Fatah-ledaren och förre ”palestinske” presidenten Mahmoud Abbas uttalade enligt Haaretz dessa ord som svar på ett krav från Israel på den Palestinska Myndigheten (PA) att erkänna Israel som en judisk stat. Läs även JPost och Arutz7.

Nej och Fatah erkänner som sagt överhuvudtaget inte Israel, vare sig som judisk stat eller ens som – stat.

Problemet med Abbas, som sitter på två, tre stolar samtidigt, är att veta när han uttalar sig i egenskap av Dr. Jekyll eller Mr. Hyde. Fast i Abbas’ fall är den ena av de två inkarnationerna knappast särskilt mycket bättre än den andra.

Men han lever gott på att västmakterna så innerligt gärna vill ha någon att prata med. Det är därför han, PA och PLO, gör sina eftergifter, men bara så lite som möjligt, bara för att till synes hålla samtalet vid liv, eller snarare hindra det från att dö, blott för att när tillfälle ges hugga till med: ”Jag accepterar det inte!”

Och vad är det han i grunden inte accepterar? Jo, Israel.

– Man kan även notera att Abbas här kräver att få allt land fram till 1967 års ”gränser”. Det tidigare talet om att byta det land som israeler köpt på Västbanken mot land som nu tillhör araber i Israel, var tydligen också bara ett sätt att nätt och jämnt hålla samtalet levande. Men nu har Abbas tydligen avfört även det samtalsämnet från dagordningen.


Dick Haas
kommenterar också.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ett svar på ”Mahmoud Abbas: Jag accepterar det inte!”

Kommentarer är stängda.