Svenska Dagbladet har just idag, Söndagen den 13 september 2015, just på det judiska nyåret, Rosh HaShana, ansett sig böra publicera diverse foton på barn som blivit skadade när de använts som mänskliga sköldar i det antisemitiska utplåningskrig mot Israel och judarna som utgår från bland annat Gaza. Bilderna syns här.

Vi vet att den överväldigande majoriteten av Gazas befolkning är antisemiter som önskar att genom angreppskrig utplåna den judiska staten Israel. Det är naturligtvis tråkigt när deras barn får lida för det. Men deras lidande beror helt och hållet på deras föräldrars och deras ledares avsikt att utplåna Israel. Det beror inte alls på Israel och judarna där, som bara försvarar sig.

Att, som sker i dagens SvD, då gnälla om antisemiternas barns lidande är som att gnälla om Adolf Eichmanns barns lidande. (Det är visserligen möjligt att föräldrarna till de barn som förekommer på fotona inte skulle vara antisemiter, men sannolikheten för detta är närmast obefintlig skulle jag tro.) Det är dessutom liktydigt med antisemitism!

Vi läser att fotografen heter Yvonne Åsell, foto t. h. Jag har tidigare skrivit om henne och om en annan försåtlig SvD-artikel här. Hennes antecedentia är som du ser inte imponerande. Jag skrev då, apropå hennes tidigare artikel, följande:

Denna Svenska Dagbladets ensidiga rapportering kan därför som jag ser det inte betecknas som annat än antisemitism.

Svenska Dagbladet måste därför omgående be alla judar om ursäkt. Detta bör ske som en förstasidesnyhet i papperstidningen.

Men det gjorde Svenska Dagbladet inte alls!

Nu återanvänder i stället Svenska Dagbladet denna Åsell i ytterligare en uppenbart antisemitisk artikel. Detta sker dessutom på det judiska nyåret! Därmed är måttet rågat.

Svenska Dagbladet måste därmed från och med i dag anses vara en uppenbart antisemitisk publikation.

Om Svenska Dagbladet då inte omgående ber om ursäkt! Fast eftersom Svenska Dagbladet inte gjorde det då, för nästan två år sedan, så är nog utsikten att man ska göra det nu närmast obefintlig.

(Åsells artikel-kollega för dagen heter Catrin Ormestad. Här har jag skrivit om henne och hennes villfarelser.)

2 svar på ”Svenska Dagbladet måste från och med idag anses vara en antisemitisk publikation”
 1. Detta du skriver är något jag insåg då de (SvD) hade ett känslomässigt (pro palestinskt) reportage från Gaza förra året och samtidigt ett gulligt och förskönande resereportage/rekommendation till Sri Lanka (där de slaktade massor av den tamilska civilbefolkningen med bl.a. artilleri samtidigt som Gazakriget pågick).

  När får vi se en lika känslomässig artikel i SvD, som de hade förra året från Gaza, men om de stackars civila tamiler som lyckats överleva? Troligtvis aldrig. Inte så länge nuvarande journalister har sin anställning kvar. Gäller de flesta media.
  Han som skrivit följande är professor i etnologi. Sålunda är han väl insatt i ämnet han skriver om.
  https://morklaggning.wordpress.com/2015/09/02/sekten/#more-13505

  Dubbla måttstockar – javisst!!
  Något svenskar (m.fl.) inte klarar sig utan!

  Tack för ditt arbete Lennart!
  Vi kan nog inte stoppa den nuvarande samhällsutvecklingen då sanningen inte längre står högt i kurs. Bara halvsanningar/halvlögner gillas, d.v.s. den halva som passar ”agendan”. Men vi kan i alla fall kasta lite grus i det väloljade bedrägerimaskineriet som styr vår nuvarande samhällsutveckling.

  Fortsätt så! Tack igen!

  /Anders

 2. 12.000 syriska barn dödade, http://www.alaraby.co.uk/english/news/2015/8/7/nearly-12-000-children-killed-in-syria
  Detta har inte vållat ett enda svenskt reportage såvitt jag vet, eftersom man inte kan anklaga Israel. DN har också fabricerat ett antal snyftreportage om barn i Gaza, inte i Syrien eller Irak. DNs stjärna, Marianne Björklund har totat ihop ett antal okontrollerbara artiklar om barn i Gaza, inkl. traumadrabbade – men att där finns åtskilliga sådana i Israel är inte av intresse, även om man tittar på kartor som visar var Gazaraketer har nått inom Israel – den större delen av landet. Man får trauma av att bo i riskområden.

  BBC med välkänd antisemitisk vinkling totar också ihop åtskilliga reportage som http://www.breitbart.com/big-journalism/2012/11/19/bbc-correspondent-spreads-another-misattributed-photo-of-an-injured-child/ som fortplantar judehat. Det innebär att de aldrig berättar om fakta som http://www.algemeiner.com/2013/08/02/increase-in-palestinians-treated-in-israeli-hospitals/

Kommentarer är stängda.