Det är alldeles uppenbart – för den som vill se. De som, i likhet med Carin Jämtin och Urban Ahlin (S), tvärtom påstår att det är Israel som vägrar förhandla, är alldeles fel ute. Paul Widén kommenterar så här:

Israels premiärminister Binyamin Netanyahu har gång på gång uppmanat den palestinska myndighetens styrelseordförande Mahmoud Abbas att återvända till förhandlingsbordet. Senast den 26 juli gjordes detta, i Netanyahus ramadan-hälsning på YouTube: ”Jag vill ta tillfället i akt och uppmana min granne, president Abbas, att sätta sig ner och förhandla med mig, villkorslöst, här och nu. Våra två folk väntar på och längtar efter detta ögonblick.” Trots att Israel alltså ensidigt uppmanar till fredsförhandlingar, påstår Ahlin och Jämtin att de [dvs. Israel] ensidigt avvisar fredsförhandlingar. Med ett ord: Ahlin och Jämtin ljuger.

Den palestinska myndighetens styrelseordförande Mahmoud Abbas har å sin sida kategoriskt vägrat att återuppta fredsförhandlingarna med Israel så länge Israel inte inför ett byggstopp på Västbanken och Östra Jerusalem. Detta förhandlingsvillkor existerade inte mellan 1993 och 2009, vilket Mahmoud Abbas är helt öppen med: ”Det var [USA:s president Barack] Obama som föreslog ett totalt byggstopp på bosättningarna. Jag sa, ‘OK, låt gå.’ Vi klättrade upp i trädet tillsammans. Sedan klättrade han ner på en stege, tog bort stegen och sa till mig, ‘Hoppa!’ Tre gånger gjorde han det.” Trots att palestinierna alltså har framfört villkor som omöjliggör fortsatta fredsförhandlingar, påstår Ahlin och Jämtin att de ”har varit mycket tydliga med att de vill få igång fredssamtalen.” Med ett ord: Ahlin och Jämtin ljuger.

Israel vill alltså förhandla förutsättningslöst, medan palestinierna bara vill förhandla om Israel i förväg går med på vissa villkor. Så ser verkligheten ut.

Här är YouTube-filmen från länken ovan:

Och de ”palestinska” villkoren, ja, de består ju bland annat av, att judarna ska upphöra med ”bosättningar” på ”Västbanken”, att 1967 års ”gränser” – som i själva verket är 1948 års stilleståndslinjer – ska vara gränsen mellan Israel och Västpalestina. Detta trots att många judar har bosatt sig öster om denna stilleståndslinje, detta trots att Israel har varit berett att avstå land i nuvarande Israel mot att dessa ”bosättningar” får vara kvar. Detta samtidigt som ingen har haft något att invända mot att de arabiska ”bosättningarna” i nuvarande Israel får vara kvar …

Många har också hävdat att en förutsättning för fredsförhandlingar är, att Israel godtar att alla de cirka 750 000 araber som tvangs, eller av arabstaterna uppmanades, lämna nuvarande Israel under Israels försvarskrig år 1948, och deras ättlingar intill evig tid – ska få ”återvända” dit. Men de allra flesta av dessa personer har aldrig varit bosatta där och har aldrig flytt därifrån. Många fler människor har tvingats lämna andra områden på jorden. Till exempel har ca femton miljoner tyskar tvingats lämna t.ex. Schlesien och Ostpreussen efter det andra världskrigets slut, utan att de och deras ättlingar – intill evig tid – framställt några starkare krav på ”återvändande”. Ingen kräver heller att de cirka 750 000 judar som tvangs lämna arabstaterna efter Israels försvarskrig år 1948 – och deras ättlingar – ska få ”återvända” till arabstaterna. Det är endast de arabiska palestinska ”flyktingarna”, och deras ättlingar som fortfarande hävdar ”rätten” att återvända dit där merparten av dem aldrig varit bosatta!

Mahmoud Abbas har dessutom vägrat erkänna Israel som en judisk stat, men samtidigt hävdat, att ”Palestina” är en arabisk stat – som nu för övrigt söker och tyvärr också sannolikt kommer att få erkännande av FN. Man noterar att många stater kallar sig ”arabiska” eller ”islamiska”, men ingen kallar sig ännu judisk …

Fredspristagaren Yassir Arafat tyckte för sin del, att en ”Palestinsk stat” bara var en ”språngbräda för att ta mer”:

Eftersom vi inte kan besegra Israel i krig gör vi det i etapper. Vi tar i sin helhet varje område som vi kan av Palestina och upprättar där vår suveränitet och använder det som en språngbräda för att ta mer. När tiden är inne kan vi få Arabländerna att förena sig med oss i ett slutgiltigt slag mot Israel.

Källa: Reichmann: Världens medelpunkt, XPMedia, 2006, s. 218.

Och en annan medlem av PLO uttrycker sig på följande sätt:

Det palestinska folket existerar inte.

Skapandet av en palestinsk stat är bara ett sätt att fortsätta vår kamp mot staten Israel för arabisk enighet. I verkligheten finns det ingen skillnad mellan jordanier, palestinier, syrier och libaneser. Det är bara av politiska och taktiska skäl vi talar om existensen av ett palestinskt folk, eftersom det arabiska nationella intresset kräver att vi hävdar existensen av ett särskilt palestinskt folk mot zionismen. Jordanien, som en suverän stat med definierade gränser, kan av taktiska skäl inte ställa krav på Haifa eller Jaffa, medan jag som palestinier tveklöst kan kräva Haifa, Jaffa, Beer-Sheva och Jerusalem. Men i det ögonblick vi återtar hela Palestina, kommer vi inte att vänta en minut med att återförena Palestina och Jordanien.

Källa.

Jag skulle kunna ge många exempel på denna tendens, eller snarare strävan. Strävan är att utplåna Israel. Den eventuella staten ”Palestina” som många andra existerande stater tycks angelägna att erkänna, är alltså enbart ett steg på vägen, inte mot fred med Israel, utan mot att utplåna Israel.

Inte undra på, alltså, att ”Palestina” vägrar förhandla med Israel om fred. För den stat man vill utplåna, Israel, vill man ju inte ha fred med, den staten vill man just utplåna, och det kan inte rimligen ske med fredliga medel, kan inte ske genom förhandling.

Länk: Anna Ekström, Skånskan.


164 svar på ””Palestina” vägrar förhandla med Israel om fred”
 1. Hi i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i
  read this paragraph i thought i could also
  make comment due to this brilliant post.

 2. If you’ve acquired bike lights that sit near the bar, you may need to relocate them to the pinnacle tube, and then find it’s not as useful a
  place to stay them. Like powering up a hill, or sitting between vehicles at
  the lights, figuring out that you’ve got the electric
  energy to not get chewed up when we’ve to begin. The company
  produces a retrofit e-bike kit that can be easily bolted onto
  present bicycles, giving them a new lease of electric
  life. That mentioned, a Swytch kit and an analog bicycle is usually far cheaper
  than all but probably the most primary (and ugly) of new e-bikes.
  Each the manga and the still-running anime offshoot have been successful, with
  the manga racking up over sixty five million gross sales thus far.
  Anime and manga adaptation veteran Shinsuke Sato (Alice in Borderland, Bleach) will both direct and executive produce, while Obi-Wan Kenobi’s Joby Harold is writing
  the screenplay. Toho, which handles the anime, will distribute the
  movie to Japanese theatres.

  Here is my web site: comment-1940186

 3. So while some joke on social media about all of the COVID-19 infants we’ll be seeing in December, everyone else who works in sexual well being is deeply, terribly
  anxious about a sure spike in STDs and STIs. Plus, while Trader Joe’s was getting its shelves wiped clean in San Francisco this week, I observed that Mattress Bath and Past was seeing its shelves of condoms
  diminish — and that was Thursday. However it seems
  equally pressing for Huge Tech to tell thirsty users that almost all condoms are made in China, there
  are predicted birth management pill shortages, in addition to meds to
  deal with sexually transmitted infections and diseases.
  Courting apps could learn loads from intercourse employees about what
  to say to their 77 million scared and horny users — all of whom
  are in danger now. There is a surge in bios now on the lookout for quarantine amor; cuddle pals and shut-in lovers,
  to ”ride it out,” if you’ll. Particularly when you think about that the pandemic and quarantine is now projected to
  have a large sexual impression on the general inhabitants.

  Also visit my homepage … https://xxxx.casa

 4. Generally, it might be purchased from academic departments,
  stores, and markets, however in some situations, it’s created by
  teachers, professors, and educators. In conclusion, it
  may be created and purchased cheaply, matching their monetary sources.
  Additionally, you can also make of those materials nearly for any topics the place
  it becomes suitable for overseas languages, psychological terms, English vocabulary, and historical past
  classes. Otherwise, creating their very own supplies through index playing cards with particular dimensions is useful.
  Flash playing cards are wonderful memory aid materials that assist schoolchildren in quickly comprehending new issues.
  Because shuffling those supplies is acquirable, it bans them from recollecting the sequence of
  some answers. Others have incorporated shades to these supplies by utilizing
  markers, chalks, coloured pencils, and paints the place stickers, felt,
  and glitters are added afterwards. Likewise, it has been declared that more digital and subtle based
  objects are more wonderful to assist with their coaching.

 5. It relies upon what kind of individual you and the girl are.
  How are you able to tell if somebody really likes you or if they’re utilizing you?
  Can a 21 12 months old woman date a 30 yr old man?
  How do you call a girl for a date? You like
  this girl and we are mates and she is beautiful and has the best
  persona but you’re not the most engaging man so must
  you ask her out anyway? We’ll discover out what exactly is it that makes a girl fall in love with you in this article.
  Be confident – No one goes to fall for a shy, reserved somebody who isn’t assured.
  Women don’t fall for a random stranger. Don’t ramble
  about your life, your stuff, your feelings, and many others.
  To be able to hit a chord, she should such
  as you, your humor, and so forth. It shouldn’t
  be all humorous although – there must be a bit of seriousness in every
  part.

 6. As of November, Mastodon had more than 2 million users looking for a brand new house outside of
  Twitter. Nearly overnight, greater than 30,000 new
  customers flooded the platform, and the expansion has only intensified since Musk formally took management of Twitter
  in October. Abruptly, everyone on Twitter was humblebragging about their
  lexicographical skill posting a short-ish grid of grey, yellow and green squares.
  But no other service has benefitted more than Mastodon, the
  once comparatively-obscure site that’s lengthy billed itself as a Twitter various.
  Within the span of some months, it’s gone from niche to mainstream,
  and for now appears best-poised to absorb the masses fleeing Twitter.
  And, of course, Jeffle, where you must guess a film starring
  considered one of your favourite Hollywood actors referred
  to as Jeff – sorry, I made that up, however the actual fact that’s plausible speaks volumes about the best way the world is correct now.

  It simply slid into your morning routine, as a means of waking your brain up before, throughout or after,
  your wake-up beverage of selection.

 7. You could install it yourself or pay knowledgeable about £500
  to do the job. You may set up it yourself or pay knowledgeable about £500 to do the job.
  Step 3: Now that the area is officially in your palms, we pay the vendor.

  House sellers should now produce an Power Performance Certificate (EPC), which rates a home’s
  power efficiency from G to A. About half of houses in the
  UK are rated D, but improving your EPC from band D to B adds £16,000, on average, to the sale
  value, in keeping with the government. Do you want to avoid wasting the planet or just decrease your vitality payments?

  Stephen O’Hara, at the Property & Power Professional Affiliation, says:
  ‘Ensure that your loft insulation is no less than 270 mm thick.
  Adam Hesse, at Aston Mead property agency in Surrey, says: ‘Solar
  panels tend to delay patrons. Mr Restell says: ‘The earlier house owners installed a ground
  supply heat pump, which extracts heat from the ground and runs on minimal electricity costs.

Kommentarer är stängda.