Nu måste det ryska angreppet på Ukraina bekämpas med all vår kraft!

By Lennart Eriksson - Last updated: tisdag, mars 8, 2022

Hard TimesRussian Losses Jag har lyssnat på SR:s nyheter i radio under tisdagsmorgonen. Det talas mycket om att Ryssland önskar en vapenvila, och mycket om flyktingar och om utrymningskorridorer. Men jag har under morgonen knappt hört någonting om krigsutvecklingen och om Ukrainas bekämpning av angriparen

Civilbefolkningens lidanden i krig är givetvis ofta avsevärda, och civilbefolkningen är värd allt stöd. Men det största stödet och det största intresset från media borde väl riktas mot att hjälpa Ukraina att just bekämpa angriparen? Det är först när denna bekämpning lyckas, som civilbefolkningens lidanden lär upphöra.

Vad som borde vara första nyhet i varje nyhetssändning nu borde vara att upplysa oss om hur det går för Ukraina i kriget. Ingenting annat.

Jag noterar för övrigt att det är Ryssland som begärt vapenvila vid två eller flera tillfällen, inte Ukraina. Jag tolkar det som ett tecken på svaghet från Rysslands sida. Bara se bilden till höger avseende ryssens hittillsvarande förluster.

Vapenvilor är ofta en taktik från den som begär det att vinna tid för kraftsamling. Det är dessutom, kan man notera, ett uttryckligt medel för kraftsamling enligt islamistisk taktik. Islamistiska vapenvilor, ”hudna”, syftar ENBART till kraftsamling. Jag misstänker att Ryssland just nu använder sig av just denna taktik. Du kan läsa vad jag skrivit om detta i länken nedan.

Apropå civilbefolkningens lidanden så bedömer jag att om USA och Västerlandet från början och för länge sedan klart sagt ifrån att en rysk invasion i Ukraina inte skulle tolereras, och lagt kraft bakom orden genom att gruppera trupper från NATO (och varför inte Sverige också) inne i Ukraina, så hade Ryssland överhuvudtaget inte invaderat Ukraina. Därmed hade det inte blivit något krig och civilbefolkningen hade inte behövt lida alls.

Men, som det heter i bilden till vänster: ”weak men create hard times”. Inte minst för civilbefolkningen …

Om islamistisk (och rysk?) vapenvila.

Filed in Demokrati, Folkmord, Försvar, Frihet, Islamismen, Ryssland, Ukraina, USA

Fin film som visar oss hur våra vikingabröder i Ukraina avser försvara sig!

By Lennart Eriksson - Last updated: fredag, februari 25, 2022

Låt oss hoppas att Ukrainas vikingabröder här i Sverige med omnejd också avser försvara även Sverige och Ukraina! Med vapen i hand! – Inte mycket tyder väl tyvärr på detta för närvarande. Men vi får väl bättra oss!

Filed in Allmänt, Demokrati, Försvar, Frihet, Ryssland, Sverige

Ukrainas sak är vår! För: ”Den som griper till svärd, skall med svärd förgås”

By Lennart Eriksson - Last updated: torsdag, februari 24, 2022

Sverige-UkrainaHitlerPutinSå skedde idag det som de flesta förutsagt. Nämligen en rysk invasion av Ukraina. På marken, till sjöss och i luften. Helt oprovocerat och i strid med folkrätten enligt vilken angreppskrig är förbjudet.

Att, som USAs president Biden från början gjort, utesluta militär hjälp till Ukraina, tror jag är det avgörande skälet till att Putin vågat genomföra detta angrepp. Västerlandet har istället svarat med hot om mer eller mindre ingripande sanktioner mot Ryssland. Sanktioner som också genomförts och i vissa fall varit gällande ända sedan Ryssland i strid mot folkrätten invaderade Luhansk och Donetsk och Krim.

Ryssland och Putin har uppenbarligen inte brytt sig om dessa sanktioner ett enda dyft!

Att nu, efter att invasionen har påbörjats, fortsätta prata om ytterligare sanktioner och muntliga fördömanden har enbart en löjeväckande effekt.

Nej, vad som behövs är ”hårt mot hårt”. Som jag tidigare skrivit gällande Israel:

”Ur ett humanistiskt perspektiv är ödmjukhet ett gott begrepp för att beskriva ett förhållningssätt som är baserat på respekt för andra människor.

Ur ett politiskt perspektiv är demokrati ”grundordet” (jfr. Martin Buber). Även om demokrati inte är en nödvändig förutsättning vare sig för frihet, för gemenskap, framsteg eller välstånd så medför ändå dess motsats diktaturen, att såväl frihet som gemenskap, framsteg och välstånd förbyts i underkastelse, hat, tillbakagång och fattigdom. Diktaturens förutsättning är tvång. Den respekterar inte individers liv, frihet och egendom, utan kräver underkastelse.

Friheten är en nödvändig förutsättning för demokrati. Demokratin använder tvånget för att försvara friheten; diktaturen för att undertrycka den. När vi försvarar demokratin, försvarar vi också friheten.

Ur ett juridiskt perspektiv är ”grundordet” rättvisa, men det är då inte fråga om en distributiv eller kommutativ rättvisa, vilken syftar till omfördelning, utan om en juridisk rättvisa som använder demokratins tvångsmakt för att bestraffa dem som inte är ödmjuka.

Den demokratiska statens företrädare är således både ödmjuka och rättvisa när de använder tvånget.

Den demokratiska staten är den enda stat som kan försvara friheten. Men det krävs också en vilja och en förmåga att försvara den hos alla oss som är demokrater.

Inga demokratiska stater har någonsin gått i krig mot varandra. Demokrati är således en god förutsättning för fred. När man försvarar en demokratisk stat, och när stater som styrts av diktatorer befrias och blir demokratier, försvarar och utvidgar man fredens domäner.

När en demokratisk stat angrips kräver ödmjukheten att man står upp till dess försvar.”

Alltså måste vi nu i all ödmjukhet stå upp till Ukrainas försvar! Inte bara genom att skicka pengar att eventuellt kunna köpa vapen för. Sådana vapen lär nämligen inte vara operativa förrän det är försent. Inte bara genom vackra ord och sanktioner som inte lär göra något som helst intryck på den som närmast till varje pris som helst tycks ha satt sig i sinnet att erövra Ukraina. Till varje pris …

Nej, nu gäller för alla oss som i all ödmjukhet vill försvara demokrati och frihet att genast ingripa med all möjlig militärmakt för att bistå Ukraina i sitt MILITÄRA försvar! Även USA! Även NATO! Även Sverige!

Enklast vore väl kanske att låta galningen Putin dö i akut blyförgiftning mellan ögonen. Men lär väl vara svårt att komma till skott. Åtminstone just för tillfället …

Den som griper till svärd, skall med svärd förgås …

Man noterar ju också att det modus som Putin valt är närmast identiskt med det som Nazi-Tyskland valde inför VKII. Först invaderade man Sudetlandet år 1938. Västerlandet knorrade men lät det ske. Precis som Västerlandet knorrade efter Rysslands invasion år 2014 av delar av Luhansk och Donetsk samt hela Krim. Men man lät det också ske.

Då tyckte Hitler att, jamen jag kunde ju lägga under mig Sudetlandet utan någon större reaktion, så då kan jag väl också anfalla och lägga under mig Polen. Vilket han verkligen också gjorde år 1939. Ungefär samma tänkesätt som Putin tycks omfatta nu.

Problemet för Hitler var då att Churchill stod bakom Polen på ett helt annat sätt än USA och Västerlandet nu står bakom Ukraina. Nämligen på så sätt att Churchill sade att ett tyskt angrepp på Polen skulle medföra att Nazi-Tyskland därmed var i krig inte bara med Polen utan också Storbritannien.

Men samma solidaritet som Storbritannien visade Polen år 1939, den solidariteten är Biden – och knappast resten av Västerlandet – alltså inte beredd att visa Ukraina nu.

Skamligt! Och farligt! – Hitler sköt sig slutligen. Det borde Putin göra redan nu. Annars hoppas jag vi kan hjälpa honom. Akut blyförgiftning är ofta ett verksamt medel att eliminera mången mänsklighetens skadegörare …

Frågan är då hur många oskyldiga ukrainare och andra som ska behöva dö innan vi äntligen kommer till skott …

Filed in Demokrati, Försvar, Frihet, Polen, Ryssland, USA • Tags: , , , , , , , , , , ,

Antisemitisk propaganda i Ekonyheterna!

By Lennart Eriksson - Last updated: fredag, januari 28, 2022

I ekonyheterna idag på morgonen [den 2 januari 2022] har följande budskap upprepats till leda:

”Israel har i natt attackerat mål i södra Gaza.
Enligt israelisk militär genomfördes attackerna som ett svar på att raketer avfyrats från Gazaområdet mot Israel. Raketerna ska ha fallit ner i havet utanför Tel Aviv.
Målen för den israeliska attacken var en anläggning för rakettillverkning och en militär postering, uppger den israeliska militären.”
Källa: https://sverigesradio.se/artikel/israelisk-attack-mot-gaza

Följande nyhet innehållande orsaken till den israeliska ”attacken” rapporterades vad jag vet inte alls när det hände:

”ROCKETS FIRED GAZA TOWARDS TEL AVIV AREA FELL IN SEA.
At 7:00AM two rocket launches from the northern Gaza Strip were identified, one fall deep in the sea between Holon and Bat Yam and one fall near Palmachim beach.
No red alert was activated due to the distance from the beach strip, there were no casualties or damage.
Hamas and Islamic Jihad evacuated all headquarters in preparation for an Israeli response to the rockets fired two hours ago towards the Tel Aviv area and landed in sea.
Hamas announced through the Egyptian mediator that any Israeli attack on the Gaza strip in response to this morning’s rockets would be met with a violent response from Gaza.”

Det är som vanligt först när Israel svarar på attacker från Gaza som Ekot finner anledning att rapportera. Notera även att attacken från Gaza inte rapporteras som ett faktum utan närmast återges som ett obekräftat rykte! Man insinuerar att Israel möjligen ljuger om detta och implicerar därmed att Israel möjligen angripit Gaza oprovocerat.
Detta är ett praktexempel på den antisemitiska agenda som under lång tid präglat och ännu präglar Sveriges Radio och Ekot.

Det är tydligen enligt Ekot OK för Gaza att oprovocerat angripa Israel hur mycket som helst. Det har inget nyhetsvärde enligt Ekot. Det är först när Israel försvarar sig som Ekot finner saken värd att rapportera. Som om Israels försvarsåtgärder anses klandervärda. Som om det är rätt när Gaza angriper men fel när Israel försvarar sig! Som om Israel inte skulle ha rätt att försvara sig!

Dubbla måttstockar kallas det. Antisemitism!

Bedrövligt att Sveriges folk ska vara tvunget att betala skatt för att höra på sådant.

Filed in antisemitism, antisionism, Folkmord, Gaza, Hamas, Islamismen, islamonazism, Israel, judar, Palestina

Svenska minoriteter skyddas. Men hur blir det med majoriteten?

By Lennart Eriksson - Last updated: fredag, januari 28, 2022

Nu kom jag att tänka på en sak igen. Det finns ju s.k. nationella minoriteter i Sverige. Det finns tom. lag på att de ska skyddas och främjas på olika sätt: https://www.riksdagen.se/…/lag-2009724-om-nationella…

Bland annat är judar en av dessa minoriteter. Gott så!

Men om det enligt Riksdagen finns flera nationella minoriteter, så kan det bara finnas en nationell majoritet i Sverige. För majoriteten utgörs definitionsmässigt av dem som det finns flest av.

Frågorna är således: Vilken är den nationella majoriteten i Sverige vars språk ska ”främjas” som det heter i ”minoritetslagen”? Jag skulle säga att de åtminstone för närvarande kallas ”svenskar”. Vilka är de/vi? Varför har Riksdagen inte stiftat lag till skydd för dem/oss och deras/vårt språk?

Frågorna bl. a. mot bakgrund av att gammelmedia och tyvärr också många politiker alltsom oftast kallar diverse folk från olika håll i världen för ”svenskar” bara för att de en gång satt foten på Sverige, lyckats få uppehållstillstånd eller till och med medborgarskap här. Men sådant folk kan väl inte rimligen utan vidare anses tillhöra den nationella majoriteten ”svenskar” i ”minoritetslagens” mening?

Filed in Allmänt

Barbaren väljer vapen, du välja må som han!

By Lennart Eriksson - Last updated: måndag, oktober 25, 2021

Känner mig lite patriotisk just nu. Antagligen så som Merle Haggard gjorde när han skrev ”The Fightin’ Side Of Me”. Han sjöng om USA men jag skriver här och nu om Sverige.
Ett utdrag ur ”låt”texten:

They love our milk and honey
But they preach about some other way of livin’
When they’re runnin’ down my country, hoss
They’re walkin’ on the fightin’ side of me.

Kunde gälla även Sverige, och de islamister som just nu är i färd med att ”runnin’ down my country”, Sverige alltså. Detta med benäget bistånd från Sveriges nuvarande antisemitiska regering, som ännu så sent som för bara några dagar sedan medverkat till att ännu fler islamister, nämligen s.k. ”IS-kvinnor” och deras barn, kunnat resa in från Syrien. Sådana människor passar klockrent in i Merles text. Dels gillar de säkert vår ”mjölk och honung”. Dels predikar de om ett annorlunda – mycket annorlunda! – sätt att leva – och döda. Dels medverkar de till att förstöra mitt och svenskarnas land.

Islamister befinner sig ju, som du säkert vet vid det här laget, enligt egen utsaga i ett permanent krig mot ”dar al-harb”, dvs. kriget hus. Det ”huset” består av alla folk och länder som ännu inte underkastat sig den islamiska lagen sharia. Såsom den judisk-kristna västerländska demokratiska och liberala civilisationen i Sverige och Israel för att ta två exempel.
Sverige befinner sig således nu, precis som Israel tex, i krig mot islamisterna och deras ”stater”. IS tex. Det är ju kontentan av det som islamisterna själva säger. Det är inte Sverige, Israel och Västerlandet som har förklarat krig. Det har islamisterna själva gjort. De har utropat ett angreppskrig vilket, till skillnad från Sveriges och Västerlandets försvarskrig, är förbjudet enligt folkrätten.

Om islamisterna således enligt vad de själva säger befinner sig i ett permanent krig mot alla som inte är islamister, borde Sveriges regering nu placera de från Syrien återvändande islamistiska IS-kvinnorna i krigsfångeläger, där de kan sitta tills kriget är vunnet av endera parten. Det är tillåtet enligt folkrätten och är ju så man normalt gör med fientliga trupper som tillfångatas.

Ett svenskt Guantanamo borde alltså inrättas!

Naturligtvis borde Sveriges regering aldrig någonsin inbjuda eller ta emot fiendens soldater eller sympatisörer till Sverige. Men när Sveriges nuvarande antisemitiska statledning ändå gjort det, så får man ta ansvar. Fienden ska aldrig tillåtas röra sig fritt i Sverige. Fienden ska i första hand bekämpas, såväl i Sverige som i Israel, för att ta två exempel. I andra hand ska de placeras i krigsfångeläger.

Krigsfångarna kan frisläppas först när fienden kapitulerat och Västerlandets försvarskrig vunnits. Men enligt islamisternas synsätt inträder fred först när islamisterna behärskar hela världen. Eftersom detta aldrig kommer att ske, lär då de fångna islamisterna få sitta som krigsfångar i evighet – eller i alla fall till dess döden inträder. – Rätt åt dem skulle jag säga! De får stå sitt kast!

Men några krigsfångeläger tycks inte vara aktuellt för Sveriges nuvarande antisemitiska regering att inrätta. Tvärtom! Dels får ”IS-kvinnorna” hjälp av regeringen att lämna Syrien. Dels släpps de sedan fria att fortsätta sitt förstörelseverk här i Sverige.

Jag har inte ord för att beskriva vad jag anser om denna vederstygglighet! Nej, såväl islamisterna som ”IS-kvinnorna” och Sveriges nuvarande antisemitiska regering ”are definitely” ”walkin’ on the fightin’ side of me”!

Här kan du se och höra vad Merle Haggard sjunger, tillsammans med Toby Keith:

Vilket också påminner mig om vad Pär Lagerkvist en gång diktade;

Stryk grubblet från din panna
och gå i striden ut
att våldet övermanna
din tankes strid är slut
I andens vapenlekar
ej någon seger vinns
mot den som blint förnekar
att någon ande finns

Barbaren väljer vapen
du välja må som han
När vilddjur öppnar gapen
ej tanken tala kan

Res mäktigt andens fäste
i denna värld av hot
och krossa ormars näste
med människodjurets fot

Blott dåren tror det goda
ej fötts att bära svärd
om ondskan än må bloda
och söla ner en värld
Var viss! Om du ej värna
nu vill din tro i strid
skall ingen morgonstjärna
inviga en ny tid.

Filed in antisemitism, antisionism, Demokrati, Folkmord, Försvar, Frihet, Islamismen, islamonazism, Israel, kristna, Muslimer, Sverige, terror

Kalla fakta om den globala avkylningen?

By Lennart Eriksson - Last updated: måndag, oktober 18, 2021

Jag sitter här och funderar över årets nobelpristagare i fysik. Läser då Kungl. Vetenskapsakademiens (KVA) populärvetenskapliga information om dessa pristagare och deras forskning. Den informationen finns tillgänglig för nedladdning här (Pdf).

Jag finner då att de fått pris för forskning som genomförts på respektive 1960-talet, 1970-talet och 1980-talet. Att de fått pris just i år motsvarar därför inte på långa vägar Nobels vilja att priset skulle ges till den/dem som ”under det förlupne året hafva gjort menskligheten den största nytta”. Det är ovanligt länge sedan som årets nobelpristagare – eventuellt – gjort nytta. Men någon nyare forskning till stöd för detta kanske inte finns?

Mot bakgrund av denna äldre forskning – KVA hänvisar även till diverse andra ännu äldre storheter som Svante Arrhenius och Nils Ekholm vilka verkade kring sekelskiftet 1900 – anser sig Vetenskapsakademien ändå definitivt och oåterkalleligen kunna fastslå följande:

Håller jorden på att värmas upp? Ja. Är det ökad mängd växthusgaser i atmosfären som är orsaken? Ja. Kan detta förklaras med bara naturliga faktorer? Nej. Är det människans utsläpp som är anledningen till den allt högre temperaturen? Ja.

Människans utsläpp är således enligt Vetenskapsakademien den ENDA orsaken till uppvärmningen. Utan att vara naturvetare så tror jag att den slutsatsen bör starkt ifrågasättas. Till exempel så ger studier av borrkärnor från inlandsisen på Grönland vid handen att jordens temperatur sjunker, inte höjs!

Men visst, nobelpristagarnas gamla forskning är ju helt politiskt korrekt och i linje med den agenda som det politiskt tillsatta FN-organet IPCC driver, och som Naturskyddsföreningen alldeles okritiskt återger här.

Nja, jag är skeptisk. Det finns annan forskning – tex. om Grönlandsisen – som pekar mot att det visserligen sker en viss uppvärmning just nu, men att den i det långa perspektivet över tusentals år helt äts upp av den pågående avkylningen. Tvärtemot vad Vetenskapsakademien så tvärsäkert anser sig veta!

När det gäller människans inverkan på klimatet så finns det annan forskning som pekar på att den är helt försumbar. Och när det gäller just Sveriges befolknings påverkan så bör den vara så löjligt liten att det Naturskyddsföreningen skriver framstår som närmast skrattretande. Tvärtemot vad Vetenskapsakademien så tvärsäkert anser sig veta!

Nej, enligt min ringa mening är den nuvarande klimatskräcken enbart ett politiskt påhitt för att förmå eljest fria människor att underkasta sig politiska påbud. Politiker söker i allmänhet makt och att skrämma människor till underkastelse har länge visat sig vara ett verksamt medel. Det fungerar ännu i denna dag. Greta ville ju också att vi ska få panik t. ex. …

Vetenskapsakademien och Naturskyddsföreningen tycks alltså ha underkastat sig denna politiskt korrekta klimatofobiska agenda.

Och företagen och forskningen ser ju naturligtvis också en möjlighet att få inkomster/”forsknings”medel genom att underkasta sig den politiska agendan. Inte för att producera verkligen nyttiga ting eller verkligt oberoende forskning, utan enbart sådant som den politiska makten efterfrågar i syfte att behålla och utöka sin makt.

Men vad vi behöver är inte mer politik, mera politiskt skapade rädslor för inbillade faror. Vad människorna behöver är tvärtom mindre politik, mer frihet, mer Don’t worry, be happy!

Filed in Allmänt, Demokrati, Klimat, Liberal

Vad rör oss Polens affärer? – En hel del skulle jag tro …

By Lennart Eriksson - Last updated: måndag, oktober 18, 2021

Det gnälls en hel del nu i svenska statskontrollerade media på hur Polen anses ha politiserat sitt rättsväsende. Hör bara vad som sägs i Sveriges Radio.

Det verkar som att EU har synpunkter framför allt på
– att tillsättningar av domare i Polens konstitutionsdomstol inte kan överklagas,
– att tillsättningarna sker på politiska grunder,
– det som i Sverige ungefär tycks motsvaras av Statens Ansvarsnämnd, vilken enligt EU bör avskaffas.

Jag tillåter mig att jämföra förhållandena i Polen med motsvarande i Sverige. Jag konstaterar då att
– Sverige inte ens har någon konstitutionsdomstol …
– Tillsättningar av ordinarie domare sker av den svenska politiskt tillsatta REGERINGEN, visserligen efter förslag av Domarnämnden, vars ledamöter dock i sin tur till största delen är tillsatta av – REGERINGEN. REGERINGEN är dessutom, enligt 11 § lagen (2010:1390) om utnämning av ordinarie domare, inte bunden av Domarnämndens förslag.
– Tillsättningar av ordinarie domare inte kan överklagas.
– Sverige inte har fått några propåer från EU att avskaffa Statens Ansvarsnämnd, vars ledamöter för övrigt åtminstone delvis också tillsätts av – REGERINGEN.

Sverige har vad jag vet överhuvudtaget inte alls fått några som helst propåer i övrigt från EU om att vid vite exempelvis inrätta en konstitutionsdomstol, att avskaffa möjligheten för REGERINGEN att efter eget skön tillsätta ordinarie domare eller att göra det möjligt att överklaga sådana tillsättningar.

Så varför måste EU och svenska statskontrollerade media hacka så mycket på Polen? Sverige tycks ju rent juridiskt spela i samma, om inte ännu lägre, division än Polen, åtminstone enligt EUs kriterier? Alla eller i vart fall ett betydande antal av ledamöterna i Domarnämnden, Statens Ansvarsnämnd och – inte minst – REGERINGEN, är ju politiskt tillsatta!

Men det är bara Polens politisering som det klagas på, inte Sveriges. Varför?

Filed in Allmänt, Demokrati, Frihet, Liberal, Polen, rättssäkerhet, Sverige

Snart är jag på banan här igen hoppas jag!

By Lennart Eriksson - Last updated: måndag, oktober 11, 2021

Jag har ju inte gjort så mycket väsen av mig här på länge nu. För det mesta har jag sysslat med ”bildtrålning” på Facebook istället. Men jag hoppas på bättring. Som alltid och överallt i syfte att försvara den judisk-kristna demokratiska och liberala civilisationen. Hoppas vi kan ses här på nytt snart igen!

Hälsningar /Lennart

Filed in Allmänt, Demokrati, Försvar, Frihet, Israel, judar, Liberal

Här är vårens föredrag arrangerade av Vänskapsförbundet Sverige-Israel i Väst. Alla välkomna!

By Lennart Eriksson - Last updated: fredag, januari 22, 2021

Alla är välkomna till vårens föredrag i år Även du som inte är medlem. (Årsmötet är bara för medlemmar dock.) Hur du anmäler dig framgår nedan. Innan varje möte börjar kommer du att få en länk till din epostadress. Klicka på länken så ansluts du till mötet.

Våren 2021

Filed in Israel