Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Nu ska Israel utreda krigsbrott i Gaza, men när ska Hamas utreda sina brott mot Israel?

20 mars, 2009 (19:42) | Gaza, Hamas, islamonazism, Israel, terror | By: Sapere Aude

DN skriver här om de israeliska åtgärderna. Och så här lyder Ekots rapport om saken:

Israeliska armén har beslutat att inleda brottsundersökningar efter att ett flertal vittnen från soldater talar om övergrepp och dödskjutningar av civila under kriget i Gaza i början av året.

Enligt tidningen Haaretz vittnar soldater i markstyrkan om hur bland annat en kvinna och hennes två barn sköts på nära håll för att de gick åt fel håll.

De rapporterar också om fall av omotiverad vandalism. Uppgifterna har lett till en hetsig debatt i Israel.

Som framgår just i Haaretz här berodde beskjutningen av kvinnan och barnen på ett misstag, och var alltså oavsiktlig.

Men när ska regeringen i Gaza – Hamas – börja utreda sina avsiktliga övergrepp och dödsskjutningar av civila i Israel? Där blir man nämligen inte utsatt för beskjutning för att man går åt fel håll. Man blir beskjuten från Gaza bara för att man finns till. Och vad med den omotiverade vandalismen? Kassam-raketerna skapar en hel del sådan i Israel. Att vilja utplåna Israel är nämligen inget giltigt motiv. Var finns den hetsiga debatten i Gaza?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Comments

Comment from Vlad-Drakul
Time 25 mars 2009 at 06:05

Vittnesmål om kriget i Gaza skapar debatt i Israel – DN.se.

När man skrev om de här händelserna några månader sedan, så utmålades den israleiska armén som den ärligaste, mest rättvisa och ofelbara armén i världen. Dess soldater begår inte krigsbrott. Dess värden och värderingar tillät inte brott mot krigets lagar. Tji fick ni anhängare av Israel.

Israel har begått brott mot mänskligheten ända sedan dess grundande, dess ledare var jagade terrorister och hade begått brott redan innan staten skapades.

En mor och hennes barn sköts ihjäl av en skarpskytt efter att de givits fel instruktioner av en grupp soldater; en 80-årig kvinna sköts ned sedan hon ovetande närmat sig en byggnad som gjorts till israeliskt högkvarter; kränkande slagord målades på väggarna i palestinska hem; husgeråd förstördes och släktfotografier skändades. I flera fall uppges de ansvariga befälhavarna inte ha ingripit.

Kan manl äsa på DN.se.

Enligt sionisterna och deras vänner i Sverige, så var alla civila, stridande. Alla civila mördade användes som mänskliga sköldar. Alla civila var rättfärdiga offer. Tji fick ni, om och om igen.

Eloge till de judiska soldaterna som visat sitt mod genom att protestera mot dessa brott. Israel förbjöd reportrar att besöka området under massakrerna på palestinier, men ändå kom sanningen fram till slut.

Pingback from Och kriget mot Israels civila bara fortsätter – www.ilyameyer.com – Svenska
Time 11 september 2019 at 14:42

[…] om TT och relaterade ämnen:FiM, 2, Boccara, 2, Erixon, Sapere aude, Dick […]

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39