Detta kan man läsa om i gårdagens DN här. Mer kan läsas här.

Abbas, vars PLO påstår sig erkänna Israels rätt att existera, är alltså beredd att bilda regering med den islamonazistiska terrororganisationen Hamas, som definitivt inte erkänner Israels rätt att existera, och som dessutom genom en statskupp gripit makten i Gaza och där enligt Amnesty mördat och lemlästat PLO-anhängare. Se denna bloggning.

Visst är det bra med försoning, om sådan kan ske, men vilka eftergifter kräver Abbas av Hamas? Inga, verkar det. För egen del tycks han överse med statskuppen och med morden på hans egna anhängare. Detta att inte ställa några som helst krav på Hamas, t. ex. att erkänna Israel, kan tolkas som ett svaghetstecken.

Men kanske finns andra orsaker, såsom denna: Varför har PLO ännu inte ändrat sitt emblem, som du kan se här. Israel finns inte med på kartan. Det är utplånat från PLO:s karta. Så vi kanske kan ännu inte kan vara säkra på PLO:s ord om att man erkänner Israels rätt att existera. Kanske är PLO och Hamas egentligen fortfarande samma rödgrönbruna andas barn, som jag bloggat om bl. a. här. Inte konstigt i så fall, om Abbas söker förnyat samband med Hamas.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,