Hilary Clinton har enligt denna länk uppmanat Hamas att erkänna Israel. Men som du ser har de, inte oväntat, vägrat.

Det är med denna islamonazistiska terrororganisation som PLO vill bilda en samlingsregering, enligt vad expresident Mahmoud Abbas uttalat. Se denna bloggning.

Och i Sverige finns det det i vart fall en person som tycker, att ”Hamas är en del av lösningen”. Hans namn är Urban Ahlin (s). Läs om detta här.

Urban Ahlin är socialdemokraternas utrikespolitiske talesman. Den lösning som han till synes eftersträvar tycks alltså vara en lösning som innebär att Israel ska utplånas …

Tillägg 2009-03-03: Här finns en palestiniers kommentar till innehållet i Hamas stadgar. Han identifierar också de flesta av galenskaperna. Men han tror att problemet är stadgarna, inte Hamas självt, och att problemet upphör om Hamas förändrar stadgarna. Tyvärr lär Hamas syfte alltid förbli att utplåna Israel, och stadgarna är bara ett av bevisen på detta.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 svar på ”Ny bekräftelse: Hamas vägrar erkänna Israel”
  1. Tjeckisk nättidning Idnes hade längre intervju med högsta Hamashönsen. Tjeckiska journalister är inte så messiga som deras svenska kollegor så de pressade Hamas representanter hårt. Svaren var entydiga. Vi kommer aldrig att erkänna Israel, bara ättlingar till judar som var bofasta i område före 1948 (är osäker på årtal) ska få stanna. Så nu blir det inga miljoner från Tjeckien till Gaza. Jag tycker att EU och USA också bör avstå från att sponsra terrorism.

  2. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

    Lustigt: Hamas motståndare påstår att de inte erkänner Israel. Hamas påstår att de erkänner Israel. Vilka ska man tro?

Kommentarer är stängda.