Det rapporterar JPost idag, efter att ”low-level” samtal förts mellan Israel och den palestinska entiteten i Amman. Den palestinska entiteten är alltså inte beredd att starta några fredssamtal denna gången heller.

Abbas har tidigare även hävdat att fredssamtal förutsätter att ”flyktingarna” från år 1948 får återvända och att de israeliska ”bosättningarna” på Västbanken demonteras och Västbanken alltså görs Judenrein.

Han gör alltså allt det som fredssamtalen bör handla om till förutsättningar för fredssamtal. Men om ”flyktingarna” får återvända skulle det innebära slutet för Israel som judisk stat. Om ”bosättningarna” skulle demonteras skulle det innebära en etnisk rensning av Västbanken från judar av samma slag som hände när Jordanien ockuperade området.

Förutsättningen för fredssamtal tycks alltså enligt Abbas vara att Israel utplånas som judisk stat och att Västbanken rensas från judar.

Men inte ens det tycks räcka för Abbas. Den organisation som han företräder, al-Fatah, har nämligen enligt dess konstitution till syfte att verka för ”den fullständiga befrielsen av Palestina och den ekonomiska, politiska, militära och kulturella elimineringen av den sionistiska ockupations-staten. … Kampen kommer inte att sluta förrän den sionistiska staten har raserats och Palestina befriats.” Läs mera här.

Abbas tycks egentligen alltså inte alls vara redo till förhandlingar med Israel. Man förhandlar knappast med den man vill utplåna, dvs. Israel. För man vill ju alldeles uppenbart inte ha fred med Israel, man vill ha fred utan Israel.

Men enligt JPosts rapportering som refererar israeliska källor är det osannolikt att den palestinska entiteten skulle avbryta samtalen ”because the move was not supported by European powers and other key international players”, såsom ”kvartetten”.

Fast de skulle nog väldigt gärna vilja avbryta. Så spelet för gallerierna lär fortsätta, alltmedan det palestinska förstörelseverket mot den judiska staten pågår bakom kulisserna …

Kulisser som är rätt genomskinliga vid det här laget. Kvartetten m. fl. som för närvarande sitter i gallerierna, kanske behöver lite starkare glasögon bara, eller varför inte kika in bakom kulisserna.

(Den fängslade fatah-terroristen och mördaren Marwan Barghouti håller inte oväntat med Abbas.)

Länk: AP.