Enligt denna länk uppger Amnesty att Hamas sedan slutet av december påbörjat en avsiktlig kampanj i Gaza med syftet att döda eller lemlästa sina motståndare. Det är enligt Amnesty frågan om ”a campaign of abductions, deliberate and unlawful killings, torture and death threats against those they accuse of ’collaborating’ with Israel, as well as opponents and critics”. Människor har skjutits till döds i sjukhus där de vårdats.

Läs och ladda ned rapporten från Amnesty.

Denna bloggning indikerade något liknande.

Amnesty kan ju knappast anklagas för att gå ”den sionistiska entitetens” ärenden, så det borde kanske snart vara dags att ta fasta på alla dessa uppgifter om hur Hamas ser alla som fiender som inte tycker som de.

Fast Mohamed Omar, som jag nyss bloggade om, kanske tycker att de gärningar som Amnesty rapporterar om också ligger inom ramen för demokrati. Det är ju enligt honom ”upp till Hamas vilka metoder de använder”. Även avskyvärda metoder, tydligen.

För ögonblicket kan jag bara finna att Aftonbladet är den enda svenska tidning som skrivit om detta. Men det är ju denna gången svårt att skuldbelägga Israel för vad som hänt, och följaktligen blir medias intresse att rapportera om det inte alls så starkt.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


11 svar på ”Amnesty: Hamas dödar och lemlästar sina motståndare i Gaza”
 1. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Matte:
  Nej Egypten kan inte öppna sin gräns eftersom Israel kontrollerar den.

  Det är knappast ett försvar. Om jag spöar dig och mördar dina barn för att din farbror försökte sno en sak av min morsa så skulle du nog inte tycka att jag var ursäktad.

  Nej, det var ockuperat av britterna.

  Nej det är kraftig historieförvanskning. En del av Palestina kallades Judea av romarna, vilket betydde judarnas land. Judarna själva kallade det för Yahoda som betyder det förlovade landet.
  Vad du tänker på är kanske att större delen av det som är Palestina kallades för Yisrael (Israel) och var en union mellan judiska kungariken och statsstater (Gallileén, Gaza, Jerusalem, Yahoda osv), kung David skapade sedan ett storrike under namnet Yisrael som bara överlevde kort och sedan splittrades i Yisrael (norr) och Judeén (söder), Yisrael blev då assyriskt.
  Under de senaste 5000 åren har området hetat Palestina i 2500 år och någon del har hetat Israel i ca 500 år.

 2. Israel ockuperar inte Gaza. Vill man se till att folket i Gaza har mat och medicin så kan Egypten öppna sin gräns.

  Och ockupationen av västbanken har uppstått för att araberna ville utplåna Israel skulle de inte ha börjat kriga så skulle vi haft två stater idag.

  Och palestina tillhörde inte palestinerna innan Israel bildades.

  Och palestina heter just det för att romarna ändare namnet, innan var namnet Judeén och varför det hette det kan ni nog lista ut själva.

 3. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pelena:
  Det pratades ganska mycket om judiska terrorattentat efter riksdagshusbranden 1933.

  Du har på något outgrundligt sätt lyckats missa att jag till skillnad från er nyfascister INTE är rasist eller fascist. Jag anser inte som Er att man måste vara för utplånandet av något folk/ någon religion, judar eller muslimer.
  Jag har inget som helst emot judar, jag har judiska vänner, vad jag pratar om är Israels hårda förtryck och folkmordspolitik mot Palestinierna vars land och egendom Israel också stulit.

 4. jag tror att bägga sidor är lika ursinningslösa och hemska om jag ska vara ärlig, fast faktum är ju att Israel ockuperar Palestina.

 5. Vad är din lösning på judefrågan?
  På islamism-frågan?
  Vilka vill du utrota?
  Jag vill inte utrota någon – däremot vill jag gärna att människor tänker om – och respekterar andras rätt att leva, fastän de inte tycker likadant.

  Hitler och Stalin och Mao och Polpot och Saddam Hussein och Pinochet och Idi Amin och andra intoleranta diktatorer har jag fått nog av!

 6. prof
  Jag hyllar inte Israel för att vilja utrota något folk.
  Jag känner mig inte hotad – varken av Israel eller av judar i allmänhet.
  När hörde du om ett judiskt terror-attentat i Sverige? i Europa? Jag tror jag har mycket mer gemensamt med vanliga judars sätt att leva än med islamisters. Jag skulle kunna tänka mig leva i Israel – förutom hotet mot dem från omvärlden.
  I ett islamistiskt land med sharia-lagar skulle jag däremot inte vilja leva. Därför vill jag inte att sharia-lagar ska införas i Sverige eller övriga Europa. Och jag tror att de flesta kvinnor håller med mig.

  Du vet väl att det finns folk som anser att judarna låg bakom alla kommunistiska revolutioner? Då borde du ju gilla judarna?? Fellow Communists?

 7. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pelena:
  Konstigt att du upprör dig när Hamas gör det som du hyllar Israel för att göra.

 8. Det är väldigt synd att detta inte uppmärksammas mer i svensk press – och de döda kan ju som bekant inte tala längre.

  Hamas päminner mer och mer om nazismen… och de är ju nära besläktade också, vilket inte heller den svenska pressen vet eller förtiger…

  Jag blir bara sååå trött på denne Mohamed Omar! Jag orkar knappt läsa något om vad han säger!

 9. Dear Eriksson!

  Although I don’t understand a single word what you write here unforunately, not even a single letter perhaps, but I know that you love Israel as a free and civilized state because by accident I bumped into a blog from Canada – ”Gay and Right” who gave an account of your shameful and revolting predicament in terms of the trial/process vis-a-vis of your (former?) employer. I must say that I support you wholeheartedly as a Hungarian young Jewish (though only from my father side) man who is 100 per cent for Israel. Please, please NEVER give up on ”us” because there are many enemies of us who want us dead, yes dead I believe and this is just partly of my ”paranoia”. I know that Sweden and the Swedish press is maddeningly anti-Israeli and I am very angry with this situation. I wish this was not the case! Dear Sir, please help us in the future too! It is so sad what’s happening throughout the world – the sheer perverse hatred against us! sorry please if I appear over-sensitive or exalted, I just worry about what could come next in the future regarding European mainstream opinion of my beloved state of Israel.

  Thank you very much and apologies to you for my disturbance!

  Yours faithfully,

  Gábor Fränkl (30)
  Budapest, Hungary

Kommentarer är stängda.