Detta uttalande refereras i JPost och Arutz7. Fatah-ledaren Dahlan uppmanar även Hamas att inte erkänna Israel. Men det har de ju ingen tanke på.

Så fick vi också detta på nytt bekräftat. Att Fatah inte erkänner Israel framgår även i deras ”konstitution”:

Article (7) The Zionist Movement is racial, colonial and aggressive in ideology, goals, organisation and method.

Article (8) The Israeli existence in Palestine is a Zionist invasion with a colonial expansive base, and it is a natural ally to colonialism and international imperialism.

Organisationens själva namn betyder dessutom ”erövring”, alternativt ”seger”, och det är ju uppenbart vad som skall erövras och besegras.

Dess emblem (övre bilden) liknar förresten PLO:s (nedre bilden) såtillvida att båda återger en karta där Israel inte finns:

Fatah

PLO

Fatah är en del av PLO, tillsammans med bland andra PFLP som inte heller erkänner Israel.

Det är svårt att få denna ekvation att gå ihop. Hur kan PLO, vars ledare Mahmoud Abbas tillika är ledare för Fatah, säga sig erkänna Israels rätt att existera när viktiga delar av organisationen inte gör det?

Dahlan kanske har svaret. Så här skriver Arutz7:

Dahlan explained that although Fatah, headed by PA Chairman Mahmoud Abbas, does not recognize Israel, the PA does — but only in order to receive aid from the international community.

PLOs/PAs påstående att de erkänner Israels rätt att existera framstår som en icke trovärdig läpparnas bekännelse, inte minst eftersom även PLO:s stadga fortfarande kräver Israels utplåning.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


8 svar på ”Mohammed Dahlan: Fatah erkänner inte Israels rätt att existera”
 1. På vilket sätt blev Shalit ”fängslad under ”strider”?

  Ett gazanskt nattligt överfall på en israelisk militärförlåggning på israelisk mark kan knappast betraktas som ”strider” bara för att de israeliska soldaterna försökte försvara sig.

  Att då kidnappa en ung sårad soldat är ett lika mycket krigsbrott som överfallet.

  Det rådde ju åtminstone officiellt vapenvila, om vi bortser från Gazanska reketer mot civila israeler, bla annat arabiska israeler har blivit skadade.

 2. […] Artikel(19) Beväpnad kamp är en strategi, inte en taktik, och det palestinaarabiska folkets beväpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen och för att utrota den Sionistiska närvaron, och denna kamp upphör inte förrän den Sionistiska staten är helt förstörd och hela det Palestinska landet är befriat i dess helhet. Nä. detta är varken PLO:s Stadgar [ aldrig ändrade ]. eller Hamas Stadgar utan gäller för Fatah, deras “grundlag”. Det är inte något man kan negligera om man på något vis vill ta palestinaaraber på allvar. Dessutom gjorde Dahlan, en av “ungdomarna” bland palestinaarabernas potentiella framtida ledare, ett uttalande den 17 mars i år då han mycket klart sade att “Hamas behöver inte erkänna Israel eftersom vi inte gör det!” – något som ej gav några kommentarer från EU. Det tas upp i ett antal svenska bloggar som här, här, här och här. […]

 3. Det finns 11000 palestinier i Israels fängelse.De flesta är inte militära. Gilad är en soldat som var fängslad under strider. Han måste vara fri, men hur det med de 11000 palestinerna???

 4. […] Nä. detta är varken PLO:s Stadgar [aldrig ändrade, se denna länk ”Although the Palestinian National Council (PNC) has twice taken formal decisions to revise the Palestinian National Covenant (1996 and 1998) calling for Israel’s destruction, the PNC Chairman, Salim Za’anoun, stated on February 3, 2001, in the official Palestinian Authority newspaper, that the Palestinian Covenant remained unchanged and was still in force [Al-Hayat Al-Jadida, 3 February 2001, as translated by MEMRI]“. eller Hamas Stadgar utan gäller för Fatah, deras “grundlag”. Det är inte något man kan negligera om man på något vis vill ta palestinaaraber på allvar. Dessutom gjorde Dahlan, en av “ungdomarna” bland palestinaarabernas potentiella framtida ledare, ett till ytterlighet tydligt uttalande den 17 mars i år då han högt och tydligt sade att “Hamas behöver inte erkänna Israel eftersom vi inte gör det!” – något som var så politiskt inkorrekt att inga svenska medier – vad jag känner till – nämnde det. Å andra sidan protesterade EU inte heller. Du får gå till bloggrapporter som här, här, här och här. […]

 5. ”Dess emblem (övre bilden) liknar förresten PLO:s (nedre bilden) såtillvida att båda återger en karta där Israel inte finns”

  So? Vad föreställer Israels flagga? Nilen till Tigris, och allt däremellan ska vara Israel.

  Eller das Vaterland om du så vill.

  [Men nu får du väl äta lite mer spenat, min vän. Femte Mosebok kanske har indikationer på det du skriver, men vad Israels flagga syftar på kan du läsa här. Där står det att ”The basic design recalls the Tallit, the Jewish prayer shawl, which is white with blue stripes.” /Sapere Aude!]

Kommentarer är stängda.