Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Richard Falk i gång igen: Israel boven i dramat som vanligt

27 mars, 2009 (15:51) | Gaza, Israel, Palestina | By: Sapere Aude

Richard Falk är FN:s rapportör för de palestinska områdena. Här har jag tidigare skrivit om honom, och här ser du bland annat en bild på honom och hans skägg. Där utnämnde jag honom också till framstående medlem i nonsens-gänget, dvs. det gäng för vilket sanningen är mycket relativ så länge det i varje situation går att hitta minsta antydan till argument som talar till Israels nackdel. Egentligen är epitetet ”nonsens” alltför lättviktigt i sammanhanget. För deras argumentation är ofta av en karaktär som mera kunde kallas t. ex. antisionistisk. Den syftar då till att undergräva Israels själva existens och legitimitet som stat. Israel är den enda existerande stat som hotas av utplåning. Och det är inga nonsens-fakta.

Nå, nu har Falk presterat ytterligare ett dokument på detta tema (pdf). Israels försvarskrig i Gaza är enligt Falk i sig ett krigsbrott. Eftersom det inte går att föra krig i tätbefolkade områden utan att civilbefolkningen drabbas så får man inte kriga där alls, enligt Falks orimliga logik. En logik med vilken Hitler skulle ha vunnit det andra världskriget eftersom det då inte hade varit möjligt för de allierade att inta vare sig Berlin eller vilken annan tysk stad som helst.

Falks opus sågas följaktligen, och inte bara av denna orsak, på ett förtjänstfullt sätt av Magnus Norell i Utrikesbloggen. Läs mera här och här.

Det är, som Norell skriver, synd att FN lånar sitt ännu så länge ganska goda namn åt propaganda-alster av detta slag.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Comments

Pingback from Zaida Catalán (MP) om ett telefonsamtal till “Israels president Ariel Sharon” « FRED I MELLANÖSTERN
Time 28 mars 2009 at 13:27

[…] Ingerö, Hagwall, Gurgîn 2, Layali, Gudmundson, MXp, Sapere aude, 2, 3, Arieh, Israelnyheter, Jonas Segersam, Hellström, Kognitiv […]

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39