Detta enligt vad som här återges i Haaretz.

Man behöver ju inte tro på vad han säger, och det är säkert många som inte gör det. T. ex. har han och hans parti ifrågasatts enligt vad som framgår här.

Men det krav på lojalitet som Bitte Hammargren i den där återgivna länken refererar, och som araber sägs uppleva som ”hotfullt”, skall enligt Lieberman inte enbart gälla araber, utan också judar, vilket ju är en självklarhet. Så här skriver Haaretz:

During a meeting with U.S. Senator Joseph Lieberman on Sunday, the Yisrael Beitenu chairman explained his party’s ideas on the oath of allegiance to the state. The senator asked whether the initiative was only directed at Israel’s Arabs, and the Israeli answered that the oath would be required of Jewish citizens as well. ”We intend to take all international parameters into consideration and to draw on similar laws in other countries,” Lieberman said.

Så då så. Det finns väl ingen anledning att känna sig hotad av att bli avkrävd en lojalitetsförklaring. För varför skulle man inte vara lojal mot sitt land? I synnerhet mot ett land som under hela sin existens alltid stått inför hotet av utplåning, något som är fallet med Israel. En sådan situation borde medföra särskilt höga krav på lojalitet från alla.

Tillägg 2009-03-09: Mera om Lieberman och hans parti här.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 svar på ”Avigdor Lieberman stöder skapandet av en livskraftig palestinsk stat”
  1. Uddén berättar att ”Lieberman har hotat mörda arabiska Knessetledamöter”. När jag pressade henne sa hon: ”ja, se denna artikeln från 2006!” . . . . . Stod inget sånt i hennes ”nyhets”blänkare.

    Det sägs att en av Liebermans knessetplatser kom från arabiska röstare. En beduin är hans livvakt.

    Lieberman bör vara ypperlig i förhandlingar med ryssarna. Obamas planer för Israel verkar i högsta grad tveksamma, http://www.carolineglick.com/e/2009/03/soldiers_of_peace.asp

Kommentarer är stängda.