Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dagens Nyheter, katten och den heta gröten

21 december, 2008 (09:43) | antisemitism, Islamismen, islamonazism, Israel | By: Sapere Aude

I denna ledare från igår skriver Dagens Nyheter lite uppgivet att ”alla vet vad ett fredsavtal måste innehålla (gränser, flyktingar, Jerusalem, bosättningar) och alla vet vad som krävs för att nå en lösning på konflikten, men ingen tycks kapabel att ta denna vetskap från skrivbordet ut i verkligheten.”

Men jag tror att DN här går som katten kring den heta gröt som består av en rödgrönbrun röra vars ingredienser är följande: En del grön islamism (Hamas, Hisbollah och Iran), en del röd kommunism (t. ex. PLO och PFLP) samt en del brun nazism (som starkt ingredierar i den typ av islamism som Hamas, Hisbollah och Iran står för).

Den gröten har inte kokats ihop i syfte att uppnå någon fred med Israel. Freden uppstår först när Israel utplånats. Det som krävs för ”en lösning av konflikten” har i de rödgrönbrunas tankevärld (i den mån sådan finns) förvisso att göra med gränser, flyktingar, Jerusalem och bosättningar. Men lösningen består för dem inte i att gränserna fastställs utan att de utplånas, i att Jerusalem erövras, att bosättningarna raseras och att alla dem som lämnade nuvarande Israel och alla deras barn, barnbarn och barnbarnsbarn m. fl. återvänder dit.

Var finns då Israel när allt detta hänt? Svaret är: Då finns inte Israel längre. Sådan är den ”fred” som man eftersträvar, och med en sådan fred behövs inga fredsavtal. För varför ska man sluta avtal med en stat som man vill utplåna?

Detta är den mandel i gröten som DN inte lyckas, vill eller vågar hitta.

Påståendet att man vill ha fred med Israel är bara ett spel för det galleri där DN tillsammans med merparten av den församlade världspressen sitter och flackar med blicken. Rådet till er blir: Fokusera på mandeln!

Roten till allt det onda som drabbat och fortfarande drabbar Palestina är alltså denna: Islamonazism kryddad med röda blodstänk.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Comments

Comment from Erik
Time 21 december 2008 at 19:52

Israelerna är ockupanter och inget annat. Detta ger de facto palestinierna rätt att upplösa ”staten” Israel. Punkt slut!

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39