Bloggregler mm.

1. Upphovsrätt Alla inlägg i denna blogg är skrivna av Lennart Eriksson om inget annat anges i anslutning till varje inlägg. Det är förbjudet att publicera dessa inlägg på annat ställe utan att först be mig om tillstånd. Korta citat får publiceras på annat ställe utan föregående tillstånd om de åtföljs av källhänvisning. Tillstånd till publicering kan sökas här.

2. Kommentarer Kommentarer utsätts för granskning innan de publiceras. Ambitionen är att tillåta alla kommentarer som inte är brottsliga eller starkt irrelevanta. I begreppet frihet, som ligger denna blogg varmt om hjärtat, inbegrips nämligen såväl yttrandefrihet som åsiktsfrihet. Med nedan angivna bild, en ”dumstrut”, markeras dock sådana kommentarer, som enligt min mening uppenbart har en eller flera uppfattningar som klart strider mot syftet med denna blogg. Det syftet är att ta ställning för demokrati och frihet och för Israels rätt att existera, samt att ta ställning mot terror. Dessutom kommer jag att, i den utsträckning det är möjligt, ange vad det är som renderat denna märkning. Den som eventuellt får en dumstrut är dessutom välkommen att offentligt argumentera för att märkningen ska tas bort.

Här är bilden:

Dumstrut

På förekommen anledning gäller dessutom följande: Ofta återkommande kommentatorer, som enbart har som syfte att presentera en annan uppfattning än vad denna blogg står för, utan att egentligen kommentera respektive bloggning, kommer inte att godkännas. För dessa blir min rekommendation att skaffa en egen blogg. Det är inte så svårt. Det lyckades ju för mig!

Kommentarerna är nämligen avsedda för diskussion av mina inlägg, inte för att driva egen propaganda. Alla är välkomna att diskutera, men ensidig upprepad propaganda, t. ex. mot Israels rätt att existera, får man bedriva på egna bloggar, eller varsomhelst annars än här.

3. Länkar Jag tar inget ansvar för att innehållet på de sidor till vilka jag länkar, är korrekt eller uppdaterat.

4. Foton, bilder, filmer När det gäller foton/filmer så hittar jag sådana överallt i cyberrymden, och jag kan inte veta vilka eventuella restriktioner som finns beträffande publicering. Men om någon rättighetsinnehavare till något foto eller någon film som förekommer här inte vill att fotot/filmen skall finnas i denna blogg: meddela mig, på denna epost, så ordnar jag det.

5. Brustna länkar Denna blogg låg förut under domänen www.lennarteriksson.se. Vissa äldre länkar pekar fortfarande mot denna domän. Om du skulle hitta en sådan länk, byt då ut www.lennarteriksson.se mot www.sapereaude.se i adressfältet, så lär du finna vad du söker!

6. Annonser och sekretesspolicy Bloggen innehåller annonser, huvudsakligen förmedlade via Google. Följande gäller:

Annonser från tredjepartsföretag visas på vår webbplats när du besöker den. Dessa företag kan använda information (med undantag av namn, adress, e-postadress och telefonnummer) om dina besök på denna och andra webbplatser för att kunna visa annonser om varor och tjänster som du kan tänkas vara intresserad av. Om du vill ha mer information om detta och hur du kan förhindra att denna information används av dessa företag klickar du här (engelska).

De annonser som förekommer är inte godkända av mig och innehållet kan ibland starkt avvika från det budskap jag vill förmedla, och till och med uppfattas som stötande. Jag kan f.n. inte göra något åt detta, och ber om ditt överseende.

7. Denna blogg läses bäst med annan webläsare än Internet Explorer, i synnerhet om du använder Windows XP. Använd gärna Firefox i stället. det gör jag!

2011-04-11, 2014-01-26.