I Aftonbladet kan man läsa denna ”ledarkrönika” av Helle Klein, vars totala och ensidiga kritik av Israel är skandalartad. Allt är Israels fel, och nu får de en ”högerextrem” regering också. Märkvärdigt nog ingår det israeliska arbetarpartiet …

Så här skriver Klein:

I dag tillträder Likudledaren Benjamin Netanyahu som premiärminister och Israel får sin mest högerextrema regering någonsin. Rasisten Avigdor Lieberman blir utrikesminister.

Denne Lieberman vill rensa Israel från landets arabiska invånare. Staten ska vara ”rent judisk”. Så långtifrån en demokrati som bygger på medborgarskap som man kan komma. De israelisk/palestinska politiker som har kontakt med Hamas ska åtalas för landsför­räderi, anser Lieberman vidare.

Om det nu vore så, att Lieberman vill rensa Israel från araber, vilket som framgår här är fel, så vore det på sin plats att Klein också påtalade att Hamas å sin sida vill rensa Israel från judar. Läs här vad en av de döda Hamas-ledarna sagt: ”Jag svär vid den allsmäktige att vi inte kommer att lämna en enda jude kvar i Palestina”.

Vidare skriver Klein:

Det finns många skäl att se över relationerna mellan EU och Israel. Förutom den flera decennier långa ockupationen av Gaza och Västbanken finns ett oändligt antal brott mot mänskliga rättigheter och mot internationell och humanitär rätt. Bosättningarna och byggandet av en mur på palestinsk mark hör till de mest tydliga.

Som framgår här och här föreligger ingen ockupation, bosättningarna är ärligt köpta till skillnad från många arabers illegala bosättningar i östra Jerusalem, och att ”en mur”, som till största delen är ett stängsel skulle gå på palestinsk mark är en villfarelse. Det finns inga fastställa gränser mellan Israel och ”Palestina” nämligen. Det finns bara en stilleståndslinje mellan Israel och – Jordanien.

Klein igen:

Bevisen på israeliska krigsförbrytelser under attacken mot Gaza blir dessutom allt fler. FN:s undersökningskommission har ifrågasatt de israeliska krigsmetoderna, liksom Amnesty International. Människorättsorganisationen Human Rights Watch skriver i en rapport om användningen av vit fosfor.

Det Klein kallar ”undersökningskommission” måste vara den ”undersökning” som Richard Falk genomfört, och som fått hård kritik av Magnus Norell. Läs här. Och varför nämner Klein inte Hamas’ krigsförbrytelser som bl. a. består i att under många år skicka raketer mot civilbefolkningen i Israel?

De senaste veckorna har Israel dess­utom skakats av vittnesmål från egna soldater som medverkade i kriget mot Gaza. Kvinnor och barn sköts ihjäl och palestinska hem vandaliserades av en armé som tycks sakna all respekt för civila palestiniers liv.

Men detta är, som framgår här, sannolikt bara lösa rykten. I vems intresse återger Klein sådana rykten utan ifrågasättande? I Hamas’ intresse?

Tidningarna Haaretz och Maariv har publicerat soldaternas berättelser. Det är ingen roligt läsning. En infanterist säger till tidningen Maariv att i det klimat som rådde betraktade man palestiniernas liv som mindre värda.

Att betrakta fienden som mindre värd är sådant som uppstår i krig, kanske i synnerhet i ett försvarskrig mot en fiende som inte nöjer sig med mindre än att försvararna – israelerna – fördrivs från sitt land och Israel utplånas. I islamonazistiska Hamas’ ögon är judarna dessutom ingenting annat än ”söner av apor och svin”. Om den anfallande fienden i sitt utplåningskrig använder sådana epitet om judarna, vad bör då judarna kalla Hamas? Helle Klein kan gärna komma med förslag.

Sammanfattningsvis kan om Helle Klein denna gång sägas, att det hon skriver, genom sitt ensidiga ställningstagande mot Israel, måste betraktas som antisionistiskt. Vill Helle Klein att Israel skall finnas?

(Denna länk har inget med saken att göra, men den har med Helle Klein att göra. – Jo, det har det förresten: Konstigt att en som har så bra betalt skriver så illa genomtänkt. För detta inlägg borde hon snarare få löneavdrag. )

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


2 svar på ”Helle Klein och demoniseringen av Israel”
 1. ´´Hamas-Helle´´ är sig lik,ständigt detta rabiata Israelhat.
  Att en organisation som Amnesty International kritiserar
  Israels krigföring,tycker jag man kan ta med ro.
  Med sitt stora följe av vänsterextremister,tycker jag INTE
  att det är en seriös organisation.

  SUPPORT IDF!!

Kommentarer är stängda.