Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1300 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan.

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Kommentarer

Arkiv

Kategorier

Kalender

maj 2016
M T O T F L S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Nya bevis för att Sverigedemokraterna nog är Riksdagens enda fullt ut Israelvänliga parti

Bara lyssna här på Björn Söders (SD) anförande i Riksdagen den 11 maj:


Källa.

Söder upprepar här SD:s krav på att allt bistånd till ”Palestina” ska upphöra till dess korruptionen där upphör, till dess man slutar finansiera terrorism och slutat betala gratifikationer till terrorister. Ett uttalande som även stöds av Julia Kronlid (SD).

Detta framgår på sidan 51 i Utrikesutskottets betänkande 2015/16:UU12 som du kan läsa här (pdf).

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna avser dock för närvarande endast ”att återkomma med förslag på åtgärder som kan effektivisera och reformera biståndet till Palestina och därmed förbättra situationen för människor i regionen” (sid. 64 i samma betänkande).

Men kära nån, detta är ju ett närmast antisemitiskt uttalande! Varför är det viktigt att förbättra situationen för människor i ”Palestina”? Dessa människor består ju av allt att döma så gott som uteslutande av antisemiter som önskar att såväl Israel som judarna ska utplånas? Människor som även ofta mördar judar enbart för att de är judar. Ett brott som kallas folkmord. Sådana människor borde väl tvärtom få betala dyrt för sin antisemitism och inte belönas för den?

Att antisemitismen i ”Palestina” är mycket omfattande framgår inte minst här:

Dessa partier, Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna, har haft tillfälle att ”återkomma” under decennier, men de har egentligen aldrig gjort det. De har aldrig krävt att stödet till antisemiterna och islamonazisterna ska avbrytas. De gör det tydligen inte nu heller om man läser vad Utrikesutskottet skriver. Var Centerpartiet står är oklart, men att avbryta biståndet till antisemiterna i ”Palestina” tycks det inte heller för deras del vara fråga om i alla fall. Att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i praktiken verkar för Israels utplånande är å andra sidan alldeles klart. Den nuvarande svenska antisemitiska statsledningen bestående av Socialdemokrater och Miljöpartister har ju till och med ökat biståndet till antisemiterna och islamonazisterna i ”Palestina”! Samt som stat erkänt ”Palestina”. En entitet där varenda tongivande organisation, det må vara Fatah, Hamas eller PFLP, har som uttalat syfte att utplåna Israel! Såpass!

Det förtjänas alltså att på nytt upprepas: Sverigedemokraterna är alltjämt det enda riksdagsparti som för närvarande verkligen står upp för Israels rätt att existera och som bjuder verkligt motstånd mot islamonazisterna i ”Palestina”.

Det länder Sverigedemokraterna alltjämt till heder! Och övriga riksdagspartier till – vanära?

Den svenska nuvarande ”statsledningen” måste motarbetas. Till förmån för Israel och den västerländska demokratiska och liberala civilisationen!

Det var länge sedan sist! Nu har jag samlat mig till ytterligare några kommentarer. Håll till godo!

Mehmet Kaplan (MP) avgår Just det gjorde han (foto t.v.) för några veckor sedan. Från ”regeringen” alltså. Den utlösande orsaken var antagligen att han deltagit på en middag där företrädare för flera såväl högerextrema (Grå Vargarna), antiarmeniska (i egenskap av Turkiska riksförbundets vice ordförande Barbaros Leylani) och islamistiska (Milli Görüs) organisationer deltagit.

Kaplan är ju dessutom ökänd för sitt deltagande i den antisemitiska organisationen ”Shit to Gaza”s (bild ovan t.h.) aktiviteter, om vilka jag bland annat skrivit här. Han har också jämfört Israels agerande mot Palestina med nazisternas behandling av judarna i 1930-talets Tyskland. En sådan jämförelse är enligt EU liktydig med antisemitism!

Denna hans avgång har medfört en oväntad men glädjande mediegranskning av Miljöpartiets islamistiska anknytningar i övrigt, som inte bara består av Kaplan. Ett exempel ges här av Rebecca Weidmo Uvell. Där kan man se att de islamistiska böjelserna nog inte bara förekommer i Miljöpartiet utan även i Moderaterna och Socialdemokraterna!

Frågan är alltså: Vem ska man lita på? ”Regeringen” tycks inte ha för avsikt att avgå. ”Oppositionen” tycks inte ha för avsikt att vilja regera …

Antisemitisk Malmö-konferens denna helg Som det framstår arrangerad av Palestinian Return Centre. Läs pdf-uppladdning om denna antisemitiska organisation här.

Tydligen tänkte Daniel Sejstracic (V) (foto t.h.) och Hillevi Larsson (S) (foto t.v.) delta, tillsammans med den tidigare stormuftin av Jerusalem och ”Palestinas” Stockholms-”ambassadör”. Om detta och om deras avhopp kan man läsa här.

Larsson och Sejstracic har ju tidigare komprometterat sig med avseende på antisemitism, se här, så det hedrar dem i viss ringa mån om/att de nu tagit sitt förnuft till fånga och avstår från deltagande.

Att ”Palestinas” Sverigeambassadör Hala Husni Fariz (foto t.v. hälsande på HMD – en styggelse!) skulle ha något förnuft att ta till fånga förefaller dock osannolikt. Lika lite som någon förment ”stormufti” av Jerusalem. Lika lite som någon stat ”Palestina” och alla deras företrädare heller förresten. Antisemiter alla. Det måste vara utgångsantagandet av allt att döma. Alla deras företrädare är verkligen välkomna att i denna blogg argumentera för att jag har fel. Men det kommer antagligen ingen av dem att göra.

Israel är under attack igen! Läs här. Attackerna kommer från Gaza så klart. Israels försvarsmakt försvarar så klart Israel ännu en gång. Så klart!

UNESCO är antagligen också en antisemitisk entitet Denna FN-organisation har nämligen uttalat sig om förhållandena i Jerusalem och menar då att det inte finns någon som helst judisk anknytning till Jerusalem! Läs här (pdf) och här. Här kan du läsa mera på engelska.

Det mest skandalartade utifrån svensk utgångspunkt är väl då att Sveriges nuvarande statsledning häpnadsväckande nog röstade för detta genuint antisemitiska uttalande! Det kan du bland annat läsa mer om här. Det är Annika Borg som anser att detta den svenska statsledningens ställningstagande är problematiskt. Minst sagt är det så!

Men enligt min ringa mening är det inte bara problematiskt, utan som sagt var, rakt av antisemitiskt!

Sverigedemokraterna är också i april 2016 Sveriges största riksdagsparti!

Visserligen på delad plats med ett annat parti. Det framgår här:


Källa.

Bara som ett konstaterande. Vad det kan bero på får jag be att återkomma till.

Sverigedemokraterna är alltjämt Sveriges största riksdagsparti

Detta i alla fall enligt YouGov:s senaste opinionsmätning, utförd i mars:

YouGov Mars 2016

En opinionsmätning som inte uppmärksammats så mycket. Vad nu det kan bero på …

Sverigedemokraternas historia är förvisso inte i alla delar så värst hedersam. Lika lite som de flesta andra riksdagspartiers historia heller för den delen. Men att detta parti, ensamt bland Sveriges riksdagspartier, konsekvent har påyrkat att Sveriges ”bistånd” till islamonazisterna i ”Palestina” ska avbrytas, det hedrar dem mycket! Läs t. ex. här.

Sverigedemokraternas konsekventa och restriktiva invandringspolitik, vilken alla andra riksdagspartier numera sent omsider mer eller mindre motvilligt imiterat, men länge motverkat, hedrar dem också mycket!

Att Sverigedemokraterna alltjämt är Sveriges största parti, det är således såväl hedrande som mycket välförtjänt!

Sveriges ambassadör i Tel Aviv menar att al-Fatah år 1988 har erkänt Israels rätt att existera

Det var i alla fall innebörden i ett uttalande av ambassadören, Carl Magnus Nesser, foto t.v., under ett besök av bland andra mig på ambassaden idag. Dessutom menade Nesser att ambassadens kontakter hos Israels försvarsmakt (IDF) är på samma linje, men han talade då mera i termer om att IDF anser att Mahmoud Abbas erkänt Israel.

Nåja, Mahmoud Abbas är dels på utgående, inte minst i kraft av sin ålder, dels är han antagligen, om det ambassadören säger om honom är sant, en och endast en. Det går inte att sätta likhetstecken mellan Abbas och Fatah. De inom Fatah som vill utplåna Israel är legio. Abbas trovärdighet som fredsduva måste starkt ifrågasättas. Han har ju apropå de knivattacker mot judar som på senare tid ägt rum i Jerusalem med omnejd uttalat att han ”välkomnar varje droppe av blod som spills i Jerusalem”.

Det är då förvånande att ambassadens kontakter inom IDF ändå skulle anse att Abbas är en fredsduva, och att han skulle vara något att luta sig mot. Sådana kontakter borde ambassaden inte luta sig mot.

Min konkreta fråga ställdes apropå Nessers uttalande inför den grupp som träffade honom, och som jag var deltagare i, att den svenska regeringens erkännande av ”Palestina” som stat bland annat syftade till att stödja de krafter i ”Palestina” som verkar för fred med Israel. Jag frågade då vilka krafter det kunde tänkas vara, för i mina ögon finns det inga sådana tongivande krafter i ”Palestina”. Nesser svarade att det som avsågs var ”Fatah”. Han uttalade också att Fatah erkänt Israels rätt att existera redan år 1988.

Men såvitt jag vet har inget sådant erkännande ägt rum år 1988. Ingen annan utom Nesser tycks häpnadsväckande nog känna till det heller! Leta på internet och du ska leta förgäves. Tvärtom heter det fortfarande i Fatahs ”konstitution” att organisationens syfte bland annat är: ”Complete liberation of Palestine, and eradication of Zionist economic, political, military and cultural existence”. Dvs: ”den fullständiga befrielsen av Palestina och utplånandet av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen”. Denna ”konstitution” gäller såvitt man vet fortfarande.

Det verkar osannolikt att Sveriges ambassad i Tel Aviv och IDF inte skulle känna till detta.

Något erkännande från Fatah av Israels rätt att existera har som sagt och såvitt känt inte alls ägt rum år 1988. Det verkar osannolikt att ambassaden inte skulle känna till detta heller.

Fast det är klart, om ambassadör Nesser och ambassaden lever i den villfarelsen, samt därtill inte känner till vad som uttalas i Fatahs ”konstitution”, utan tvärtom felaktigt har rapporterat till UD att Fatah har erkänt Israels rätt att existera, så kan man inte utesluta att Sveriges nuvarande regering inför sitt erkännande av ”Palestina” som stat, har lagt dessa felaktiga uppgifter till grund för sitt erkännande. Tråkigt för ambassaden. Tråkigt för regeringen. Tråkigt för Israel.

Men i beaktande av att Fatah utgör de svenska socialdemokraternas ”kära systerparti”, så kanske det inte spelar så stor roll vad Fatah erkänner och inte erkänner eller vad ambassaden rapporterar. Det viktiga tycks vara att konfrontera Israel och stryka antisionisterna i Fatah medhårs. Och alla andra antisemiter också.

Nå, det verkar som att Nesser med flera har en del att svara på, eller hur! Inte minst, och som alltid, även Sveriges nuvarande antisemitiska regering.

Hälsningar från Lennart, Sapere Audes tillfälliga utrikeskorrespondent i Tel Aviv.

Inlägget har redigerats.

Uppdatering 2016-04-15: En min Facebook-vän har upplyst mig om det som New York Times rapporterar den 8 december just år 1988. Det sägs då att ärketerroristen Yassir Arafat den 7 december 1988 uttalat att ”the Palestine Liberation Organization accepted the existence of the state of Israel”. Detta ska han ha sagt i Stockholm i ett möte med ”five prominent American Jews”. Den dåvarande svenske utrikesministern Sten Andersson (foto nedan hand i hand med Arafat) som sägs ha arrangerat mötet, sade att Arafats uttalande utgör ”a breakthrough in the peace process” eftersom ”the P.L.O. explicitly accepts Israel as a state”.

Om det var detta Arafats uttalande som Sveriges ambassadör i Tel Aviv Nesser avsåg när han som svar på min fråga påstod att al-Fatah erkänt Israel, så verkar ambassadören vara ute på väldigt tunn is. Detta av följande skäl:

För det första påstod han felaktigt att Fatah erkänt Israels rätt att existera som judisk stat. Det har Fatah aldrig gjort. Vad Arafat kan ha sagt är som jag ser det att han accepterat faktum: Israel existerar. Och det vore väl ganska korkat att inte inse faktum. Men Israels rätt att allt framgent existera som judisk stat har ingen tongivande organisation eller person i ”Palestina” någonsin erkänt eller accepterat.

Något av vad Arafat faktiskt har sagt kan du se i bilden nedan:

För det andra var det inte i sin egenskap av ledare för Fatah som Arafat gjorde detta uttalande: han gjorde det som ledare för PLO. Ambassadören svarar alltså inte på min fråga, utan försöker blanda bort korten.

För det tredje visar inte minst det som återges i denna länk på att Arafats efterträdare, Mahmoud Abbas, inte har någon som helst avsikt att erkänna Israels rätt att existera som judisk stat. Han säger nämligen bland annat att ”Palestina” är under ockupation sedan ”67 or 68 years”. Det blir sedan ca år 1948, dvs. från den tidpunkt då Israel blev en självständig judisk stat. Men det område inom vilket ”Palestina” önskar bilda en stat, anser många utgöra ”Västbanken” och Gaza, inte ”Israel proper”. Fast det anser tydligen inte Abbas! – Även verkar det som att vår nuvarande minister Mehmet Kaplan håller med Abbas, nämligen om man läser Kaplans motion till Sveriges Riksdag år 2010. Där står det som du ser följande: ”Allt sedan 1948 är Palestina ockuperat av Israel”.

Abbas tycks alltså anse att även ”Israel proper” befinner sig under ockupation och ska ingå i den ”palestinska” islamonazistiska och antisemitiska staten! Kaplan tycks vara inne på samma tankegångar.

Det framstår mot den bakgrunden, och oavsett vad Kaplan menar, som helt besinningslöst att, som Sveriges ambassadör i Tel Aviv, Carl Magnus Nesser nyligen uttalat, påstå att den ”palestinska” sidan ”erkänt” Israels rätt att existera som judisk stat år 1988. För oavsett om det var det Arafat avsåg år 1988 – något som verkligen kan ifrågasättas! – så har Mahmoud Abbas genom sina senare uttalanden om att hela nuvarande Israel är ockuperat, verkligen och sannerligen negerat det Arafat sade. Man borde kräva av UD och dess tjänstemän att de inte tar fasta på vad historien vederlagt utan på vad som dagens verklighet tydligt visar.

Alltså: Det finns inget som helst nutida uttalande från tongivande organisationer i ”Palestina” som innebär ett erkännande av Israels rätt att existera som judisk stat. Som mest finns ett erkännande av Arafat år 1988 att Israel faktiskt existerar. Men vi vet då att alla dessa tongivande organisationer faktiskt har som syfte att utplåna Israel. För enligt dessa, och även enligt Arabförbundet och Iran, saknar den judiska staten Israel rätt att existera. – Det tycks ju även vår minister Kaplan anse!

Den svenska nuvarande statsledningens erkännande av den islamonazistiska och antisemitiska entiteten ”Palestina” som ”stat” kan alltså inte anses som något annat än ett erkännande av nazism och antisemitism. De som inte anser att den judiska staten Israel har rätt att existera är nämligen såväl nazister som antisemiter.

Alltså är den svenska nuvarande statsledningen, dvs. den så kallade ”regeringen”, ingenting annat än en nazistisk och antisemitisk statsledning.

Att ambassadör Nesser går i denna antisemitiska statslednings ledband är inte att förvåna. Som den karriärdiplomat han antagligen är, tycks han låta sin karriär gå före det ställningstagande som varje anständig människa måste göra, nämligen att ta avstånd från islamonazismen, antisionismen och antisemitismen, vare sig dessa företeelser förekommer inom de tongivande organisationerna i ”Palestina”, i Sveriges nuvarande statsledning – t. ex. i skepnad av Mehmet Kaplan – eller annorstädes.

Men om han vore anständig skulle han ju inte kunna göra karriär. Alltså låter han anständigheten stå tillbaka till förmån för sin karriär.

Danny Ayalon: Israel är det enda land i Mellanöstern där frihet och demokrati får existera

Ayalon var tidigare Israels biträdande utrikesminister. Han har rätt såväl nu som tidigare. Se här hans ännu mycket rättvisande historielektion:


Källa.

Löfven: ”IS måste bekämpas med våld”. Men Hamas och antisemitismen i ”Palestina” då?

Statsminister Löfven ansåg nyligen, apropå IS-terrorn i Bryssel nyligen med all rätt att IS måste bekämpas med våld. För ”det är det enda som biter”. Löfven ansåg också att ”IS är inga som det går att förhandla med”.

Han har så rätt.

Frågan är då varför Sveriges nuvarande statsledning, istället för att hålla samma hårda men rättvisa linje mot islamisterna och islamonazisterna i Gaza och den Palestinska Myndigheten, finner det rimligt att erkänna den antisemitiska entiteten ”Palestina” som stat och överösa den med svenska skattebetalares pengar?

Den pågående terrorn och folkmordet som riktas mot judarna i Israel är tydligen alltså inte värd att bekämpas med samma medel, dvs våld utan förhandling, som Löfven avser att använda gentemot IS? Inte enligt Sveriges nuvarande statsledning i alla fall. Här ett foto på Löfven där han i stället sitter i samkväm, kanske t.o.m. i ”förhandling”, med den ”palestinske” terrorledaren Mahmoud Abbas, som avser utplåna Israel:

Statsledningen har så fel.

Och om man, som Mikael Oscarsson (KD), foto t.v., påtalar hur uppviglingen till folkmord pågår och belönas av ”Palestina”, samt ifrågasätter om detta borde ske med hjälp av svenska skattemedel, ja då får man av biståndsministern Isabella Lövin (MP), foto t.h., enligt vad Världen Idag refererar, höra, att hon ”är oroad över att vi ska stå så här i Sveriges riksdag och ytterligare lägga bränsle på brasan och polarisera debatten och importera den bloddrypande retoriken som vi inte behöver när det gäller biståndspolitiken”.

Så här skrev Oscarsson bland annat i sin interpellation:

Låt mig ta två exempel av uttalanden från Jibril Rajoub, en av talespersonerna från Fatah Central Committee som glorifierar och uppmuntrar mördande av israeliska privatpersoner i den pågående terrorkampanjen:

”17 martyrer (bland dem mördare av israeler) fördes i går för att begravas. Detta är självklart en källa till stolthet för oss alla. Jag säger: Vem som än utför dessa handlingar av hjältemod kommer vi i Fata[h] uppmuntra och välsigna. Vi ser dem som kronor för varje palestinier.” (Officiell palestinsk tv den 2 januari 2016)

”Dessa individers agerande är hjältemod och jag är stolt över dem. Jag gratulerar var och en som har utfört dem. Jag säger till er; Vi är stolta över er…. Vem som än konfronterar, kämpar, dör som martyr eller blir fängslad – hans identitet är känd. Vad jag menar är att den kampen, den fängslade, den martyren, de gör det palestinska folket en tjänst.” (Officiell palestinsk tv den 17 Oktober 2015)

Den palestinska myndighetens utbildningsdepartement (som Sverige är en stor biståndsgivare till) har namngivit ett antal skolor efter massmördare, exempelvis Dalal Mughrab, som ansvarar för morden på 12 barn och 25 vuxna i en busskapning. Myndigheten har också namngivit tre skolor efter Abu Jihad som palestinska myndigheten själv tillskriver mordet på 125 israeler.

Världen Idag refererade:

Om detta sa Isabella Lövin att ”man kan komma med många citat”, och att det viktiga för svenskt vidkommande var att den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ”kontinuerligt tar avstånd från våld”.

Alltså menar Lövin uppenbarligen att om bara Abbas ”tar avstånd från våld” så behöver man inte bry sig om att alla andra tongivande krafter i ”Palestina” faktiskt förhärligar och belönar det ”palestinska” antisemitiska våldet!

Men inte ens Abbas tar ”kontinuerligt” avstånd från detta våld. Betrakta följande bild. Inte tar Abbas avstånd inte. Tvärtom!

Mahmoud Abbas

Wallström, foto t.v., yrar också om att Abbas alltid tagit avstånd från våld. Såväl hon som Löfvin har fel, fel och åter fel!

Julia Kronlid (SD), foto t.h., skriver däremot, också i Världen Idag, att Sverigedemokraterna helhjärtat stöder Oscarssons ”ansats”. Och vi vet ju, att Sverigedemokraterna hittills är det enda parti som helt vill avbryta Sveriges bistånd till antisemitismen i ”Palestina”.

Men Wallström menar, att statsledningens ”ambition är att Sveriges bistånd, utöver uppsatta mål, ska bidra till att motverka hatpropaganda och uppvigling”. Detta som ett svar på en skriftlig fråga till Wallström från riksdagsledamoten Tuve Skånberg (KD), foto nedan t.v., där han bland annat refererar till vad Palestinian Media Watch rapporterar om den ”palestinska” hatpropagandan och uppviglingen.

Det har ju statsledningen misslyckats med så grundligt under alla år, att Wallströms uttalande närmast är att anse som ett uttryck för antingen dumhet, naivitet eller – antisemitism. Fortsatt bistånd lär inte leda till någon förändring av entiteten ”Palestinas” antisemitiska sinnelag. Deras strävan att utplåna den judiska staten Israel kommer inget svenskt bistånd att stoppa.

Det är därför bäst att, i likhet med vad Löfven förespråkar gentemot IS, bekämpa antisemiterna i ”Palestina” med våld. För ”det är det enda som biter”. Antisemiterna och islamonazisterna i ”Palestina” är nämligen ”inga som det går att förhandla med”.

I synnerhet bör Hamas utplånas. De skriver uttryckligen i sin stadga att förhandlingar inte är rätt väg att uppnå deras mål, målet att utplåna Israel. Det ska ske med våld. Därför måste de också bekämpas och besegras med våld.

Islamonazisterna i ”Palestina” har, liksom alla islamister överallt, utöver målet att utplåna Israel, även målet att utplåna hela den judisk-kristna västerländska demokratiska och liberala civilisationen och istället upprätta ett kalifat.

Det är närmast obegripligt att förstå varför västerlandet endast inriktar sig på att bekämpa islamisterna utanför Israel, men inte dem som angriper samma civilisation i Israel. Det finns endast en förklaring: antisemitism.

Läs även här om Wallströms antisemitiska äventyr.

Man noterar också de antisemitiska tendenser som förekommer i Aftonbladet, där Anders Lindberg försöker ta heder och ära av budbäraren i Palestinian Media Watch (PMW), Itamar Marcus, som oförtröttligt rapporterar om den ”palestinska” antisemitismen och uppviglingen mot judarna, vilket jag något berörde ovan.

Lindberg skriver här, bland annat att den ”15 mars har riksdagsledamoten Hanif Bali (M) bjudit in till möte i riksdagen med Itamar Marcus från ”Palestinian Media Watch”. Itamar Marcus är sedan många år en viktig gestalt i bosättarrörelsen och var tidigare vice ordförande i Central Fund of Israel, en av de viktigaste källorna till finansiering av rörelsens aktiviteter. Palestinian Media Watch är en av frontorganisationerna för bosättarpropaganda”.

Lindberg ljuger. Också ljuger Vänsterpartiets utrikespolitiske talesman Hans Linde, foto t.v., när han i samma tidning närmast förtalar Marcus.

Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman, foto t.h., lägger dock saker och ting tillrätta i en replik, fortfarande i Aftonbladet. Lindes artikel är, anser Bachman, ”tendentiös, hycklande och missvisande”. Jag är starkt benägen att hålla med, av skäl som jag inte tänker utveckla här. Läs själv och bedöm. Jag har f.n. bara en synpunkt. Varför får inte judar bosätta sig på ”Västbanken” när araber får bo i Israel? Varför får araberna tom. bosätta sig på ”Västbanken” illegalt och varför understödjer EU och Sveriges statsledning dessa illegala bosättningar? Ett exempel finns här.

En balanserad intervju av Annika Borg, foto t.h., med Itamar Marcus, foto t.v., kan du läsa i Svenska Dagbladet (ev. krävs inloggning). Bland annat säger han följande:

Mitt ärende: att visa hur den palestinska myndigheten (PA) säger en sak utåt mot världen och en helt annan inåt, till den egna befolkningen. Min organisation undersöker vilka budskap PA förmedlar, inte minst till barn och unga. När den officiella myndigheten uppkallar skolor och fotbollsturneringar efter självmordsbombare eller personer som utfört knivattacker är det självklart ett effektivt signalsystem. —

Hur svarar du på anklagelser mot dig om att vara drivande i frågor om bosättningspolitiken?

– Jag menar att Israel följer och ska följa Oslo-avtalet. Den dag det finns ett nytt seriöst avtal på bordet och palestinierna skulle kräva att en del bosättningar behöver tas bort för att de ska gå med på fred, ser jag inga problem med ett sådant borttagande. Men förutsättningen är att Israels säkerhet kan garanteras.

Oslo-avtalet undertecknades 1993 och var en principöverenskommelse om hur Israel och PLO skulle gå vidare för att lösa konflikten. Ambitionen var att ett fredsavtal sedan skulle slutas. Kärnpunkten i överenskommelsen var att PLO erkände Israels rätt att existera inom säkra gränser och Israel erkände PLO som det palestinska folkets representant. Frågor om exempelvis bosättningar skulle lösas senare. Något nytt avtal finns ännu inte.

I svensk media har det förekommit uppgifter om att en organisation du lett, Central Fund of Israel, finansierar bosättningar. Hur responderar du på det?

– Det var femton år sedan jag arbetade med Central Fund of Israel. Vi sysslade då med socialt arbete bland exempelvis etiopiska invandrare. Det kunde handla om att dela ut mat till människor. Välgörenheten riktade sig till alla behövande och vi undantog inte hjälpbehövande bosättare.

Slutligen: Den ovanciterade Jibril Rajoub som av allt att döma är medlem av Fatahs ”centralkommitté” (Mahmoud Abbas leder Fatah) anser till yttermera visso att Israel borde utplånas med kärnvapen, om blott Fatah hade sådana. Det är just Palestinian Media Watch som förtjänstfullt upplyser oss om detta:

Antisemitism eller …

Tillägg 2016-03-28: PMW upplyser oss också om att det ”palestinska” antisemitiska ”ledarskapet” försöker förlägga skulden för Brysselattackerna på – Israel!Immigrationens blodiga baksida: ”Alla svennar ska utrotas”

Den framgår med all önskvärd tydlighet i dessa filmer, i synnerhet den senare:


Det är ett australiensiskt TV-team som angrips i Rinkeby. Läs mer här och här.

Detta är så vidrigt så att man hoppas att det inte är sant. Men det är väl en fåfäng förhoppning tyvärr …

”Alla svennar ska utrotas”. Jojo. Brottet är som jag ser det ”uppvigling”, närmare bestämt till folkmord på alla svenskar.

Nu återstår bara att se vad svensk polis gör. De gjorde som synes inte så mycket i den första filmen, men i anledning av uppmaningen till folkmord på svenskarna i den andra filmen finns all anledning att agera kraftfullt!

För om polisen inte gör det så får väl ”svennarna” göra det själva!

Länk: Lars Anders Johansson från Timbro kritiserar i Expressen med all rätt polisens agerande eller snarare brist på agerande i Rinkeby.

Inlägget uppdaterat 2015-03-21.

De flesta palestinier erkänner inte Israels rätt att existera som judisk stat

Följande film utgår från detta uppenbara faktum. Dennis Prager berättar:


Källa.

Problemet är precis det som Prager säger. Den ena sidan, den arabiska, vill att den andra sidan, Israel och judarna, ska utplånas och dö.

Med Israel för fred

Välkomna till nedanstående evenemang. Anmäl dig snarast!

OBS! Sista anmälningsdag är den 10 mars! OBS!

MIFF är förkortning för den norska organisationen Med Israel for fred.