Richard Falk är FN:s rapportör för de palestinska områdena. Här har jag tidigare skrivit om honom, och här ser du bland annat en bild på honom och hans skägg. Där utnämnde jag honom också till framstående medlem i nonsens-gänget, dvs. det gäng för vilket sanningen är mycket relativ så länge det i varje situation går att hitta minsta antydan till argument som talar till Israels nackdel. Egentligen är epitetet ”nonsens” alltför lättviktigt i sammanhanget. För deras argumentation är ofta av en karaktär som mera kunde kallas t. ex. antisionistisk. Den syftar då till att undergräva Israels själva existens och legitimitet som stat. Israel är den enda existerande stat som hotas av utplåning. Och det är inga nonsens-fakta.

Nå, nu har Falk presterat ytterligare ett dokument på detta tema (pdf). Israels försvarskrig i Gaza är enligt Falk i sig ett krigsbrott. Eftersom det inte går att föra krig i tätbefolkade områden utan att civilbefolkningen drabbas så får man inte kriga där alls, enligt Falks orimliga logik. En logik med vilken Hitler skulle ha vunnit det andra världskriget eftersom det då inte hade varit möjligt för de allierade att inta vare sig Berlin eller vilken annan tysk stad som helst.

Falks opus sågas följaktligen, och inte bara av denna orsak, på ett förtjänstfullt sätt av Magnus Norell i Utrikesbloggen. Läs mera här och här.

Det är, som Norell skriver, synd att FN lånar sitt ännu så länge ganska goda namn åt propaganda-alster av detta slag.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ett svar på ”Richard Falk i gång igen: Israel boven i dramat som vanligt”

Kommentarer är stängda.