Av vilken anledning tar Sveriges regering emot den före detta palestinske presidenten Mahmoud Abbas – en man som i sin doktorsavhandling ägnade sig åt vad som kallas förminskning av förintelsen?

Han är ju både ex-president och förintelseförminskare.

För hans mandatperiod har antagligen utlöpt. Det tycks framgå här, där man talar om en ospecificerad ”transitional phase”. Den fasen kan väl inte gärna pågå fortfarande …

Och Abbas doktorsavhandling kan du läsa om här.

Barometern har, till skillnad från Regeringen, noterat fakta.

Av vilken anledning mottar Sveriges Regering en sådan person? Är det som ex-president eller förintelseförminskare? Eller varför?

Regeringens länk till denna tillställning finner du här.

Den stora frågan återstår dock: Varför kan inte palestinierna i demokratisk ordning sluta fred med Israel, välja sin president, sin statsminister och välja att skapa välstånd i en egen stat – en stat som inte är byggd på ruinerna av ett utplånat Israel?

Varför?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 svar på ”Expresident Abbas i Sverige”
  1. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

    Tja, tycker du att vi ska ta emot de som förminskar den palestinska förintelsen?

    Vad gäller presidentposten så är vi där igen med den grundläggande samhällskunskapen.
    Eftersom palestinierna inte har kunnat hålla val så sitter presidenten kvar. Nu efter den senaste massakern så försöker Israel och väst skynda på med ett nytt val så att Hamas ska vinna och man ska få mandat för mer våld och mer förintelse.

  2. Bra fråga – kanske palestinierna inte kan annat än att tycka synd om sig själva? Det har väl UNRWA sett till…

Kommentarer är stängda.