IDF (Israels Försvarsmakt) har vänligheten att sända mig deras månatliga sammanställning av vad som sig tilldragit haver. Idag fick jag sammanställningen för juli, som du kan ladda ned härifrån (pdf).

Någonstans i mitten av detta dokument kan du läsa följande:

First success for IDF’s reorganization plan for Southern
Command’s ordnance unit

The first success to the IDF and Defense Ministry’s multi-year
reorganization plan for the Southern Command’s ordnance unit
has been achieved.

The plan includes points from the McKinsey Report which dealt
with equipment, construction and maintenance.

The Southern Command was the first to adopt the report, which
was published in November 2009. Since changes began to be
implemented in 2010, there have been improvements in many
fields, such as the utilization of manpower.

Following the Southern Command’s success, the Northern
Command is also adopting the plan.

Hoppsan! McKinsey har hjälpt IDF alltså. På vilket sätt framgår här (pdf igen, jag beklagar).

McKinsey har också hjälpt min arbetsgivare, den svenska statliga myndighet vars namn jag tidigare förbjudits att nämna, men som jag numera vågar kalla vid dess rätta namn – Migrationsverket. Denna hjälp har bestått i det ännu så länge inte alls otjänliga försöket att där införa ”The Toyota way”, gemenligen kallad ”lean”.

Inte mycket om detta går visserligen att utläsa från Migrationsverkets hemsida – nästan bara det du kan läsa här (pdf igen!). Men att allt detta är ett faktum, ja det har i alla fall Merit Wager vågat skriva om.

Merit skriver att många pengar kanske har kastats i sjön. Måhända – fast lean-idén är inte alls dum, tycker jag.

Vad som däremot verkar om inte dumt så dock inkonsekvent är att tystnaden från det antisemitiska och antisionistiska hållet är total! Ingen kräver bojkott av McKinsey, i alla fall såvitt jag kan finna. – Och inte av Migrationsverket heller, för den delen …

McKinsey har ju ändå hjälpt Israel, en stat som enligt ungdomarna på Utøya skulle bojkottas. Och de har inte bara hjälpt den judiska staten Israel i största allmänhet, utan till och med dess försvarsmakt!

Som du minns var det i våras ett väldigt tjat om att Coop Väst skulle bojkotta varor som påstods vara tillverkade på ”Västbanken”. Detta skrev jag om här. Och Elbit systems tyckte den svenska statliga myndigheten Fjärde AP-fonden att man inte kunde behålla aktier i.

Men det svenska Migrationsverket har inga problem att inspireras av McKinsey som går Israels Försvarsmakt tillhanda!

Jag är imponerad. Heder åt Migrationsverket. Jag är stolt över att ännu få vara anställd hos en sådan arbetsgivare!