Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

november 2020
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Bojkotta ”Palestina”?

Ja, likaväl som vissa hävdar att Israel bör bojkottas, så kanske ”Palestina” borde bli föremål för samma ingripande? Läs t. ex. här.

För ”Palestina” måste ju inte insistera på att utplåna Israel. ”Palestina” måste inte hela tiden skicka raketer mot Israel. ”Palestinas” terror mot den israeliska civilbefolkningen är väl orättfärdig? – Bara som några exempel.

Och om man tänker efter hittar man flera exempel på det orimliga i den omvända bojkotten, dvs. den som inte bara avser varor från Israel, utan Israels själva existens. Det är i vissa kretsar (Fatah, PFLP, Hamas, Hisbollah, Iran) helt OK att hävda att Israel ska utplånas. Och att bojkotta varor från Israel, ja, det vill ju många, t. ex. dessa.

Men så länge ”Palestina” inte erkänner Israel, finns det väl ingen anledning för Israel att erkänna ”Palestina”? De palestinska araberna har ju dessutom redan ett land, nämligen Jordanien, så vad ska de ha Israel till egentligen? Tvåstatslösningen förefaller redan vara genomförd, eller?

Att ”Palestina” inte erkänner Israel finns det flera exempel på, såsom detta och detta… Så, som sagt var, varför måste Israel då erkänna ”Palestina”?

Här är ”Bojkotta Palestina”-kampanjens logo:

Bojkotta Palestina

Och här är en annan:

Bojkott

Det känns som att det är dags för en omröstning igen. Betrakta alltså vänsterkolumnen och svara på frågan: Anser du att ”Palestina” bör bojkottas till dess man erkänner Israels rätt att existera och tar avstånd från terror?

Mitt svar är att, ja, det förefaller rimligt.

Här är resultatet från omröstningen.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

115 comments to Bojkotta ”Palestina”?

 • Jerry

  Salam Alakium vem du nu må vara ”Länge leve Palestina och Lebanon”.
  Du som har skrivit denna text ser ingen skillnad mellan Libanon och Israel (som kallade ’Palestina’).

  Nu undrar jag om du är libanesisk arab eller palestinsk?

  Att döma av din text ”.. knulla din judiska din mamma ..”, samt att Hitler ”utplånat judar för längesedan” tyder enbart på okunnighet samt antisemitism.

  Hur förklarar du då existensen av judar i Sverige och utomlands?

  Självklart lever du här och besitter en svensk pass….

 • Jerry, jag godkänner som du ser, dina frågor är relevanta. Men du kan nog inte förvänta dig några svar på frågor till kommentarer som är flera år gamla …

 • Jerry

  @ ”Jewish” (31 maj 2010), snacka om cynism.
  ”.. jo, för att sjlva landet ”israel ” bygger på PALESTIERNANS land.”, som har aldrig existerat!
  Rätt enkelt för det landet kallades Kanaans land och beboddes av kanaanéer.

  Efter 1948 har världens judar fått rätten att bli israeliska medborgare i staten Israel om dem vill det, och det stör dig att Israelerna tar hand om sina bröder till skillnad av araberna som dödar varandra endast på grund av fel muslimsk tro – Shia slaktar Sunni och tvärtom.

 • Jerry

  @ Salam Alakium signaturen”den onda palestinen´´ (24 maj 2011), den passar dig utmärkt!

  För en arab boende i en demokratisk samhälle visar du oerhört sjukt attityd mot det landet som gett dig trygghet förmodligen även medborgarskap.

  Om jag tolkar din text korrekt så du är den som älskar konspirationsteorier (typiskt för araber) typ att dådet i New York den 9/11 var utförd av israel. LO.

  Du har även svårt att skilja mellan Israel och judarna.

  ”.. en punkt till jag e 13 år vet du hur mycket jag har gått igenom ..”, minsann det märks att du är tonåring som dessutom klarar inte kommunicera med svenskar.

  Du lever ju trygghet och förmodligen du är född i Sverige.

  Men du definitivt saknar manér med tanke på all skräp du skriver.

  Släng din dator i soporna så befrias vi från ytterligare en obildad antisemit.

 • Jerry

  @ mimi (02 juni 2011), eftersom du hatar så mycket den Israeleliska staten, undrar jag varför du har ett icke existerande land i din hjarta.

  Du behöver först vänta på att ett land som kallar sig ”Palestina” blir en verklighet.

 • Jerry

  Lennart, jag ser att du godkänner mina frågor – tackar.

  Jag förväntar mig inga svar, samtidigt tycker jag att på grund av att konflikten är flera år gammal så skadar det inte att påminna dessa individer och framtida läsare att det handlar trots allt om historia som manipuleras gärna av antisemiter.

 • GALS

  PALESTINSKA HISTORIAN ÄR INTE SLUT!!!

 • Asså ibland äcklas man av mänskligheten.
  Den som har gjort detta måste antingen vara människohatare
  Eller allmänt efterbliven smuts utan självrespekt.
  Vad vore Israel utan USA ? Bajs
  Och vad vore Israel om hitler hade funnits ? Bajs

  Har absolut inget emot judar eller israeler som vill ha fred
  Men när man påstår att de som Israel gör är rätt och dom har rätten att kriga
  För att få landet och bojkotta Palestina har man ingen medkänsla alls.
  Ska (Palestina erkänna Israel) är detta ett skämt ?
  Jag håller med om att Palestina var en gång i tiden för flera miljoner år sen
  Ett judiskt land men man glömmer inte att de bodde en del palestinier där samtidigt
  Helt plötsligt flydde judarna överallt i Europa och bosatte sig där
  Då växte palestinierna och blev fler och fler o då blev de helt enkelt ”Palestina ”
  Utan att dom ens behövde kriga eller ta över nåt . Sen kommer judarna på efter miljoner
  År att ojj våra förförförförförförförförfäder Bode i Palestina och de står i vår bok att Gud har lovat oss de landet dåså då är de bara att åka dit och döda dom som bor där så vi kan ha de lite skönt . Och när man väl lyckats döda 70% av befolkningen och fått 80% av landet så är de dom här 30 % av palestinska befolkningen som är kvar och kämpar för livet för att leva ett tryggt liv i deras hemland med deras familjer så tänker judarna fan jävla palestinska terrorister dom slänger stenar och när vi har rensat 3/4 av landet så sköt dom en bomb mot vår fina israeliska stad tel aviv och dödade 3 personer så nu e de dags att bojkotta Palestina och stoppa terrorismen. Hur hade de känts ifall Israel hade landet o palestinierna kom o gjorde samma sak . Tagit över hela landet med våld . Varje dag dör över 100 palestinier i krig och kriget har hållt på nu i 60 år .

  Fin exempel som många här kommer fasta för som är baserad på hela Palestina- Israel konflikten.

  Du som läser föreställ dej att du bor nu tryggt med din familj i ett fint hus i en svensk gata , från ingenstans tänds krig och du ser bomber falla överallt men du fattar inte vad som händer. Du får efter ett tag få reda på att gatan du o din familj på har familjen Ohlson ägt för miljoner år sen och nu deras nya generation o vill ta den men inte på ett fint sätt att dela upp gatan eller ge er rätten till att flytta utan låsa in er o plåga er för för att ni är födda på fel plats . Men efter ett tag klarar du inte av att se hela din familj bli skjutna , gasade eller dö svältande så du gör motstånd . O nu startar ett helvete du har gjort motstånd du är en terrorist . När hela familjen är döda o bara du är kvar i de där lilla gatan så ska världen tycka att du borde bojkottas. Värsta är att du är redan bojkottad.

  Länge leve Palestina!

 • Jerry

  @ Alexis alvares, jag tror att du har rätt med ”Asså ibland äcklas man av mänskligheten.”.
  Problemet är att jag är äcklad av dig och din fantasi värld du lever i!

  Du ställer ’frågor’; ”Vad vore Israel utan USA ? Bajs
  Och vad vore Israel om hitler hade funnits ? Bajs”, detta säger allt om dig.
  Frågan är vad vore Alexis alvares utan Sverige? Har du svaret?

  Dina kunskaper baseras förmodligen från högskoleutbildning; ”Jag håller med om att Palestina var en gång i tiden för flera miljoner år sen
  Ett judiskt land men man glömmer inte att de bodde en del palestinier där samtidigt
  Helt plötsligt flydde judarna överallt i Europa och bosatte sig där ..”, och vidare och vidare…

  Efter att ha läst din text, kan jag ge dig rådet – gör om din skoltidning.
  Kanske då skall jag acceptera det du har att säga om mänskligheten mm.

 • Alexis alvares

  @jerry först och främst så måste jag säga att du gör dina egna uppsatser utan att ens hänga med om vad syftet med det jag skrev är. Vad jag vore utan Sverige de kan jag säga rakt ut , ingenting med tanke på att vi hade massa med judar i mitt hemland som skulle förstöra min framtid så mina föräldrar flyttade hit . Men om du frågar dej själv vad vore jag om Israel inte hade funnits ? En glad och nöjd person som bor i sitt hemland (PAlestina). Tack gode Gud att Sverige finns , har aldrig förnekat Sverige och jag uppskattar allt Sverige har gett mig . Men ibland blir man tvungen att fly till en sån underbar land när den demokratiska Israel bombar ner stället jag skulle igentligen bo i .

  Ibland förstår jag mig på svenskarna och erkänner att dom har rätt att rösta på ad och förstår rasisternas tanke även om jag själv är invandrare . Vet du varför ? Jo för jag vet hur se känns när de kommer massa invandrare från ingenstans och vill ta över exakt som Israel men skillnaden är att Israel tar över landet med våld och har redan fått den nu med efter 60 års massmord och terrorism medans invandrare i Sverige vill bara leva i fred (men ändå kan lilla Svenson bli störd) att drygt 70% av svenskarna i Sverige har nån sorts invandrarhat då kan du förstå att en palestinier har så mycket emot judar . Så du påstår om Israel hade kommit till Sverige o tagit över o dödat hälften av befolkningen o du läser en status där de står bojkotta Sverige du hade agerat på sån sätt som du gör nu o tänkt ähhh de kanske borde va så låt oss dö och bli bojkottade fan ingen fara .

  Om median har snott hjärnan ifrån dej så e de dags att öppna ögonen o tänka rättvist och lägga sig själv i andras position istället för att käfta när man knappt hänger med i livet .

  Okej jag förstår att judar alltid varit utsatta . Speciellt när hitler levde men så nu e han död och dags för mr judar att utsätta Palestina för lite våld .

  Du får jättegärna bojkotta Palestina du oxå men säger bara lycka till vad ska du börja med att bojkotta ? Palestinastjalen ? Snälla lägg ner ….

 • Palestina

  LEVE PALESTINA OCH KROSSA SIONISMEN!!

 • Alltså, såna här slagord tycker jag inte tillför särskilt mycket, om man inte samtidigt argumenterar för varför man tycker så. Och du som här kallar dig ”Palestina” är samma som ”Alexis alvares” och där argumenterar du ju – inte särskilt bra dock. Så låt mig slippa slagord, oavsett om de är för eller emot ”Palestina”, sionismen eller Israel. Snart kommer jag att börja radera sådant nämligen.

 • StoltPalestinier

  Hej gott folk ! Jag vill bara berätta nåt roligt som får juderövslickarna här att fortsätta slicka mer röv för Europa.

  Jag e palestinier född i Palestina , flyttade på grund av krig och nu bor jag i Sverige.

  Häromdagen var jag i McDonalds och käka med en vän . Min vän träffade ett par grabbar och hälsade trevligt på dom och satte sig vid bordet bredvid och presentera mig för dom . Han sa de här har ni ….. Min palestinska kompis . Så reagerade en nervöst o tog min vän åt sidan och sa säg inget om att jag är jude . Så min kompis tyckte de va lite fegt agerat av juden o sa amen skärp dig vi bor i Sverige så kom dom o satte sig igen . Juden va helt rös i ansiktet och jag fråga vad som hade hänt min kompis skratta o sa till mig duu vet du vart han är ifrån då sa jag nej . Israel sa han o asgarva jag sa okej ? Vad spelar de för roll . Min kompis blev förvånad o sa men har inte ni krig mot varandra jag sa jo men vänta en stund . Sen frågade jag juden ifall han har deltagit i krig då sa han nej verkligen inte och verkade nervös . Har dina föräldrar frågade jag . Ja min pappa om jag ska vara ärlig sa han lite nervöst . Då sa jag dåså då har jag inget emot dig och skratta o skämta med han .

  Jag e rättvis men jag säger de rakt ut anledningen till att han blev nervös de e för att dem har en idag inte vågat erkänna sin fulingstil mot palestinier . Och han känner dåligt samvete för att han vet att hans folkgrupp har kört en fuling i hela Palestina och hämnden kunde gått ut mot han .

  Ni judar som sitter o skriver fult här o leker demokrati leve Israel o massa annat skitsnack . Visa er . Skäms inte när ni träffar en palestinier här i Sverige . Förstår att man kan förnedra en lejon i en bur och sen när man väl möter lejonet utanför buren då blir man lika rädd som en tönt .

  LÄNGE LEVE PALETINA

 • Att en jude blir rädd när han träffar en palestinsk arab kan jag ha full förståelse för, men om han blir det så är det knappast av det skäl du anger ”StoltPalestinier”. Det är ingen ”fulingstil” att vilja försvara sitt land, sitt folk och sig själv. Om du läser en annan bloggning som jag skrivit, framgår det där att 73 % av tillfrågade palestinier ställde sig bakom hadithen som går ut på att judarna ska dödas. 66 % ansåg att den judiska staten Israel ska utplånas. ”Vidare var resultatet av undersökningen att 72 % stödde förnekandet av tusentals års judisk historia i Jerusalem, 62 % stödde kidnappningar av israeliska soldater för att hålla dem som gisslan och 53 % var för att man i de palestinska skolorna lär ut sånger om judehat.”

  Jag hoppas att du tar avstånd från allt detta, men sannolikheten när en jude möter en palestinsk arab verkar ju tyvärr vara ganska stor att just den palestinske araben står bakom allt detta. Det ger verkligen anledning till oro, men som general Patton sade: ”Never take counsel of your fears”.

 • Patrik

  Ärligt allt jävla hejande på Palestina är ju bara löjligt. Heja Israel och hoppas dom fortsätter frodas.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.