Jag bloggade här om uppgivna israeliska krigsbrott. Bland annat skulle en kvinna och två barn ha skjutits till döds för att de gick åt fel håll. Men enligt Arutz7 var det inte sant. Visserligen skedde skottlossning, men det som sköts var varningsskott. Ingen dog. Läs även här och titta på filmen.

Men medan många media är snabba att rapportera om alla anklagelser som, med rätt eller, som det verkar, oftast med orätt, riktas mot Israel om allehanda oegentligheter, så tiger man när bevis på motsatsen presenteras. Denna blogg tiger emellertid inte.

Och idag är det frågan om vit fosfor. Läs här. Här finns bilder. Vad var det som egentligen hände?

Fortfarande återstår dessutom svaret på frågan från den tidigare bloggningen, när Hamas skall ställas till svars för sina gärningar, ja, för själva sin brottsliga existens?

Här är förresten en film som visar effekten av rökhandgranater innehållande just vit fosfor.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

12 svar på ”Påståenden om israeliska krigsbrott var sannolikt falska rykten”
 1. Matte, det som spelar roll är att Palestinierna ägde marken vid 1947/48. Vilket också innebar att de ägde landet. Att judarna bebodde området som mest tusentals år innan är irrelevant. Isåfall, kan massor av folkgrupper idag starta krig och hävda att de har rätt till områden som inte är deras. Italien kunde ju hävda att de vill ha tillbaka Palestina. Sverige kunde hävda att de har rätt till Polska områden, etc. Det skulle ju vara absurt. Att det inte fanns någon modern nationsstat som hette Palestina har en enkel förklaring i att det fortfarande var en kolonialmakt. Moderna nationsstater bildades inte förrän kolonialmakterna lämnade sina territorier. Sedan fanns det vid den tidpunkten ingen anledning för Palestinier att erkänna Israel som stat. Inga folk har gått med på att koloniseras utan att göra motstånd. Att du tycker att det är OK att etniskt rensa människor, vilket man också gjorde vid bildandet av staten Israel när 750 000 Palestinier fördrevs från sina hem är en annan sak.

  Vad gäller FN resolutioner så är det klart att Israel bryter mot dem. Vilka resolutioner pratar DU om?

  Det är du nog snarare ett skämt att du inte vet vilken part som bröt vapenvilan först. Gör en en egen informationssökning angående vapenvilan och länka det på den här sidan!

 2. Terry: Förstår inte ditt resonemang, vad spelar det för roll att romarna tog landet från judarna och sedan att palestinerna tog över landet. Kan de ta landet från judarna kan judarna ta tillbaka det.

  Och din sk fakta om vem som bröt vapenvilan är ett skämt. Vilken dokumentering pratar du om?!

  Gör om gör rätt.

 3. Något fel resonerat av mig vad gäller FN resolutioner. Bortse från dessa kommentarer i min diskussion ovan.

 4. Vilken fin artikel och trevlig Sionistisk propaganda. Känns nästan som jag skulle vilja ha ett glas vin och hors d’oeuvre när jag läser detta…

  * Israels bomber och moderna vapen är inte farliga och de har aldrig dödat kvinnor och barn.
  * Israel har aldrig utövat oproportionerligt våld.
  * Alla dödssiffror som tydligt visar på Israeliskt övervåld är inte korrekta. Det är bara propaganda.
  * Bara Hamas hemmagjorda raketer som ofta bara sträcker sig till orten Sderot är farliga, när de dödar ungefär två till Israeler personer per år.
  * Sionister har rätt alla andra har fel.

  Faktum är att Israel bröt vapenvilan 2008, medan Hamas höll sitt avtal. Ett villkor för vapenvilan var också att Israel gradvis skulle avskaffa blockaden gentemot Gaza. Dock ignorerade Israel denna del av avtalet. Allt detta är dokumenterat och går inte att disputera. Det är även dokumenterat av Israeliska regeringen, att Hamas höll sitt avtal vad gäller vapenvilan, även om man valde att ta bort dessa dokument när man ändrade sin strategi. Dokumenten finns dock kvar. Problemet är att ni propagandister inte vill veta sanningen.

  Vaddå FN resolutioner mot Israel? FN resolutioner är inte designade för specifika länder. FN:s regelverk sattes upp efter Andra Världskrigets krigsförbrytelser med syfte att förhindra ytterligare krig och regelverket gäller samtliga medlemsländer.

  Sedan, sluta försök att inte erkänna Palestiniernas existens genom att nyttja det idiotiska argumentet om att Palestina aldrig har varit ett land. Namnet Palestina myntades när Romarna intog landområdet. Den Palestinska befolkningen har varit koloniserat av flertalet kolonialmakter fram till Britterna och det s k Palestinamandatet. Dock har marken alltid ägts av Palestinier enligt dokumenterade markavtal och därför är det deras land, vilket också innebar att bildandet av Israel innebar etnisk rensning och stöld av mark. Palestinier är det folk som befolkade och ägde landet när Britterna var i färd med att lämna landet. Även, logiskt kan inte samtliga Palestinier bara vara av rent Arabiskt ursprung, då det måste ha förekommit tväretniska äktenskap under kolinalvälden.

  Det är inte bra att skolka från historielektionerna i grundskolan. Det finns grundläggande historieböcker för högstadielever på de flesta bibliotek som man kan låna (det finns alternativ med mycket bilder och rätt stor text, så att de flesta kan hänga med), där man kan lära sig om bakgrunden till Palestina, om dess befolkning och vad som blev Palestinamandatet, d v s, OM man är intresserad av att veta fakta.

 5. Här är Israels brott och terror..Arabvärlden ska titta noga på Olof Palmes mord och John Kennedys mord och på Yassir Arafats mord….CIA och Mossad med UK är ansvariga för många mord över hela världen..

  Mossad
  Mossad (hebreiska המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, ha-Mossad le-Modiin ule-Tafkidim Meyuhadim, ”Institutet för underrättelser och särskilda operationer”) är en israelisk civil underrättelsetjänst. Organisationen är landets centrala organ för hemlig underrättelseinhämtning och specialuppdrag i utlandet och är därmed en motsvarighet till USA:s CIA. Mossad är ansedd som en av världens mest effektiva underrättelsetjänster, även om den vid några tillfällen även varit inblandad i uppmärksammade misslyckanden.
  Mossad fick sin definitiva form 1952-1953 och till dess förste chef utsågs Isser Harel, som närmast kom från Shin Bet. År 1960 låg organisationen bakom gripandet av den före detta SS-officeren Adolf Eichmann (Ricardo Klement) i Argentina. En operation som beskrivs i Isser Harels bok ”Huset på Garibaldigatan”.
  Bland säkerhetstjänsterna hos de stater som räknas till Västvärldens demokratier torde Mossad, förutom CIA, vara den enda som med sin regerings officiella sanktion utför politiska mord i andra länder

  Haganah
  Haganah var en judisk paramilitär terrororganisation som existerade mellan år 1920 och år 1948. Organisationen både utförde attacker mot brittiska och arabiska intressen i det dåvarande brittiska mandatet Palestina. Efter staten Israels grundande ombildades organisationen till den reguljära armén, IDF, Israel Defense Forces.
  Under andra världskriget gick många av Haganah:s medlemmar in som frivilliga i den brittiska armén men från 1945 anföll Haganah även brittiska installationer i Palestina. Den som utbildade och utvecklade Haganah på 30-talet var Orde Wingate, kristen sionist och brittisk militär (brigadgeneral 1943). Wingate är också känd som specialist på gerillakrigföring i Burma 1942-44. Organisationen ombildades 31 maj 1948 till staten Israels reguljära armé.

  Irgun
  Irgun Zvai Leumi (på svenska ”Nationella militära organisationen”), grundades av judiska högernationalister och verkade i Palestina åren 1931-48. Den anses av många ha varit en terrorgrupp, och stämplades officiellt som sådan under Palestinas tid som brittiskt mandat.
  Syftet med gruppens attacker var att med ”våldsamma medel” bekämpa Palestinas araber och brittiska institutioner i Palestina.
  Organisationens ledare var under åren 1943-1948 Menachem Begin, som senare blev Israels premiärminister.
  Irgun utförde ett stort antal terrordåd.[1] Det mest välkända var mot King David Hotel i Jerusalem 1946. I denna attack, som ursprungligen beordrats av David Ben-Gurion, dödades sammanlagt 91 personer.[2] Eftersom sprängladdningen levererades med hjälp av en lastbil som användes för mjölktransporter, betraktas detta ibland som det första exemplet på användandet av en bilbomb i Mellanösternkonflikten. En annan uppmärksammad raid var den som ledde till Deir Yassin-massakern 1948.

 6. Amer Al-bayya :Palestina är inte och har aldrig varit ett land. Plus att det var britter och fransmän som styrde regionen. Vilka krigsbrott?, ja, du menar att Israel försvarar sig, jo det kan man se på olika sätt tydligen.

  notousacom: Det finns massor med FN resolutioner mot Israel, men flertalet är absurda och vissa kräver att en vissa arabländer gör sin del och det har de inte gjort och därför finns det ingen anledning att Israel gör sin del.

 7. Det finns värre än Israels krigsbrott.Det finns mörka makter som vill styra hela världen..
  De här makterna tar kontroll på USAs politik och USAs kongress…Och det är makt,olja och pengar som gäller:-

  Vad är och vem är Al-Qaida,USA-CIA-AIPAC????
  De politikerna Bush,Blair,Rice, Israels ledare, eller AIPAC, Obama, USAskongress eller EUs ledare kommer aldrig att erkänna något brott eller orättvist krig-Blair har rättegång nu för Irak-kriget-..Kanske erkänner de om 20 år när de skriver en bok och skaffa mer pengar på dålig politik och på dåliga brott med fega krig…..De politikerna ska stoppas och straffas och ersättas..
  Vad och vem är kristna sionister??..israelister,israelism,judextremister,sionism
  osv..Vad är det??..Är det högerextremism??.Är Bush kristen sionist??Vad och vem är AIPAC??vem är USAs kongress??.Vem styr USAs politik i Mellanöstern??.Vet USAs folk om allt detta???..Var är alla FN:s resolutioner mot Israel,USA??.Varför Irak men inte Israel??.Vem ger stöd till Israels kärnvapen och förbjudna vapen-fosfor och DIME bomber m.m.??..
  Vem hjälpte Al-Qaida i Afghanistan mot Rysslands ockupation av Afghanistan??
  Fick Al-Qaida vapen från USA,CIA???.Vad hände mellan USA och Al-Qaida före 11/9 i USA,CIA??..
  Varför var 11/9 i USA??..Har USA lovat Al-Qaida att befria Palestina efter Afghanistan??..
  Vill CIA säga något till oss .??..Vi måste veta alla fakta och sanningen,USA och FN…..
  Befria Palestina nu..nu…,USA..Vem betalar USAs stöd till Israel??.Varför försvarar USA Israel orättvist??..Stoppa USA,världen.

 8. Viktigt för alla…Året 1917 och UK var där..Hur många prosent av judar var i Palestina???..Året 1946 ,Hur många Prosent av judar var i Palestina??..Året 1946-1948 Hur fick UK lämna Palestima och varför???..Året 1948,Hade FN rätt och tillstånd att dela Palestina???
  Året 1917, och efter UKs ord till alla judar att bygga ett land åt judar där sa UK att man aldrig röra palestiniernas rätt och rättigheter i Palestina,var judar bara 4,5 prosent av folk i Palestina..
  Året 1946 var judar 25 prosent av folket i Palestina.Hur kunde bli så????.UK fick hjälpa judar att komma in till palestina..
  Året 1946-1948 fick sionister med UKs vapen kasta ut UK från Palestina..
  Året 1947-1948 fick FN dela Palestina,Två frågor kom::
  Hade FN rätt att dela Palestina???Varför måste palestinierna säga Ja till FN???.FN har inte rätt att dela länder och det strider mot FN själv UK och Frankrike med andra har gjort det på fel sätt..
  Palestina kommer alltid säga att FN har gjort fel. Och ni ser att idag fick UK och andra länder ändra lagen för att skydda och försvara Israels krigsbrott och alla Israels war criminals.Är det rättvist,FN,USA och UK??.Befria Palestina och araber lämna aldrig Palestina i sionismens hand…Tack

Kommentarer är stängda.