Det är alldeles uppenbart – för den som vill se. De som, i likhet med Carin Jämtin och Urban Ahlin (S), tvärtom påstår att det är Israel som vägrar förhandla, är alldeles fel ute. Paul Widén kommenterar så här:

Israels premiärminister Binyamin Netanyahu har gång på gång uppmanat den palestinska myndighetens styrelseordförande Mahmoud Abbas att återvända till förhandlingsbordet. Senast den 26 juli gjordes detta, i Netanyahus ramadan-hälsning på YouTube: ”Jag vill ta tillfället i akt och uppmana min granne, president Abbas, att sätta sig ner och förhandla med mig, villkorslöst, här och nu. Våra två folk väntar på och längtar efter detta ögonblick.” Trots att Israel alltså ensidigt uppmanar till fredsförhandlingar, påstår Ahlin och Jämtin att de [dvs. Israel] ensidigt avvisar fredsförhandlingar. Med ett ord: Ahlin och Jämtin ljuger.

Den palestinska myndighetens styrelseordförande Mahmoud Abbas har å sin sida kategoriskt vägrat att återuppta fredsförhandlingarna med Israel så länge Israel inte inför ett byggstopp på Västbanken och Östra Jerusalem. Detta förhandlingsvillkor existerade inte mellan 1993 och 2009, vilket Mahmoud Abbas är helt öppen med: ”Det var [USA:s president Barack] Obama som föreslog ett totalt byggstopp på bosättningarna. Jag sa, ‘OK, låt gå.’ Vi klättrade upp i trädet tillsammans. Sedan klättrade han ner på en stege, tog bort stegen och sa till mig, ‘Hoppa!’ Tre gånger gjorde han det.” Trots att palestinierna alltså har framfört villkor som omöjliggör fortsatta fredsförhandlingar, påstår Ahlin och Jämtin att de ”har varit mycket tydliga med att de vill få igång fredssamtalen.” Med ett ord: Ahlin och Jämtin ljuger.

Israel vill alltså förhandla förutsättningslöst, medan palestinierna bara vill förhandla om Israel i förväg går med på vissa villkor. Så ser verkligheten ut.

Här är YouTube-filmen från länken ovan:

Och de ”palestinska” villkoren, ja, de består ju bland annat av, att judarna ska upphöra med ”bosättningar” på ”Västbanken”, att 1967 års ”gränser” – som i själva verket är 1948 års stilleståndslinjer – ska vara gränsen mellan Israel och Västpalestina. Detta trots att många judar har bosatt sig öster om denna stilleståndslinje, detta trots att Israel har varit berett att avstå land i nuvarande Israel mot att dessa ”bosättningar” får vara kvar. Detta samtidigt som ingen har haft något att invända mot att de arabiska ”bosättningarna” i nuvarande Israel får vara kvar …

Många har också hävdat att en förutsättning för fredsförhandlingar är, att Israel godtar att alla de cirka 750 000 araber som tvangs, eller av arabstaterna uppmanades, lämna nuvarande Israel under Israels försvarskrig år 1948, och deras ättlingar intill evig tid – ska få ”återvända” dit. Men de allra flesta av dessa personer har aldrig varit bosatta där och har aldrig flytt därifrån. Många fler människor har tvingats lämna andra områden på jorden. Till exempel har ca femton miljoner tyskar tvingats lämna t.ex. Schlesien och Ostpreussen efter det andra världskrigets slut, utan att de och deras ättlingar – intill evig tid – framställt några starkare krav på ”återvändande”. Ingen kräver heller att de cirka 750 000 judar som tvangs lämna arabstaterna efter Israels försvarskrig år 1948 – och deras ättlingar – ska få ”återvända” till arabstaterna. Det är endast de arabiska palestinska ”flyktingarna”, och deras ättlingar som fortfarande hävdar ”rätten” att återvända dit där merparten av dem aldrig varit bosatta!

Mahmoud Abbas har dessutom vägrat erkänna Israel som en judisk stat, men samtidigt hävdat, att ”Palestina” är en arabisk stat – som nu för övrigt söker och tyvärr också sannolikt kommer att få erkännande av FN. Man noterar att många stater kallar sig ”arabiska” eller ”islamiska”, men ingen kallar sig ännu judisk …

Fredspristagaren Yassir Arafat tyckte för sin del, att en ”Palestinsk stat” bara var en ”språngbräda för att ta mer”:

Eftersom vi inte kan besegra Israel i krig gör vi det i etapper. Vi tar i sin helhet varje område som vi kan av Palestina och upprättar där vår suveränitet och använder det som en språngbräda för att ta mer. När tiden är inne kan vi få Arabländerna att förena sig med oss i ett slutgiltigt slag mot Israel.

Källa: Reichmann: Världens medelpunkt, XPMedia, 2006, s. 218.

Och en annan medlem av PLO uttrycker sig på följande sätt:

Det palestinska folket existerar inte.

Skapandet av en palestinsk stat är bara ett sätt att fortsätta vår kamp mot staten Israel för arabisk enighet. I verkligheten finns det ingen skillnad mellan jordanier, palestinier, syrier och libaneser. Det är bara av politiska och taktiska skäl vi talar om existensen av ett palestinskt folk, eftersom det arabiska nationella intresset kräver att vi hävdar existensen av ett särskilt palestinskt folk mot zionismen. Jordanien, som en suverän stat med definierade gränser, kan av taktiska skäl inte ställa krav på Haifa eller Jaffa, medan jag som palestinier tveklöst kan kräva Haifa, Jaffa, Beer-Sheva och Jerusalem. Men i det ögonblick vi återtar hela Palestina, kommer vi inte att vänta en minut med att återförena Palestina och Jordanien.

Källa.

Jag skulle kunna ge många exempel på denna tendens, eller snarare strävan. Strävan är att utplåna Israel. Den eventuella staten ”Palestina” som många andra existerande stater tycks angelägna att erkänna, är alltså enbart ett steg på vägen, inte mot fred med Israel, utan mot att utplåna Israel.

Inte undra på, alltså, att ”Palestina” vägrar förhandla med Israel om fred. För den stat man vill utplåna, Israel, vill man ju inte ha fred med, den staten vill man just utplåna, och det kan inte rimligen ske med fredliga medel, kan inte ske genom förhandling.

Länk: Anna Ekström, Skånskan.


193 svar på ””Palestina” vägrar förhandla med Israel om fred”
 1. For journeys between the airport and Newark Liberty Airport Station, there’s a price of
  $7.75 (free for youngsters under eleven years
  old). Newark Liberty Airport is simple to navigate by riding the convenient AirTrain between terminals.
  Terminals A, B, and C will not be related to each other through walkways so it’s best to ride the AirTrain with companies working each three minutes during
  peak hours. Trains depart each three minutes from 5 a.m. Regular
  shuttle buses function every 5-7 minutes between the parking
  lot and terminals. To connect to Terminals A or B, passengers can journey
  the shuttle bus that departs from close to gate C70.

  Metered taxis can be found from outdoors all terminals with
  taxis to New York City costing $50-$70, relying in your destination (excluding tolls
  and tip). Specific Bus: You may take the Categorical Bus to New York Metropolis with the NYC stop, depending on which terminal you depart
  from at the airport. Aviation fans will love that many rooms have views of the airport, so you are able to
  do some airplane spotting whilst you sip your morning espresso.

  my website; renaissance hotel newark parking

 2. Heya i am for the first time here. I found this board and
  I in finding It really helpful & it helped me out much.
  I hope to give something back and help others like you aided me.

 3. Hello there, I do think your site may be having internet browser compatibility problems.
  When I look at your website in Safari, it looks fine however, when opening
  in I.E., it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you with
  a quick heads up! Other than that, wonderful blog!

 4. Hi there! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came
  to take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and
  will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and outstanding style
  and design.

 5. Even should you ruled out all those 11-, 14- and 15-inch Ultrabooks,
  you’d end up faced with dozens of 13-inch contenders,
  many of them priced in the identical ballpark. So it’s no shock, then, that Apple chose not to re-invent the keyboard yet again in 2012.
  The keys are simply as comfy as ever, and although they
  don’t seem to be fairly as cushy as what you will discover on a MacBook Professional, they nonetheless provide extra travel than most Ultrabook keyboards.
  Sure, there was the original Samsung Series 9, nevertheless it
  was more expensive, at $1,649, and ran off an ordinary-voltage processor, usually at the expense
  of battery life. People eyeing the Air for
  its speed, thinness and sweetness also needs to give the
  Samsung Collection 9 an extended, laborious
  look before pulling the set off. The working
  system was built for fingers, in spite of everything, and if that is
  appealing to you, the Air, Series 9 and non-touch Zenbook Primes would possibly all be the flawed alternative for you.

  Review my homepage: https://hwcheck.com

 6. Do not suppose it was low-cost simply because it’s a continuation model slightly than a original – the successful
  bidder paid £135,900 for this traditional racer.
  Even the exhaust system is the original manufacturing unit-fitted merchandise.
  Even the chassis was superb-tuned by three-time World Rally Champion,
  Sandro Munari. That’s because the DUKW second world warfare
  automobile was capable of driving on tarmac and water. An exceptionally unique,
  by no means restored 1956 Porsche 550 Spyder was the runaway success at the Bonhams Goodwood Revival Sale,
  promoting for £4,593,500 – a brand new world report for a Porsche 550 mannequin. It was built by request of the German navy
  to replicate the success of the ultra versatile US Jeep and British Land Rover.
  This mannequin remained in navy service after the battle by the hands of the UK’s Royal Marines, which operated this example (registered ’12RN30′) at its Amphibious Trials and Coaching
  establishment at Instow, North Devon.

  Have a look at my web site: comment-277742mebleportal.plOK

 7. Hello! I know this is somewhat off-topic however I had to
  ask. Does running a well-established blog such as yours take a massive amount work?
  I’m completely new to running a blog but I do write in my diary on a daily basis.
  I’d like to start a blog so I can easily share my experience and views online.
  Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for brand new aspiring bloggers.
  Thankyou!

 8. High 10 Greatest Park N Trip in Chicago, IL – January 2023 – Yelp
  Chicago, IL Lodges & Travel Park n trip Finest park n experience near me in Chicago, IL Sort:Beneficial Value 1.
  00 per hour • Every day Pay- Get your money as you earn it
  • Hudson PerkSpot Low cost • Paid Airport Parking
  for work • Paid Public Transportation for work • Good Attendance Bonus •
  20% Hudson Employee Low cost • 50% Hudson Meals and Beverage Low cost
  • PTO • Personal and Parental … You don’t need to plead with a household member or a buddy to drop you off at the airport to O’Hare blue sky parking is open 24/7.

  00 … Get directions 2 min stroll Hours of operation Open 24 / 7 Further Entrances Chicago Airport Outside
  Parking 320 Total Safe Spots Accessible Reserve Now Easy Parking Near Chicago
  Airport Coated Parking Secure Your Spot Online Full Valet
  Service Complimentary Shuttle Service 24 / 7 / 365 24 / 7 Access & Security 6 Minutes From Airport Discovering Chicago Airport Parking Has By
  no means Been Easier Travel With Confidence Prime Rated Parking Close to Midway Airport Enter your dates
  above to see the total record of parking choices obtainable by way of SpotHero.

  my blog post :: offsite ohare parking

 9. Even if you’re new to online betting, you will have little hassle navigating the 1XBET web site.
  The 1xbet welcome provide is a 100% matching bonus
  in your first deposit placed with the positioning, so that after you have registered a brand new
  customer account with the positioning using the 1XGIFT777 code, and have placed your first
  depositand this needs to be between one euro and €130 – you’ll be able to obtain a bonus matching that deposit quantity.
  If you don’t see any indicators, you’ll solely have the ability to test if your bonus
  has been credited to your betting account after you have got registered with 1x Bet.
  Provided you meet the qualifying standards, your welcome bonus should be credited to your account right after you make your first deposit.

  Simply be certain you use it inside 30 days of sign-up, in any other case, it will be revoked.
  All of the four channels proven above are open 24 hours a day, 7 days every
  week, but the best and quickest responses appear to be acquired by means of social media messaging
  and/or live chat.

  Here is my site – https://whois.domaintools.com/1x-bet.fun

 10. CIBO Express Gourmet Market: Tired sandwiches, wraps, and other grab-and-go fare in a comfort store
  format. CIBO Specific Kosher Gourmet Market:
  Kosher sandwiches, wraps, and other grab-and-go fare in a
  convenience retailer format. Vanguard Market: The market, grab ’n go part of the restaurant.
  Malone’s Fish Market: Seafood, beer, and cocktails spot.
  Phillips Seafood: This seafood spot with a big, boxy bar serves dishes akin to crab cakes, lobster rolls, and a grilled mahi-mahi sandwich.
  Riviera: Parisian dishes equivalent to tuna Nicoise salad and steak frites.
  Ruby Tuesday: Terminal A is home to an outpost of this sit-down American chain.
  Salsarita’s Mexican Grill: Mexican chain with quesadillas, burritos, and
  extra. Qdoba Grill: Mexican bowls, burritos, and salads. Novella: Pizza and pasta.
  Tagliare: Thin-crust pizza by the slice. Breakfast Boli:
  Egg-stuffed breakfast stromboli that turns into Uptop Pizza
  at night time. Eggy Weggy: Breakfast sandwiches and omelets that turn into Custom Burger
  at evening.

  Here is my blog – long term parking near ewr airport

 11. We have been in our car and we heard a large crash.
  Lindsay said that she rushed to get her son out of the automobile
  as they grew to become overwhelmed by the waters.
  At the least 19 storm-related deaths have occurred since December 26, and a 5-year-old boy
  remained missing after being swept out of his mother’s automobile by flood waters in San Luis Obispo County.
  The brand new storms have resulted in the search for Doan being suspended.
  Bands of rain with gusty winds started in the north and spread south, with
  more storms anticipated to follow into early
  subsequent week, the National Weather Service stated.
  Extra south, warnings were posted for parts
  of counties including San Mateo and Santa Cruz, where the tiny neighborhood of
  Felton Grove along the San Lorenzo River was ordered evacuated.
  An enormous tree in a Woodland Hills parking lot fell
  on Saturday damaging more than a dozen cars.

  Have a look at my web site :: yyz park and fly

 12. California Cruises offer breathtaking views of downtown San Diego,
  the harbor, and the attractive Pacific, while soaking up the San Diego solar!

  Whereas your land loving, journey the historic historic cable automobiles,
  or get your sea legs off and walk the large hill’s of the
  streets in downtown San Francisco, a city brimming
  with history and tourist attractions. In order you possibly can see,
  vacationers searching for a California Cruise have a number of options to select from, with many amenities, companies, types,
  and land excursions to take pleasure in. This is a one day journey cruise option with further choices that can be added equivalent to lunch and or tours of Victorian Outdated Town. In the Napa Valley an don the Petalum River you can find Dolphin sighting journeys and day cruises.
  These cruises are also nice for weddings, corporate occasions,
  events, and enterprise meetings.

  Here is my blog post: https://indibetudis.yapsody.com/event/index/756405/indibet-casino-play-casino-games-onlin

 13. If the options are going to expire in the cash, the writer
  can both let the underlying shares be called away on the strike price or buy
  the option to shut the position. The large losses can result from an hostile move within the underlying’s value.
  The longer an possibility has until the expiration, the better its time value, as a result of there is a greater chance it might transfer into-the-money.
  Option writers want if options expire worthless and out-of-the-money, so
  they get to maintain the entire premium. The loss is the difference between the strike worth and the open market value
  of the underlying (destructive quantity),
  plus the premium initially obtained. A trader doesn’t consider that the shares will rise above $220
  within the next two months, so that they write a $220 strike price call option for $3.50.

  Out-of-the-money places expire when the value of the underlying shares closes above the
  strike value. Choice writers acquire a premium in exchange for giving the purchaser the precise to purchase or promote the underlying at an agreed worth inside an agreed time period.

  My blog – comment-173759acmo-architecture.comOK

 14. Hi i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i
  read this paragraph i thought i could also
  make comment due to this brilliant post.

 15. If you’ve acquired bike lights that sit near the bar, you may need to relocate them to the pinnacle tube, and then find it’s not as useful a
  place to stay them. Like powering up a hill, or sitting between vehicles at
  the lights, figuring out that you’ve got the electric
  energy to not get chewed up when we’ve to begin. The company
  produces a retrofit e-bike kit that can be easily bolted onto
  present bicycles, giving them a new lease of electric
  life. That mentioned, a Swytch kit and an analog bicycle is usually far cheaper
  than all but probably the most primary (and ugly) of new e-bikes.
  Each the manga and the still-running anime offshoot have been successful, with
  the manga racking up over sixty five million gross sales thus far.
  Anime and manga adaptation veteran Shinsuke Sato (Alice in Borderland, Bleach) will both direct and executive produce, while Obi-Wan Kenobi’s Joby Harold is writing
  the screenplay. Toho, which handles the anime, will distribute the
  movie to Japanese theatres.

  Here is my web site: comment-1940186

 16. So while some joke on social media about all of the COVID-19 infants we’ll be seeing in December, everyone else who works in sexual well being is deeply, terribly
  anxious about a sure spike in STDs and STIs. Plus, while Trader Joe’s was getting its shelves wiped clean in San Francisco this week, I observed that Mattress Bath and Past was seeing its shelves of condoms
  diminish — and that was Thursday. However it seems
  equally pressing for Huge Tech to tell thirsty users that almost all condoms are made in China, there
  are predicted birth management pill shortages, in addition to meds to
  deal with sexually transmitted infections and diseases.
  Courting apps could learn loads from intercourse employees about what
  to say to their 77 million scared and horny users — all of whom
  are in danger now. There is a surge in bios now on the lookout for quarantine amor; cuddle pals and shut-in lovers,
  to ”ride it out,” if you’ll. Particularly when you think about that the pandemic and quarantine is now projected to
  have a large sexual impression on the general inhabitants.

  Also visit my homepage … https://xxxx.casa

 17. Generally, it might be purchased from academic departments,
  stores, and markets, however in some situations, it’s created by
  teachers, professors, and educators. In conclusion, it
  may be created and purchased cheaply, matching their monetary sources.
  Additionally, you can also make of those materials nearly for any topics the place
  it becomes suitable for overseas languages, psychological terms, English vocabulary, and historical past
  classes. Otherwise, creating their very own supplies through index playing cards with particular dimensions is useful.
  Flash playing cards are wonderful memory aid materials that assist schoolchildren in quickly comprehending new issues.
  Because shuffling those supplies is acquirable, it bans them from recollecting the sequence of
  some answers. Others have incorporated shades to these supplies by utilizing
  markers, chalks, coloured pencils, and paints the place stickers, felt,
  and glitters are added afterwards. Likewise, it has been declared that more digital and subtle based
  objects are more wonderful to assist with their coaching.

 18. It relies upon what kind of individual you and the girl are.
  How are you able to tell if somebody really likes you or if they’re utilizing you?
  Can a 21 12 months old woman date a 30 yr old man?
  How do you call a girl for a date? You like
  this girl and we are mates and she is beautiful and has the best
  persona but you’re not the most engaging man so must
  you ask her out anyway? We’ll discover out what exactly is it that makes a girl fall in love with you in this article.
  Be confident – No one goes to fall for a shy, reserved somebody who isn’t assured.
  Women don’t fall for a random stranger. Don’t ramble
  about your life, your stuff, your feelings, and many others.
  To be able to hit a chord, she should such
  as you, your humor, and so forth. It shouldn’t
  be all humorous although – there must be a bit of seriousness in every
  part.

 19. As of November, Mastodon had more than 2 million users looking for a brand new house outside of
  Twitter. Nearly overnight, greater than 30,000 new
  customers flooded the platform, and the expansion has only intensified since Musk formally took management of Twitter
  in October. Abruptly, everyone on Twitter was humblebragging about their
  lexicographical skill posting a short-ish grid of grey, yellow and green squares.
  But no other service has benefitted more than Mastodon, the
  once comparatively-obscure site that’s lengthy billed itself as a Twitter various.
  Within the span of some months, it’s gone from niche to mainstream,
  and for now appears best-poised to absorb the masses fleeing Twitter.
  And, of course, Jeffle, where you must guess a film starring
  considered one of your favourite Hollywood actors referred
  to as Jeff – sorry, I made that up, however the actual fact that’s plausible speaks volumes about the best way the world is correct now.

  It simply slid into your morning routine, as a means of waking your brain up before, throughout or after,
  your wake-up beverage of selection.

 20. You could install it yourself or pay knowledgeable about £500
  to do the job. You may set up it yourself or pay knowledgeable about £500 to do the job.
  Step 3: Now that the area is officially in your palms, we pay the vendor.

  House sellers should now produce an Power Performance Certificate (EPC), which rates a home’s
  power efficiency from G to A. About half of houses in the
  UK are rated D, but improving your EPC from band D to B adds £16,000, on average, to the sale
  value, in keeping with the government. Do you want to avoid wasting the planet or just decrease your vitality payments?

  Stephen O’Hara, at the Property & Power Professional Affiliation, says:
  ‘Ensure that your loft insulation is no less than 270 mm thick.
  Adam Hesse, at Aston Mead property agency in Surrey, says: ‘Solar
  panels tend to delay patrons. Mr Restell says: ‘The earlier house owners installed a ground
  supply heat pump, which extracts heat from the ground and runs on minimal electricity costs.

Kommentarer är stängda.