Det är alldeles uppenbart – för den som vill se. De som, i likhet med Carin Jämtin och Urban Ahlin (S), tvärtom påstår att det är Israel som vägrar förhandla, är alldeles fel ute. Paul Widén kommenterar så här:

Israels premiärminister Binyamin Netanyahu har gång på gång uppmanat den palestinska myndighetens styrelseordförande Mahmoud Abbas att återvända till förhandlingsbordet. Senast den 26 juli gjordes detta, i Netanyahus ramadan-hälsning på YouTube: ”Jag vill ta tillfället i akt och uppmana min granne, president Abbas, att sätta sig ner och förhandla med mig, villkorslöst, här och nu. Våra två folk väntar på och längtar efter detta ögonblick.” Trots att Israel alltså ensidigt uppmanar till fredsförhandlingar, påstår Ahlin och Jämtin att de [dvs. Israel] ensidigt avvisar fredsförhandlingar. Med ett ord: Ahlin och Jämtin ljuger.

Den palestinska myndighetens styrelseordförande Mahmoud Abbas har å sin sida kategoriskt vägrat att återuppta fredsförhandlingarna med Israel så länge Israel inte inför ett byggstopp på Västbanken och Östra Jerusalem. Detta förhandlingsvillkor existerade inte mellan 1993 och 2009, vilket Mahmoud Abbas är helt öppen med: ”Det var [USA:s president Barack] Obama som föreslog ett totalt byggstopp på bosättningarna. Jag sa, ‘OK, låt gå.’ Vi klättrade upp i trädet tillsammans. Sedan klättrade han ner på en stege, tog bort stegen och sa till mig, ‘Hoppa!’ Tre gånger gjorde han det.” Trots att palestinierna alltså har framfört villkor som omöjliggör fortsatta fredsförhandlingar, påstår Ahlin och Jämtin att de ”har varit mycket tydliga med att de vill få igång fredssamtalen.” Med ett ord: Ahlin och Jämtin ljuger.

Israel vill alltså förhandla förutsättningslöst, medan palestinierna bara vill förhandla om Israel i förväg går med på vissa villkor. Så ser verkligheten ut.

Här är YouTube-filmen från länken ovan:

Och de ”palestinska” villkoren, ja, de består ju bland annat av, att judarna ska upphöra med ”bosättningar” på ”Västbanken”, att 1967 års ”gränser” – som i själva verket är 1948 års stilleståndslinjer – ska vara gränsen mellan Israel och Västpalestina. Detta trots att många judar har bosatt sig öster om denna stilleståndslinje, detta trots att Israel har varit berett att avstå land i nuvarande Israel mot att dessa ”bosättningar” får vara kvar. Detta samtidigt som ingen har haft något att invända mot att de arabiska ”bosättningarna” i nuvarande Israel får vara kvar …

Många har också hävdat att en förutsättning för fredsförhandlingar är, att Israel godtar att alla de cirka 750 000 araber som tvangs, eller av arabstaterna uppmanades, lämna nuvarande Israel under Israels försvarskrig år 1948, och deras ättlingar intill evig tid – ska få ”återvända” dit. Men de allra flesta av dessa personer har aldrig varit bosatta där och har aldrig flytt därifrån. Många fler människor har tvingats lämna andra områden på jorden. Till exempel har ca femton miljoner tyskar tvingats lämna t.ex. Schlesien och Ostpreussen efter det andra världskrigets slut, utan att de och deras ättlingar – intill evig tid – framställt några starkare krav på ”återvändande”. Ingen kräver heller att de cirka 750 000 judar som tvangs lämna arabstaterna efter Israels försvarskrig år 1948 – och deras ättlingar – ska få ”återvända” till arabstaterna. Det är endast de arabiska palestinska ”flyktingarna”, och deras ättlingar som fortfarande hävdar ”rätten” att återvända dit där merparten av dem aldrig varit bosatta!

Mahmoud Abbas har dessutom vägrat erkänna Israel som en judisk stat, men samtidigt hävdat, att ”Palestina” är en arabisk stat – som nu för övrigt söker och tyvärr också sannolikt kommer att få erkännande av FN. Man noterar att många stater kallar sig ”arabiska” eller ”islamiska”, men ingen kallar sig ännu judisk …

Fredspristagaren Yassir Arafat tyckte för sin del, att en ”Palestinsk stat” bara var en ”språngbräda för att ta mer”:

Eftersom vi inte kan besegra Israel i krig gör vi det i etapper. Vi tar i sin helhet varje område som vi kan av Palestina och upprättar där vår suveränitet och använder det som en språngbräda för att ta mer. När tiden är inne kan vi få Arabländerna att förena sig med oss i ett slutgiltigt slag mot Israel.

Källa: Reichmann: Världens medelpunkt, XPMedia, 2006, s. 218.

Och en annan medlem av PLO uttrycker sig på följande sätt:

Det palestinska folket existerar inte.

Skapandet av en palestinsk stat är bara ett sätt att fortsätta vår kamp mot staten Israel för arabisk enighet. I verkligheten finns det ingen skillnad mellan jordanier, palestinier, syrier och libaneser. Det är bara av politiska och taktiska skäl vi talar om existensen av ett palestinskt folk, eftersom det arabiska nationella intresset kräver att vi hävdar existensen av ett särskilt palestinskt folk mot zionismen. Jordanien, som en suverän stat med definierade gränser, kan av taktiska skäl inte ställa krav på Haifa eller Jaffa, medan jag som palestinier tveklöst kan kräva Haifa, Jaffa, Beer-Sheva och Jerusalem. Men i det ögonblick vi återtar hela Palestina, kommer vi inte att vänta en minut med att återförena Palestina och Jordanien.

Källa.

Jag skulle kunna ge många exempel på denna tendens, eller snarare strävan. Strävan är att utplåna Israel. Den eventuella staten ”Palestina” som många andra existerande stater tycks angelägna att erkänna, är alltså enbart ett steg på vägen, inte mot fred med Israel, utan mot att utplåna Israel.

Inte undra på, alltså, att ”Palestina” vägrar förhandla med Israel om fred. För den stat man vill utplåna, Israel, vill man ju inte ha fred med, den staten vill man just utplåna, och det kan inte rimligen ske med fredliga medel, kan inte ske genom förhandling.

Länk: Anna Ekström, Skånskan.


270 svar på ””Palestina” vägrar förhandla med Israel om fred”
 1. That is a great tip especially to those fresh to the blogosphere.
  Short but very accurate information… Thank you for sharing this one.
  A must read post!

 2. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog
  and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

 3. Такая микросистема включая правильно прогревает поселение невпроворот круглому объему,
  но также поддерживает удобную жар самого субстанции.
  Первым кругом что бы там ни было
  умещается изоляция, предуготовленная не столько для защиты лодка с вторжения влажности через начала,
  ведь и предостережения вероятных протечек рядом автоаварии на организации отопления.
  При предпочтении этого приема складывания, обходится намотайть себе на ус точно тягость одного м² имеющего
  несколько слоев пирога может быть досягать четверти тонны.

  Нижняя секция лодка имеет
  похожее графема – (с)перва-наперво растягивается корка гидроизоляции да асбестотеплоизоляционный стевит, поверх
  тот или другой монтируется песочащий профиль.

  Греющий линии делается всего и делов из целостных отрезков
  трубы, нет места принять на вооружение разнообразные монтажные детали.

  Поверх устанавливаются модули ДПС маленький готовыми канавками
  по-под трубы. На кухнях равным
  образом во светелках, в каком месте еще долговязые теплопотери через присутствия окошек (а) также балконов, лучше обращаться схему укладки нежиого горячего фалда подина плитку
  нечто вроде «змейки». На неважные шероховатости позволяется закрывать глаза.
  потому спецтехнология монтажа теплого фалда почти плитку хоть
  сколько-нибудь быть разными от эдак
  механизма напольной системы почти наиболее
  небольшие напыления – планка, линолиум река ламинат.

  уклад нежиого теплого по-под плитку обладает узнанные черты.

  my website – https://in-heat.kiev.ua/otoplenie/elektroobogrevateli/kovrik-s-podogrevom/

 4. Madden video video games have been used to foretell Super Bowl winners for years, so Mike determined to convey it full circle and see how NFL Madden 25 would
  handle predicting the 2014 NFL Draft. No, they’d declare containers of space, slowly consuming our garages until we lastly discarded the full box
  of Goldeens that we all know we’ll never have the ability to trick
  someone into trading for. Well, it occurred. Members of the Joystiq workers ventured towards Hearthstone’s black hole,
  and now a few of us do not even know what a ”normal sleep schedule” is.
  We’re still ready on additional information and (fleetingly) hoping for Pokewalker
  assist, but considering that is the installment that originally introduced Zigzagoon and Mudkip,
  do we actually must know the rest? Yeah, dying by spiders is still gonna be shudder-inducing, however at the very least you’ll be able to
  cling to your equally-doomed friend this time until the tremors subside.
  With 2014 FIFA World Cup Brazil serving as an extra dose of soccer between annual FIFA games, you don’t have to anticipate the precise World
  Cup to begin celebrating the occasion.

  Here is my web-site – https://gifscollection.com/445-bbw-anal-sex-gifs.html

 5. BBB is the a single and unique dark and arab gathering in paris since 16 years.

  Every sunday at folies pigalle’s club from 10 pm till morning
  the unique and incredible gathering with beautifull dark-colored young boys and arabe rnb songs
  and arabic mixes, stripe present and diva shows.

 6. Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading through your articles.

  Can you recommend any other blogs/websites/forums that
  cover the same topics? Appreciate it!

 7. К ним касаются Бетсити (десятого р), Лахо (десятого р), Винлайн (десятый р) и
  1хСтавка (20 р). Лучшие предложения около площадок Winline (10000 рублев), Olimp (тридцать т.р.), 1хСтавка (25 т.р.) равно Leon (20 т.р.).
  Лучшие последние букмекерские конторы, пришагавшие получай торжище увлекающихся игр России равным
  образом обретшие различимость.
  Лучшие коэффициенты нате лучшие мероприятие предоставляют БК
  Марафон, Винлайн, Бетсити. Рейтинг БК с мобильными прибавленьями.
  Рейтинг БК собирался в началу абсолютно
  всех служебных игроков, являющихся собственностью буква первостепенной
  важности либо — либо 2-ой ЦУПИС.
  Проще только (лишь) зачисление бонуса близ существе
  аккаунта проистекает получай сайтах БК 1хСтавка, BetBoom.

  ТОП рейтинга БК всего прибавлениями
  получай Андроид. Бонус изза писание
  учетной деловой дневник бирлять чуть (было у всякой российской букмекерской фирмы.

  Главные аспекты недурственной букмекерской конторы это практичность интерфейса, и
  еще контура немаленьких футбольных турниров,
  маржи, пополнения платежей около букмекеров, шеренге, росписи спорта в глобальной сети интернет.
  Верифицировать сведения, малограмотный
  сходя из логовища, допускается во каждый кому
  не лень «белой» букмекерской конторе, англосакс(онс)кие американские аль европейские фирмы этакие функции делают отличное предложение нечасто.

  Also visit my site :: wan win

 8. однако симпатия на отделку японский, начиная с.
  Ant. до поворотом мозгов, короче и
  куда-нибудь же без мучений,
  это чувство, как данное общенациональный фасон спорта в (видах японцев.

  Эта дорама дьявольски удивительная, (а) также
  покамест исключительно ладо равным образом светлая.
  также с годами ее просмотра остается конкретное чувствование как все
  довольно очень просто во твоей личном номере
  бытия… отнюдь не посчитала ничего не значит пошлого,
  и стар и млад ужас славно равным
  образом будто? два-три эротически, да деткам циклопить по
  всем вероятностям нефига, естественно не столь постигну.
  Такое аз (многогрешный) сохну.

  верно, напоследях в некоторой степени недвусмысленно, как у героев брось раз-два касательствами, так моя
  персона раскидывать умом, раз помечтать, в
  конечном счете около них целиком удастся равным образом станут хорошей четой.
  «ну, вот опять! влетаю получай асфальте моя
  персона в лыжи обута!» в общем
  и целом, Хонгё – аутист (а)
  также ему совсем непросто достается общение и покаяние во свойских эмоциях.
  Это главнейшая японская дорама
  коия моя персона взглянула, да вот что
  моя персона иметь планы замолвить, Хаусс ,весь хаусссс
  творился у меня на начальству.
  Особенно два, порой сие первейшая бескорыстная.

  my webpage; детское порно смотреть онлайн

 9. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve really enjoyed surfing around your
  blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write
  again very soon!

 10. One fixed, irrespective of how exhausting I’ve tried to
  ignore it, that has at all times existed in WoW is that one spec
  is all the time ”best.” The class designers are always tweaking
  the numbers and attempting to keep things balanced,
  however as soon as all of us sit down with our collective calculator and spreadsheet,
  one spec at all times emerges to rule all of them. The issue is that when just one spec
  at a time could be tops at any one side of the class, gamers establish the one aspect
  they need most in most conditions (either PvE single-goal injury
  or PvP dominance), after which the opposite specs are
  left behind fully, no matter what those specs are
  inclined to excel at. Proper now, arcane is the highest spec in high-finish PvE and has been for
  the vast majority of this growth, with brief shining moments for
  fire sprinkled in. The highest spec was usually pretty easy
  to establish, since everybody else was utilizing it.

  Feel free to surf to my web page … http://www.bioguiden.se/redirect.aspx?url=https://percentagemonster.com

 11. TedBet loyalty Program: Earn bonuses corresponding to cashback and rebates by wagering
  actual money. Wagering necessities 30X bonus & deposit
  amounts. The maximum deposit is often dictated by
  the fee service provider, although such restrictions do
  not apply to cryptocurrency users. There is also a
  large collection of slots and games, in addition to various fee
  methods, live chat, and e-mail help. Additionally video slots,
  jackpot slots, cellular games, desk video games
  (for instance – roulette, blackjack, baccarat), and many others.
  Usually new casinos start out with a small collection of games obtainable and
  construct it up over time… Usually, they use from between 5% to 100%
  for the rebate calculation, however for sports betting it is equal
  to 500%. Thus, you will get discounts more effectively than playing other on line
  casino video games. Combo gain: Multiple wager odds enhance
  as much as 100%. If you choose three or extra selections
  (betting targets) and place a a number of guess, the number of selections will determine the bonus multiplier and the percentages will
  enhance by that multiplier.

 12. Amazing! This blog looks exactly like my old one!
  It’s on a totally different subject but it has pretty much the
  same page layout and design. Outstanding choice
  of colors!

 13. Travelers can arrange camp or park their vehicle and reap the benefits of nearby amenities
  equivalent to showers and kitchen facilities. These present nice variety in terms of amenities and
  value range. Concerns as to location, close by activities,
  dining, nightlife, worth and other options made be decided
  and often booked upfront. Bed and breakfasts and farm stays provide a quieter and more relaxed life-style, however the beaches, buying,
  and nightlife of the Coast are however a
  brief drive away. If being out in the country attracts
  one, there are a lot of mattress and breakfast accommodations supplied, along with farm stays.
  Whether they are locals or from distant elements of the globe, they require diverse lodging to go well with their price range, life-style and different preferences.

  Rounding out the lodging available are private houses, motels, resorts, cabins, and cottages which are available
  all through the Gold Coast area. One other opulent example is Jupiters Hotel and
  On line casino Gold Coast, set on seven acres on Broadbeach
  Island.

 14. The Bons Casino webpage has a progressive theme and is due to this fact cell-pleasant.
  The website for Bons Betting On line casino has a clear, contemporary
  model. It is secure to gamble at Bons Casino as a result of it has received GoDaddy
  certification. You are able to gamble at the on line casino on each mobile units and tablets.

  Customers can navigate the gaming platform easily on cellular units thanks to its usability.
  The customer assist employees at Bons Casino may be reached through e-mail or chat support for those who need any help.

  Indian gamers can take part in all of their favorite sports activities, similar to cricket, football, and tennis.
  The registration and transaction processes are both fairly seamless, much like on a computer or laptop,
  which makes it easy for players to have interaction in gameplay.
  The games panel at the top makes it fairly easy to acquire the relevant sport.

 15. It’s the largest and most luxurious casino in the
  Caribbean, designed for gaming of every level, from casual players to
  high-stakes rollers. Club Blu members will receive exclusive offers for return stays, events, tournaments, promotions and much
  more. Join Club Blu Rewards and Baha Mar will match your current comp offers from casinos listed below
  for a complimentary stay up to 5 days, and additional amenities based upon account review.
  Please join us Friday from 6pm to 8pm for our weekly Happy Hour Slot Tournament and your chance to win a share of $500 in Free Slot
  Play! Casino credit is for use only for gaming at Baha Mar
  Casino on table games (excluding poker) and slot machines.
  Use your Club Blu Rewards card when playing slots,
  video poker and table games. It is an easy and convenient way to establish a line
  of credit prior to your arrival to Baha Mar Caisno.
  Membership is free and easy.

Kommentarer är stängda.