Så sade denne socialdemokratiske partitalesman i utrikespolitiska frågor i dagens riksdagsdebatt om situationen i Gaza. Se och lyssna här. Han upprepar därmed den husbondens röst, som jag återgivit här.

Ahlin är som du ser bra på att ställa en hel massa krav på Israel. Men vad för krav ställer han på Hamas? På vilket sätt skulle denna organisation, som önskar utplåna Israel genom angreppskrig, vara en del av en lösning?

Den lösning som Hamas eftersträvar är, som jag redan ofta upprepat, inte en fred med Israel, det är en fred utan Israel. Först när Israel och för den delen alla icke-muslimska stater utplånats, först då uppnås fred enligt islamismens principer.

Ett samtal med den islamonazistiska terrororganisationen Hamas, där Hamas är ”en del av lösningen” kan därför endast omfatta formerna för Israels utplåning. Är det verkligen ett sådant samtal som socialdemokraterna vill föra?

Tillägg 2009-01-29: Det skriftliga riksdagsprotokollet kan läsas här.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


25 svar på ”Urban Ahlin (s): Hamas är en del av lösningen”
 1. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pibb:
  Är du seriös?!
  Yale (!) law school, Goldmans (!) Library?
  !!!
  Och sedan en till Hamas fientlig (och allmänt arabfientlig) sida.

  Du kunde alltså inte hitta någon stans där sion vises protokoll användes av judarna, förlåt hamas stadga användes av hamas menade jag.

 2. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Lennart:
  Jag vet inte riktigt varför du klistrar in samma textrader på alla mina inlägg. Eftersom gruppen som kommenterar här är ganska liten så kanske det räcker med iaf en gång per tråd. I vart fall borde du repparera det putativa syftningsfelet som gör att det ser ut som att det är du och inte jag som citeras.

 3. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pibb:
  Jaha, länka till en Hamas-vänlig sida som lagt ut den då.

 4. Prof:
  Eh, du tror inte det? Men det är just vad den gör.. och det var just ur en översättning av den som jag citerade. Det är inte alls svårt att hitta den heller, eftersom de publicerade den officiellt 1988.

  De hänvisar också själva till sin stadga här i en intervju gjord 2007 (En av Hamasledarna, Mousa Abu Marzook i citatet):
  ”As for the 1988 charter, if every state or movement were to be judged solely by its foundational, revolutionary documents or the ideas of its progenitors, there would be a good deal to answer for on all sides.”

  Han förnekar inte att de har en stadga från 1988. Han försöker bara förminska dess betydelse i jämförelse med andras fundamentala dokument. Men, faktum är, att de har inte ändrat sin stadga sedan 1988, och att den är full av judehat och konspirationsteorier. Om deras stadga inte längre gällde skulle de för länge sedan ha skrivit en ny och publicerat den för hela världen.

  Sossarna har, precis som du skriver, förändrat sin stadga flera gånger sedan den skrevs. De tog som sagt bort kravet på avskaffande av monarkin 2001. De insåg antagligen det orimliga i att kräva detta i ett monarkiälskande land som Sverige. Det var inte svårt för sossarna att ändra sin stadga, och det är inte heller svårt för Hamas att ändra sin antisemitiska stadga.

  Att den inte skulle finnas på nätet? Haha! Det är skrattretande…

  (Sion vises protokoll är en förfalskning för att smutskasta judar. Hamas stadga har de skrivit själva, och de utgår från den i den politik de för.)

 5. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pibb:
  Jag tror inte att den ligger ute på nätet.

  Det som kallas Hamas stadga har aldrig varit Hamas stadga.
  1988 år samma år som Hamas erkänner Israels rätt till existens, kanske är det därför man antedaterat ”stadgan” till samma år, men under den tiden så stödde ju Israel Hamas (”de fromma männen i moskeerna”), och fortsatte att göra det till omkring 2002.

  En politisk organisation utgår dessutom mycket sällan från sin satdga. Sossarna tog t.ex. inte bort kravet på ett klasslöst samhälle förrän 2001, men förde aldrig en politik mot det.
  De tog inte heller bort kravet på avskaffande av monarkin förrän 2001, men förde aldrig någon politik för det tidigare heller.

  Sion vises protokoll är ett exempel som liknar Hamas stadga, men det ställs knappast krav på att världsjudendomen ska be om ursäkt för det.

 6. Prof: Så vad är deras stadga? Länka till den rätta om jag har fel.

  En politisk organisation utgår alltid från sin stadga, och så länge den gäller, så handlar man utgående från den. Sossarna har till exempel antagit sin stadga 2001, ”Socialdemokratin vill forma ett samhälle grundat på demokratins ideal och alla människors lika värde. Fria och jämlika människor i ett solidariskt samhälle är den demokratiska socialismens mål.”

  Så inleds socialdemokratins partiprogram, som antogs av partikongressen 2001.”

  Hamas stadga, eller partiprogram, antogs 1988, och gäller än idag. Eller när ändrades den menar du?

 7. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pibb:
  Nej precis deras stadga är inte deras stadga. Precis som sion vises protokoll.

 8. ”Ett demokratiskt val betyder såklart inget för en moderat”

  Kommer Nicklas ihåg när EU bojkottade Österrike efter det att österrikarna röstade fel 1999 och såg till att Jörg Haider kunde ingå i något slags regeringskoalition? Då var demokratiska val inte mycket värda. Kommer du ihåg?

  Angående extremhögerns stöd för Israel så förstår jag inte vad du menar. Om man tittar på t ex Nationaldemokraternas webbsida så verkar den ganska israelfientlig, minst sagt. Längre högerut är det ännu mer antisemitiskt och fullt av konspirationsteorier om judar, ungefär som vänsterns webbsidor.
  Men nationaldemokraterna kanske inte är extremhöger enligt Nicklas uppfattning?

 9. ”Ja det konstiga med Hamas stadga (liksom sion vises protokoll) är att det bara är motståndarna som hänvisar till den, aldrig de själva.”

  Så Hamas stadga är inte Hamas stadga menar du? Deras stadga upphör inte för att ledarna säger något som står i strid med den. Så länge deras stadga finns kvar, är det den som gäller. Allt annat vore lögn från ledarnas sida.

 10. lasse, är du illiterat eller vad är det frågan om? Extremhögern stödjer Israel så att det bara visslar om det.

  Alla som kan räknas på den kanten, från Erik Svansbo till nationaldemokraterna gör det.

 11. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  lubbe:
  Har du lärt dig ctrl+c ctr+v?

 12. Ja så heter det i Gobbelspropagandan, man utelämnar också alltid att Israel de facto redan HAR utplånat den palestinska staten.

  :-))))))))))))))))))

 13. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  De har aldrig erbjudits en stat och aldrig tackat nej.
  Men då kan man väl knappast klaga på arabernas försök att avskaffa Israel, dessa påbörjades ju innan det hade funnits någon Israelisk stat.

  Ja det konstiga med Hamas stadga (liksom sion vises protokoll) är att det bara är motståndarna som hänvisar till den, aldrig de själva.

  Om hamas hade påstått det så skulle jag inte hålla med dem om det, men jag håller inte med dem och särskilt mycket, så det är ju inte så konstigt.

 14. Prof, vilken palestinsk stat? Det har aldrig funnits någon. Palestinerna har flera gånger dock blivit erbjudna att skapa en palestinsk stat sida vid sida med Israel. Alla gånger har de tackat nej.

  Och snälla lilla människa, du länkar till en artikel från Al Jazeera som hävdar att Hamas erkänner Israel, men missar hela Hamas stadga som absolut inte erkänner någon Israelisk stat. Läs mina citat ovan. Läs Hamas stadga.

  Håller du annars med Hamas om att judarna står bakom världskrigen, alla revolutioner och kontroller all världens media också?

 15. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pibb:
  Ja så heter det i Gobbelspropagandan, man utelämnar också alltid att Israel de facto redan HAR utplånat den palestinska staten.

  Från hamas sida låter det annorlunda, som du sett i den artikel från aljazeera som jag länkat till på den här bloggen tidigare.

 16. Varför håller extremhögern och extremvänstern på och bråkar med varandra på gator och torg? De tycker ju så lika i nästan alla frågor så man tycker väl de kunde samsas och sluta besvära oss vanliga knegare.
  Båda hatar Israel, USA, parlamentarisk demokrati, EU och globaliseringen och ser med gillande på islam samt älskar våld som kampmetod. Det borde väl räcka för en gemensam plattform, men inte då.
  Kan det vara synen på hur stor invandringen skall vara som är en sådan stötesten? Där borde de väl kunna enas om någon kvot och sedan ägna sig åt ”hålla gatan fri och marschera med lugna fasta steg”.
  Hur svårt kan det vara?

 17. Urban Ahlin fortsätter i samma spår som hans socialdemokartiska föregångare och lärare, Palme-Andersson-Schori. Ja till terrorism, nej till demokrati. Den som vill läsa mera om dessa utrikespolitiska pajaser kan gärna inhadla Per Ahlmarks: ”Vänster och tyrraniet”. Rekommenderas på det varmaste.
  Det blir intressant valrörelse 2010. Utnyttjar inte Alliansen detta, har de ingen moralisk rätt att regera. Och jag misstänker att SD gnuggar händerna.

 18. Prof:
  Läs på igen, saxat från SR.se:
  ”Organisationens kortsiktiga mål är ett israeliskt tillbakadragande från de ockuperade områdena på Västbanken och i Gaza men på längre sikt är Hamas mål en islamsk stat också i det egentliga Israel.
  Hamas erkänner inte Israels rätt att existera och dess militära gren har utfört en lång rad attacker mot israeliska mål, både militära och civila.”
  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=386375

  Hamas erkänner inte ens judarnas rätt att existera, läs deras stadgar:
  ”Our struggle against the Jews is very great and very serious. It needs all sincere efforts. It is a step that inevitably should be followed by other steps. The Movement is but one squadron that should be supported by more and more squadrons from this vast Arab and Islamic world, until the enemy is vanquished and Allah’s victory is realised. ”

  ”The Prophet, Allah bless him and grant him salvation, has said: ”The Day of Judgement will not come about until Moslems fight the Jews (killing the Jews), when the Jew will hide behind stones and trees. The stones and trees will say O Moslems, O Abdulla, there is a Jew behind me, come and kill him. Only the Gharkad tree, (evidently a certain kind of tree) would not do that because it is one of the trees of the Jews.” (related by al-Bukhari and Moslem). ”

  Judarna erkänns inte, de ska dödas, därför är det omöjligt att Hamas någonsin skulle ha erkänt staten Israel. Vem är det som för fram Göbbelslögner egentligen Prof??

  ”Initiatives, and so-called peaceful solutions and international conferences, are in contradiction to the principles of the Islamic Resistance Movement.”

  Nej, Hamas vill inte ha fred. De är emot alla former av fredliga lösningar. De är emot internationella konferenser som försöker komma fram till en lösning på konflikten. Hamas vill alltså inte ha en lösning på konflikten, för Hamas vill se judarnas död och göra hela Israel till en islamisk stat.

  ”in a way similar to Nazism, making no differentiation between man and woman, between children and old people – such a society is entitled to this Islamic spirit.”

  Man till och med hänvisar till det goda i nazismen. Och det försvarar du?

  ”They strived to amass great and substantive material wealth which they devoted to the realisation of their dream. With their money, they took control of the world media, news agencies, the press, publishing houses, broadcasting stations, and others. With their money they stirred revolutions in various parts of the world with the purpose of achieving their interests and reaping the fruit therein. They were behind the French Revolution, the Communist revolution and most of the revolutions we heard and hear about, here and there. With their money they formed secret societies, such as Freemasons, Rotary Clubs, the Lions and others in different parts of the world for the purpose of sabotaging societies and achieving Zionist interests. With their money they were able to control imperialistic countries and instigate them to colonize many countries in order to enable them to exploit their resources and spread corruption there.”

  Ja just det, de hävdar att judarna ligger bakom franska revolutionen, kommunismen, och andra revolutioner. De kontrollerar även all världens media. Hm.. är det något du skriver under?

  ”They were behind World War II, through which they made huge financial gains by trading in armaments, and paved the way for the establishment of their state. It was they who instigated the replacement of the League of Nations with the United Nations and the Security Council to enable them to rule the world through them. There is no war going on anywhere, without having their finger in it.”

  Hamas hävdar att judarna låg bakom andra världskriget, och att de tjänade pengar på det. Hur man nu tjänar pengar på att nästan bli utrotad som folkslag är en gåta för mig. Förklara gärna det för mig. De erkänner inte Israel, de erkänner inte judarna, och de erkänner inte förintelsen.

  Så prof, är detta Hamas sätt att erkänna Israel?!

 19. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  emil:
  Som Likud är en terrororganisation?

  Pibb:
  Jo, läs på lite nu. Om det bara är Gobbelslögner du vill föra fram så blir det ju mindre effektfullt om du gör det i diskussion. Lär av Lennart som aldrig diskuterar sina lögner.

 20. Den som har denna uppfattning om Hamas ar totalt okunnig om Palestina
  och borde informera sig innan han yttrrar sig.
  Hamas ar en terrororganisation i krig mot Al Fatha och Israel .

 21. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Hamas erkände Israel 1988, till skillnad från Likud som aldrig har erkänt Palestina.

Kommentarer är stängda.