Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Finansierar Sveriges folk den palestinska terrorn mot Israel?

31 augusti, 2011 (19:01) | antisemitism, antisionism, Gaza, Hamas, Israel, Palestina, terror | By: Sapere Aude!

Mycket tyder på att svaret på den frågan tyvärr är ja. Redan för drygt tre år sedan skrev jag om Sveriges ”bistånd” till ”Palestina” som redan då – och fortfarande – uppgår till 700 miljoner kronor per år. Jag frågade mig redan då vart pengarna tar vägen.

Här har jag skrivit om hur en rådgivare till palestiniernas ”president” Abbas tyckte att ”självmordsbombares anhöriga får … för lite i gratifikation från den Palestinska Myndigheten”.

För några veckor sedan kom så budskapet, att Sveriges regering utöver dessa sjuhundra miljoner kronor skänkt ytterligare fyrtio miljoner kronor av skattebetalarnas pengar till den så kallade palestinska myndigheten för att ”lösa en kris som nyligen kulminerade i att myndigheten inte kunde betala ut full lön till sina anställda”. Pengarna skulle användas till ”pensioner och löner för offentliganställda” och ”annan verksamhet”. Jag konstaterade då att den ”offentliganställda” polisstyrkan i Gaza sannolikt fortfarande består av Hamas-terrorister, samt uttalade att ”Hamas är en islamonazistisk terrororganisation vars enda syfte är att genom angreppskrig utplåna den judiska staten Israel”, och att Hamas-poliser knappast är förtjänta av lön och pension betald av Sveriges folk.

Per Gudmundson förtydligar nu i Svenska Dagbladet, och visar att även de ”offentliganställda” som sitter i israeliska fängelser, dömda för terrorbrott och mord, uppbär – ja vad är det – ”lön” kanske eller ”pension”, för sina attacker mot oskyldiga israeler. Detta utbetalas till yttermera visso av den så kallade palestinska myndigheten, under ledning av Mahmoud Abbas som även leder al-Fatah, en organisation vars enda syfte är att utplåna den judiska staten Israel. Och till just denna palestinska myndighet är det som svenska staten särskilt har skänkt ytterligare svenska skattemedel, just för att betala lön och pension. Till och med den annars terroristvänliga tidningen Aftonbladet tycks finna detta anmärkningsvärt.

Gudmundson ger ett exempel:

Hamasterroristen Abdullah Barghouti, som 2004 erkände att han byggt de bomber som dödade 66 personer och skadade 500 i en serie självmordsbombningar år 2001, [har] rätt till 4000 shekel i månaden. Om ytterligare tre år i fångenskap höjs hans lön med 50 procent, och motsvarar då mer än dubbel lön för palestinier på den reguljära arbetsmarknaden.

Det är alltså i ”Palestina” mer än dubbelt så välbetalt att döda judar än att arbeta på den reguljära arbetsmarknaden …

Men dessa terrorister och mördare är, enligt min ringa mening, inte alls förtjänta av lön och pension utbetald av Sveriges folk.

Visst är det väl konstigt också att den palestinska myndigheten, som domineras av vad som framställs som Hamas-motståndare, inte har problem med att betala vad som alltså sannolikt åtminstone delvis är svenska biståndspengar till just Hamas-terrorister? – Eller kanske inte – för alla vill de ju utplåna Israel. Motsättningarna dem emellan framstår därmed som närmast imaginära.

Jag citerar vidare ur Aftonbladet:

Biståndsminister Gunilla Carlsson var i går på resa i Somalia. Hennes pressekreterare Evin Khaffaf säger:

– Det är inte våra pengar som hamnar i orätta händer, men sen är det klart att det finns brister.

Men vems pengar är det då? Och oavsett – ju mer pengar som pumpas in i ”Palestina”, desto mer får ”Palestina” över till löner och pensioner för fängslade terrorister och mördare, för Hamas-poliser i Gaza – och – till Israels utplåning, vilket nämligen är al-Fatahs och Hamas’ enda syfte.

Utplånandet av den judiska staten Israel är ingenting som Sveriges folk bör stödja. Men att vi stödjer den utplåningen nu, genom vår regering, det är tyvärr alldeles uppenbart.

Det är en skam för Sverige.

Comments

Pingback from Carl Bildt uppgraderar terrorentiteten ”Palestinas” sändebud i Sverige till ambassadör « Sapere Aude!
Time 18 september 2011 at 12:36

[…] som Konungariket Sverige betalar pensioner till palestinska terrorister och mördare, belönar man nu ytterligare terrorn genom att […]

Comment from micke
Time 20 oktober 2011 at 23:34

”palestinierna” är ARABER som fördes till regionen av det ottomanska imperiet som en del av den muslimska ockupationen i regionen och senare även av britterna som kom intågade massor av araber från omgivningen medan avspärrar Israel till sin äkta ägare. Araber från länder som Egypten, Jordanien, Syrien, Saudiarabien och Jemen emigrerade till Israel i början av 20-talet för att söka arbete (på grund av utvecklingen av denna mark av Judéeninvånare) med låtsas att vara bosatta i Israel ”för tusentals år … ”

Pingback from Svenskt miljonregn över palestinska myndigheten och palestinskt granatregn över Israel « Sapere Aude!
Time 12 december 2011 at 16:43

[…] att läggas till de sextio miljoner som, utan minsta krav på motprestation, gavs så sent som i slutet av augusti. Pengarna ska gå ”bland annat” till löner och pensioner såväl på […]

Pingback from Quousque tandem abutere, Palæstina, patientia nostra? « Sapere Aude!
Time 07 december 2012 at 23:34

[…] i erkänsla för dessa utplåningsförsök – direkt eller indirekt betala pensioner till palestinska terrorister och mördare, något som Sveriges regering tyvärr nog också måste ta på sig ansvaret för att ha […]

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39