Igår sköt regimen i Gaza en och idag ytterligare en raket från Gaza mot civilbefolkningen i Israel. Läs här och här. Angreppskriget från Gaza fortsätter alltså.

Israel bör inte låta situationen återgå till läget före de senaste markoperationerna, utan bör nu på nytt visa terrorist-regimen i terrorstaten Gaza vem som bestämmer. En ny markoperation i Gaza omedelbart är sannolikt tyvärr enda sättet att göra det, så som läget är nu.

Terroristledaren Mashal säger dessutom att Hamas inte tänker frige den fångne israeliske soldaten Gilad Shalit. Israel säger att man inte tänker öppna gränspassagerna till Gaza förrän så sker. Läs här. Andra Hamas-signaler kan visserligen avläsas här. Men Israel bör även i detta avseende – som i alla – visa terroristerna i Gaza vem som bestämmer, vem som vinner, vem som sätter villkoren för förlorarna. Och det går att öppna gränsen mot Egypten i stället, om bara viljan finns.

Tillägg 2009-02-01: Här säger Ehud Olmert mycket riktigt att Israel tänker slå tillbaka om attackerna från Gaza fortsätter – men inte tänker väl Israel agera ”oproportionerligt”? – Hittills efter Israels tillbakadragande från Gaza har terror-regeringen där sänt fem raketer mot civilbefolkningen i Israel. Redan det är ”oproportionerligt” eftersom Hamas vill utplåna Israel. Vad slags proportionalitet finns det i den strävan?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 svar på ”Hamas angreppskrig fortsätter”
 1. Krig går väl alltid ut på att döda och besegra fienden?
  Så har det väl alltid varit?
  Varför jämföra antalet döda?
  Det logiska är väl att segraren troligtvis dödar fler än förloraren. Tyvärr segrade inte Israel ändå, eftersom Hamas fortfafande sänder raketer.
  Israel kanske skulle fullföljt insatsen mer och inte lämnat arbetet halvvägs?

  Fast det är svårt att besegra en fiende som gömmer sig under skolor och sjukhus – till skillnad från civilbefolkningen som saknar skyddsrum…

 2. Varför ska skyddandet av sina civila och upprättande av ett bra försvar vara en nackdel i en konflikt?

  Tekniken/resurserna bakom eller att det överlever fler på ena sidan är tragiskt för vissa men är inget argument.

  Eller är ett krig mer ”rättvist” om man från israels håll skickat (lika många raketer som hamas har gjort totalt) ca7000 raketer med sikte på att döda och skada så många gaza-bor som möjligt? Samtidigt som man låter bli att uppmana sina egna civila att skydda sig?

 3. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Under tiden som Hamas har skjutit fem raketer har Israel skjutit 15 raketer, 28 robotar och ännu fler granater mot Gaza. Det har dött och skadats 0 Israeler, medan Israel dödat 6 Palestinier (alla barn) och skadat 22.

 4. Lite bakgrund on staen Israels tillblivelse:
  Detta är en utmärkt pedagogisk film om Israels historia!
  Titta själv och bedöm!

  The real history of the Middle East and Israel.
  It has been the goal of various hate groups to change, revise, or
  obliterate the actual historical record concerning the establishment of
  the State of Israel. Such real history must be preserved for future generations.
  http://www.youtube.com/watch?v=_muKBYicp9o

Kommentarer är stängda.