Jag har tidigare sammanställt mina inlägg om turerna kring Migrationsverkets uppsägning och avsked av mig – vilket ju i hög grad orsakats av att jag i denna blogg tagit ställning för Israels rätt att existera och av att jag i övrigt utnyttjat min grundlagsskyddade yttrande- och åsiktsfrihet – under rubriken ”Migrationsverket och fallet Eugène Palmér” i vänsterkolumnen. Eftersom Palmér numera skilts från sina uppgifter, men problemet med Migrationsverkets lednings trovärdighet som en demokratisk, sanningssägande och laglydig ledning fortfarande, och kanske alltmer måste starkt ifrågasättas, har jag samlat mina inlägg kring detta problem under en ny rubrik i vänsterkolumnen, nämligen Regeringen och fallet Dan Eliasson.

Så länge vare sig regeringen genom Tobias Billström eller Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson tar ansvar för detta problem, vilket hittills ej skett, kommer problemet att kvarstå. Därför är det numera i första hand Eliassons göranden och låtanden – och regeringens underlåtenhet att göra något, som utsätts för granskning. Därav den nya rubriken.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,