Det finns många slags läger och många slags syften. Koncentrationslägret Auschwitz var t. ex. inrättat för att utrota judar m. fl. enligt nazisterna misshagliga element. – Det var ju väldigt tråkigt då, minst sagt. Orden räcker knappast till egentligen.

Och Hamas-Jugends sommarläger i Gaza i år var inrättat för vapenträning i syfte att utplåna den misshagliga judiska staten Israel (bilder ovan till höger).

– Också väldigt tråkigt.

Så långt sträckte sig dock inte det norska arbeiderpartiets ungdoms”fylking” när de hade sommarläger på Utøya, se bilden till vänster. De nöjde sig med att, understödda av Norges utrikesminister, ”bara” kräva bojkott av den misshagliga staten Israel. – Men tråkigt det också.

Tidigare har jag skrivit om ett Hisbollah-läger för ungdom i Libanon med udden mot just Israel och judarna. – Väldigt tråkigt, eller hur!

Hamas har dessutom enligt den första länken ovan förstört ett enligt dem som misshagligt ansett sommarläger i Gaza som anordnades av UNRWA, se nästa bild till höger. – Också tråkigt, men lägret var väl inte tillräckligt islamistiskt och antisemitiskt kan jag tro.

Samtidigt har någon vandaliserat palestinska scouters utställning på scoutlägret vid Kristianstad. Förhoppningsvis tillhörde scouterna vare sig Hamas-jugend eller ”Fatah Youth”. – Också tråkigt i så fall.

Det där med läger är en känslig, tråkig och ofta misshaglig historia uppenbarligen.

Men det mest misshagliga om man ser till min redovisning ovan, ja, det är tyvärr helt klart judarna och den judiska staten. För de flesta lägren har ju tydligen just syftet att angripa – eller tom. utplåna – judarna och den judiska staten …

Det borde ge anledning till viss eftertanke, eller hur!