Vad gör de? Jo, de trampar på FN-flaggan! Vad tycker UNRWA om det? Och den amerikanska flaggan ligger också där. USA levererar mycket stort bistånd till Gaza. Men ”otack är världens lön”. Att Israels flagga trampas i gruset är inte svårt att förstå. Men förstår barnen verkligen vad de gör och varför?

Vad ska man säga? Kanske som Jesus sade: ”Fader, förlåt dem; ty de veta icke vad de göra” (Luk. 23:34). De är ju bara barn. Men vad vet och gör deras föräldrar?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

25 svar på ”Fler barnsoldater med sikte på Israel”
 1. Att barnen står på FN-flaggan är ju helt logiskt: UNRWA har många Hamas-anställda och följaktligen bryr de sig inte om ”riktiga” FN!

 2. Jag tycker att profanum_vulgus sköter argumentationen mot sig själv så bra, så jag ska därför inte blanda mig i den. Jag vill bara tillägga att det ursprungliga Israel, bestod av ca hälften av dagens Israel. Allt var ordnat så rättvist man hade kunnat ordna det, då territoriet var uppdelat i ”schackrutor”, ca 4-6 st, där palestinier ömsom judar hade fått bosätta sig på respektive territorium.

  Jämför detta med dagens utgångesläge för palestinierna, där man försöker spela bort det sista man har. Tanken att en stat ska bestå av en etnisk grupp har ingen förankring i internationell rätt. Enligt FN stadgan är definitionen på en stat varken territoriell, geografisk eller etnisk enhet, utan definitionen är bara ”ekonomisk enhet”. Jämför detta med dess antites: nazisternas slagord: ”ett land, ett folk, ett språk”

  Märk väl: vad man slåss om i detta ”arvsskifte” är inte varandras nationalkaraktärer, som folk tror, utan något mer av ett ”division by error problem”: dvs att endast den ena parten kan få allt vad han velat ha.

  De som inte kan acceptera att SITUATIONEN är sådan, utan istället vill att den andra parten ska lide för detta, och t o m öppet talar om fördrivning och folkmord som en rimlig lösning, är lyckligtvis förlorare i denna fråga. Hela världsamfundet har sedan länge varit enigt om att judarnas diaspora måste resultera i en lösning för deras del. De har redan betalat ett alltför högt pris, Man kunde ju då, efter kriget inte veta om tragedin skulle upprepas en gång till, utan bestämde sig för att se till att den inte skulle KUNNA upprepas en gång till.

 3. Profanum vulgus:
  Det jag menar är att handlingen man gör blir inte mindre ondskefull bara för att motparten skyddar sig.
  Angående skyddsrum så om de nu har brist på betong så kanske de kan gräva ner sig på något sätt iallafall. De har ju visat att de kan gräva under marken iallafall men jag förstår att det säkert är svårt att skydda sig i en del fall. Det hjälper ju också att ha ett förvarningssystem.
  Förvarningssystem i detta fallet har varit att Israel varnat civilbefolkningen vilka mål de har att förstöra. Detta har resulterat i att civilbefolkningen självmant har samlats på taken på raketmålen. (vilket i en del fall har stoppat israels anfall iochförsig) Men detta spär på bilden av att hamas gör lite för att skydda sina egna men det gör på samma sätt inte Israels handling mer ondskefull.
  Om du läser på om judarnas och Israels historia så kännetecknas deras historia av förföljelse och hat av främst nazister och muslimer som inte accepterar samexistensen. Israel har ingen agenda med att förgöra muslimer såvitt jag vet.

 4. Även det här inlägget är drabbat av censur på Scaber Nestor. Notera mina avslutningsord, till en som behöver 20 i handicap i diskussionerna. Med blanka vapen ska striden föras !

  ”För att vilja debattera utan känslor och med kalla siffror så använder du ovanligt lite faktiska siffror och väldigt mycket känslor.”

  Jag kommer inte att ge mig in i någon pajkastningsdiskussion vill jag klargöra på en gång.

  ”1. Clausewitz principer.

  Din tolkning av dessa principer ursäktar alla folkmord, inklusive det mot de europeiska judarna 1936-1945.”

  Citat ? Notera att jag inte kommer att ge mig in i en pajkastningsdiskussion, då bryter jag.

  ”2. Israel – 39 döda, 3 civila.
  Gaza – 1300+ döda, merparten civila.

  3. Vapen som användes unde senaste konflikten.

  Gaza – Hemmabyggda raketer med gödselbaserade sprängmedel och utdaterade kalaschnikovs.
  Kort sagt, klassisk gerillataktik.

  Israel – granater preparerade med vit fosfor, artilleri, flygvapen, soldater med toppmodern utrustning.
  Världens fjärde starkaste krigsmakt.”

  Världens fjärde PER CAPITA ska det vara.

  Efter att nu 6000 palestinska missiller har avskjutits mot Israeliska samhällen, kan vi väl gemensamt fastställa att båda sidor använder det moderna krigets principer ?

  Att du talar om den TEKNISKA NIVÅN som det ”onda” i kriget, ger ju mig intrycket att du har en hoppande ståndpunkt, då du i förra inlägget påstod att du tyckte att kriget i sig var något ont. Nu vill du tydligen ha ett bättre och mer rättvisa krig… mot civilbefolkningen verkar det som.

  ”Välj, antingen kalla siffror eller folkrätt.
  Slutresultatet blir ändå detsamma.”

  Lustig du. De palestinska vapnens tekniska standard är alltså mer folkrättsliga? Det är den goda tanken som räknas ? Du skrev om fosforbomber. Även en molotovcocktail är ett antipersonellt vapen, jämförbart med fosfor eller napalm. Kanske det hade varit ett krig du bättre hade föredragit om Israelerna hade släppet släppt tusentals molotovcocktails över de palestinska samhällena istället ?

  Eller om militären ( Den israeliska för sjutton !!) hade blivit bemött med molotovcocktails, så ska de svara med batonger och inte med kulor ?

  Vore det inte bättre att fundera på villkoren för en bra fred istället för ett bra krig ? Även en dålig fred är ju bättre än ett bra krig.

  Jag tackar dig i alla fall för att du stått ut mer mig, fastän jag varit så besvärlig, och fått långt inlägg som varit långt mindre vassa i tonen raderade på JInges blogg och ”forum för frihet”

 5. Raderat från Scaber Nestor:

  ”Föredrar du känslolös debatt där allting är kalla siffror?”

  Ja jag gör nog det. Jag har i många år struntat i diskussioner om mellanöstern eftersom diskussionerna är totalt idiotiska,och förs av folk som luftar sina privata behov vanligen.

  Detta med exempelvis BILDERNA på heroiska baraljmålningar, av hjältemodiga muslimska riddare som på sina vita hästar stormar fram mot stridsvagnarna, eller bilderna på de döda barnen tilltalar säkert den som gillar att köpa historier med hull och hår. Men den dagen en fråga som denna ska lösas, får det inte sitta folk av den sorten vid förhandlingsbordet.

  ”Min protest gäller inte den ena eller den andra statens rätt att existera, min debatt gäller oskyldiga människors rätt att leva, staternas rätt är bara argument för att föra fram de enskilda människornas rätt till att leva.”

  Nej, just det. Du motsätter dig inte Israels rätt att existerna. Du motsätter dig KRIGET SOM SÅDANT.
  Frågan är då om du argumenterar om den frågan på ett medvetet sätt, som en pacifist, eller om du har lånat dig åt andra intressen som faktiskt bedriver krig och lånat dig och din retorik för att den behövs nu när de har förlorat ett krig ?

  ”Det som sker på Gaza-remsan är inte ett krig, det är ett brott, punkt.”

  Det där var ju ganska aningslöst. Nu försöker du låta som en gammal erfaren frontsoldat: -”Man begår inte brott i krig”.

  Det moderna krigets principer formulerades i slutet av 1800-talet av militärstrategen Clausewitz. Man menar då att krigets främsta syfte är att slå mot civilbefolkningen, eftersom det är den som röstar fram och stödjer en fientligt sinnad regim. Därför så har det i alla moderna krig varit fler döda civila än soldater.

  Hamas trodde att de kunde göra slut på freden utan att få kriget. Att de så blint trott på KRIGET, efter att de varit förlorare i fem eller sex krig, och varje gång förlorat mer territorium till Israel, visar att de är svårt besatta av en problematik där man bara tar för sig istället för att acceptera en palestinsk ministat och status quo.

  ”Ta bort retoriken och se fakta, ett liv är ett liv, det ska inte vara mindre värt för att man bor på fel sida av en mur.”

  Problemet In Real Life finns kvar även om jag blundar. Lista FN-stadgans rätt till bostad åt var och en, rätt att resa utan visum, gratis viseringar till alla länder etc och jämför med den värld som styrs av INTRESSEN, så finner du att man inte ska trampa på andras intressen. Då hjälper det inte hur mycket palestinierna ropar på hjälp, när de själva valt att föja Hamas väg. De idiotiska bilderna på ärorika bataljmålningar var bara lögn. Inte heller kunde de besegra Israel med artilleri av ord-smatter, när de till slut ska betala den flera år långa notan för 6000 missiller som de beskjutit Israel med sedan Hamas kom till makten. Det är inte bara kaptenen som får stå till ansvars för konsekvenserna om fatyget far illa.

 6. Scaber Nestor raderar två inlägg där jag går emot honom. Mitt svar till honom då honom meddelar att han tänker radera dem:

  Nej, jag ska inte fortsätta diskussionen här på Scaber Nestor, eftersom du verkar vara en liten lort-gris som vill ge igen med fula metoder när du inte klarar argumentationen. Nu ska jag hänga ut de inlägg du tänker radera på sapere aude istället, och berätta vad du har sagt. Då har du förlorat på att ta till de fula knepen. Men det är ju så ert socialistiska avguderi fungerar hela tiden.

  Tillsammans hänger jag ut dem med info om nazi-kommunisterna på Sveriges kommunistiska partis blogg som raderade mitt inlägg och ersatte det med ett hyllningstal till Beria, Stalins KGB-chef.
  http://www.skp.se/blogg/2009/01/21/usa-vill-forse-israel-med-mer-vit-fosfor/comment-page-1/#comment-2230

  Jag önskar dig lycka till, och om nu vill är du välkommen att gå i svaromål på S.A, men du vet mycket väl att där kan du inte använda samma fula knep mot mig som här.

 7. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Johan:
  Israel har ju stoppat införseln av betong och armeringsjärn till Gaza sedan 2001, vad skulle palestinierna bygga skyddsrum av?
  Vad gäller uppsåtet så antar jag att Palestinierna har samma uppsåt som Israelerna, terror. Men jag undrar om du verkligen tycker att det är lika illa att döda 39 för att man inte kunde döda fler och att döda 3 900 för att man inte kunde döda fler.
  Var det då också lika illa av nazityskland att döda 13 000 000 i koncentrationslägren för att de inte kunde döda fler?
  Är allt dödande lika illa oavsett omfattning?
  Innebär det också att en person som skulle ha dödat en annan om denne bara hade tillfälle eller utrustning till det är lika illa den med?

  Hur har Israel visat vilja att lösa konflikten på fredlig väg??

  Avos:
  Om två personer ärver ett hus finns också lösningen att huset säljs och båda får pengar, eller att de äger huset gemensamt.

  Jag anser inte att Israel har rätt till existens i Palestina. Det delikata problemet är dock att de flesta Israelerna nu har bott på ockuperad mark i 60 år. Fördelningen av tillgångarna vid Israels upplösande blir därför ett svårt problem.
  Förvisso är ju normallösningen att tjuven inte får behålla det stulna, eller något som han tjänat på det stulna. Men i det här fallet ska ju tjuven och den bestulne leva tillsammans efter lösningen. Dock tror jag att palestinierna kommer lösa saken precis som Israelerna gjorde, genom fördrivning, mord och stöld.

  Vad gäller ett hemland för Judarna så tycker jag inte att religiösa grupper med nödvändighet måste ha ett eget land, t.ex. Jehovas och Scientologerna har det inte, och ingen erbjuder dem 55% av någon annans land.
  Men OM man prompt skulle ge bort land till judarna så kunde givaren ha tagit av sitt eget land, eller varför inte av Tyskland?

 8. Profanum. Ang. att antalet döda i Israel är lågt så beror det nog en del på att israel tydligen har system som varnar befolkningen att ta skydd samt på att hamas-raketerna inte är de mest avancerade utan skjuts med förhoppningen döda så många som möjligt. Tanken är att döda judiska män, kvinnor och barn och den avsikten måste vägas in. Man ska inte behöva tåla mer skit bara för att man använder sig av skyddsrum däremot kan man ha tålamod att lösa konflikten på fredlig väg vilket Israel också har visat i mycket större utsträckning än motparten.

 9. profanum_vulgus:
  ”Problemet är att Israelerna har ockuperat palestina och förtrycker den palestinska befolkningen.”

  Men det förstår vi redan allihop.Låt var att jag uterlämnar gradskalor, för att slippa ändlösa tjafsiga diskussioner.

  ”Jag tolkar dina synpunkter under 3 (med faktafelet att det skulle ha varit araberna som startade krigen) så att du menar att det inte är fel att ta andras land om man kan.
  Jag kan förstå detta försvar för Israel, de har pga sin närhet till USA kunnat ta land och kuva folket, så länge man kan så får man och så länge man har makt så har man rätt. Inga argument jag delar, men de kan förstås.”

  Du försöker göra en saklig analys. Vanligen så går folk i taket i på grund av sitt eget känslopjunk idessa frågor. Sedan sitter de fast i låsta känslor, och kan bara kommunicera med propagandabilder.

  Du konstaterar alltså att i grunden finns en antagonistisk koflikt som har lösts med våld, och att konflikten bara KAN lösas med antingen makt eller våld. Allt korrekt.

  Felet på det resonemang som vanligen förs är att det utger sig för att handla om pacifism. Efter en vända i argumentationen så visar det sig handla om att det är synd om den som blivit besegrad ÄVEN om den personen är minst lika villig att använda våld som sin motpart.

  ”Problemet uppstår när ingen som använder det argumentet för Israel tycker att det är rätt om Araberna tar land från Israel om de kan, eller för den delen att jag tar något av dig”

  Nej,det är ingen dubbelmoral. Det handlar om en av livets största gåtor: karaktären av antagonistiska och icke-antagonistiska konflikter. De har varit orsaken till att folk slagit ihjäl varandra utan att de förstått vad de drabbats av.

  Generellt sprids uppfattningar allt alla konflikter går att lösa, om viljan är god. Det är lögn. Alla konflikter går att lösa, men det blir PÅ DEN ENA ELLER ANDRA PARTENS BEKOSTNAD om konflikten är antagonistisk. Du skulle säkert ogärna kalla detta för ”lösning”. Men så är livet.

  Exempelvis ett arv: Ett hus och två arvingar. Den vanligaste situationen. Bara DEN ENA kan få huset, den andra får pengar. Hur du än vänder och vrider på problematiken, så kan du aldrig få rättvisa i detta. BÅDA har vuxit upp i huset ? Det var deras HEM! Den ene förmenas att få vad som är hans rättmäktiga andel, hans arv ? Har han inte lika stor rätt som… blah-..blah.blah.. Detta är ett exempel på en antagonistisk konflikt. Den kan bara lösas genom att konflikten hugges av, den ena förfördelas. Det kan grejas på ena eller andra sättet, men bara den ena får allt vad han ville ha.

  I Mellanstatliga förehavanden förekommer ofta den här typen av konflikter. De löses på samma sätt som man löser konflikter utanför puben en lördagkväll. Låt vara att man kommer att ha vackrare omskrivningar, men lösningen är inte ett dugg bättre i alla fall.

  Låt se: ÄVEN DU accepterar antagligen Israelernas rätt till ett eget land ?
  Men om du gör det, blir du alltså tvungen att acceptera att de tagit landet från palestinierna ? Det är ju inte vackert , men hur skulle det annars ha gått till ?

  Om Israelerna INTE hade fått ett eget land, hade vi idag talat om en evig träta om hur det rasistiska och oförsonliga palestinska folket förmenat judarna deras förstfödslorätt till sitt eget land, genom att vägra dem invandring i Palestina, med hänvisning till att Palestina är av hävd ett land för ARABER ? Ett sådant inskränkt synsätt. Rasism ? Utan tvivel. Men skulle vi själva vilja bli invaderade av .. hrmm..

  Hur du än vänder och vrider på den här konflikten kan du konstatera samma situation som vid ett arvsskifte: en antagonistisk konflikt som KRÄVER en lösning ( Det vore orimligt om judarna påtvingades diaspora i evigheter bara för paestiniernas önskan att ha ett land enbart för ARABER)

  Eftersom det KRÄVS en lösning, så blir det en påtvingad invasion, (eftersom man omöjligt hade kunnat invandra på vanligt sätt), sedan utlöser detta en slagväxling i fem eller sex krig, där palestinerna blev den förlorande parten.

  Om man nu ryggat för detta, och istället bestämt sig för att det hade varit bättre om judarna för all evighet hade blivit utan rätt till ett hemland, hade situationen inte blivit ett DUGG mer moralisk ! Därför så ställde sig alla stormakter år 1948 bakom det beslut som idag grundat Israel.

  Men det beslutet är INTE ALLS orsaken till att det gått så illa för palestinierna som det gjort! Palestinierna har hela tiden krävt återställare till tidigare förhållanden, vilket fått ett Israeliskt svar, där de pressats bakåt till en sämre position, vilekt väckt behovet av nya återställare.

  När de valde Hamas istället för fortsatta förhandlingar, har de därför satt allt på ett kort och försökt sätta hela ministatskoceptet på spelbordet. De befann sig då i det bästa läget på länge i resan mot en ministat. Sedan kom Hamas och förstörde alltihop.

  Frågan är nu om de NÅGONSIN tänker aceptera minstatskonceptet och en allians med Israel, eller välja att bli betraktade som en omöjlig säkerhetsrisk.

 10. Efter att ha raderat mina inlägg går bloggägaren förstås i svaromål (Varför blir jag inte förvånad ?) Det inlägg hon presterade var fantastiskt ! Odödligt, Otroligt, och häpnadsväckande. Jag har sparat det, och man förundras. Tydligen kändes mina inlägg som fosfor i ansiktet,det är i alla fall vad hon skriver. Här är guldklimpen:

  Avos eller Avcs..?

  Vad är det som du vill?
  Diskutera sakfrågan ovan, tala om andra bloggare eller dina inlägg som spolades bort?

  Du försvarar en stat som kränker yttrandefrihet: En stat som bombar TV-hus, vägrar att släppa in journalister i Gaza, arresterar och dödar journalister, fredsaktivister samt demonstranter! Och du har mage att kräva av oss, Palestina-vänner att släppa fram dina kommentarer (även när du envist, gång på gång baktalar om andra bloggare och svänger från sakfrågan)!

  Vad vill du?
  Att riva bort våra bloggar som sionister river bort palestiniernas hus? Att mura in oss som sionister har murat in palestinskt folk? Att kasta vit fosfor på oss och attackera med uran-vapen ”Dime”?

  Bilderna ovan talar tydligt om vem som åt upp Palestina!
  Jag har aldrig sett så mycket hat och ondska och den första bilden ovan, där israelisk polis/soldater skrattar medan en palestiniern håller på att dö på gatan är en bild som jag försöker att glömma bort under senaste 3 dagar! Och det går inte. Bilden sitter fast oavsett hur många gånger jag blundar, räknar till tio, sjunger eller går ut att promenera! Överallt ser jag de skrattande sionisterna.
  Och det är inte skådespelare som ligger på gator och spelar döda! Det är MÄNNISKOR! Palestinier som dödas, torteras, misshandlas, förnedras PÅ SIN EGEN MARK av EN OCKUPATIONSMAKT! Ja, av ockupanter! Det ska du inte glömma bort!

  den 22 januari 2009 15:48.

 11. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Avos:
  Problemet är att Israelerna har ockuperat palestina och förtrycker den palestinska befolkningen.

  Jag tolkar dina synpunkter under 3 (med faktafelet att det skulle ha varit araberna som startade krigen) så att du menar att det inte är fel att ta andras land om man kan.
  Jag kan förstå detta försvar för Israel, de har pga sin närhet till USA kunnat ta land och kuva folket, så länge man kan så får man och så länge man har makt så har man rätt. Inga argument jag delar, men de kan förstås.

  Problemet uppstår när ingen som använder det argumentet för Israel tycker att det är rätt om Araberna tar land från Israel om de kan, eller för den delen att jag tar något av dig (Jag är 30 år, gymar, 120kg och äger vapen, jag borde kunna ta från dig som är 53 och sjukpensionär). Det kallas dubbelmoral.

 12. Ett Inlägg som blev raderat på ”forum för frihet” skulle jag vilja publicera här.Det var ett svar på en knapp en-radare av Jonathan

  ”Du är vulgär. Vänligen, Jonatan”

  Första gången man får närkontakt med det här bloggeriet. Verkar som att man kommunicerar i huvudsakligen med korta ord och meningar.

  Först trodde jag att det bara var bilder som gällde på bloggarna nuförtiden, vad det gällde det här ämnet.

  Men då jag kikade på Lennart Erikssons blogg, så visade det sig att när någon lagt ut bilder på hur palestinierna använde barn i sin politiska kamp, så blev detta mycket fördömt i kränkande och känslomässiga tillmälen av de som vänder sig emot Israel.

  Någon har sagt att västvärldens ungdom är starkt influerade av rousseanskt tänkande, där fattiga länders befolkningar liknas vid sunda naturbarn, med egenskaper som vi förlorat.

  Hela detta engagemang handlar kanske egentligen om att ni söker efter något som ni tror att palestinerna har, och som vi förlorat ?

  Det handlar alltså om bilder, inte ANDRA bilder, utan MERA bilder.

  Vad sägs om halva människokroppar med tarmarna hängande, som släpats fram ur husruiner ? Arrangerade HÖGAR av sådana människokroppar ?

  Eller utbrända ambulanser ? Eftersom det är krig: HÖGAR av utbrända ambulanser ?

  Sådana bilder är ju kanske inte användbara, då de kan komma från Israel.Jag har ju redan facit på att det skulle betraktas som mycket lumpet och upprörande av mig om jag letade fram sådana bilder.

  Men å andra sidan kan ju bilder lånas lite varifrån som helst, och kopplas hur som helst. De tjänar ju sitt syfte i alla fall, då de inte kan argumenteras emot.

  jude=nazist > nazist=gris. Så där kan de logiska sammanhangen kopplas ihop.
  cykel + fisk = däggdjur.

  Var det allt ?

 13. ”Forum för frihet” vill inte låta mig publicera två inlägg, så jag publicerar dem här istället.:

  I diskussioner om mellanöstern så går det snabbt känslor och överdrifter i diskussionerna. Någon sade att det finns starka spår av rosseauanska tänkesätt i unga människors tänkesätt boende i västvärlden, där folk boende i länder med lägre utvecklingsnivå tänks vara lyckliga barn, med orörda själar och ursprungligt sunda levnadadsätt. Föredömen för oss andra rent av.

  Kanske rent av det är detta saken handlar om ? Människor i väst tycker att de behöver något som finns i dessa folks livsstil, något de tycker att de har förlorat ?

  Jag är en 53 årig sjukpensionär boende på landet. Jag är kristen, och har på sista tiden börjat intressera mig för judendomen.

  Jag har för länge sedan spolat dessa diskussioner om mellanöstern eftersom det mest är hethjärnor som älskar dem.

  Men eftersom jag nu råkade surfa in på bloggen ”att vara jude”, för att få en del religiösa svar, så tänkte jag att kanske man trots allt skulle försöka…

  Vad söker ni i frågeställningen om denna konflikt ?

  1) Vill ni att staten israel ska upplösas ?

  – Jag tror inte att ni vill det faktiskt. Men inser ni att ni talar runt och omkring det ämnet ?

  2)I den israeliska författningen står det att Israel är ett land för JUDAR. Det är faktiskt samma skrivning som i det rasistiska sydafrika och för den delen Hitler-tyskland.

  Men de tillämpar inte författningen på det sättet. Det finns historiska skäl till att de har en sådan författning. Är det detta ni klagar över ?Återkommer till det.

  3) judiska partisaner erövrade en del av palestina, befolkningen flydde, och israelerna tog över deras hem.

  – Är det detta ni klagar över ? Hur skulle det annars ha gått till ?
  Om judarna hade försökt genomföra en massinvandring istället så att de blivit majoritet i palestinernas land, hade nog palestinerna svarat att landet av hävd är ett land för ARABER.Ja ? Just det, precis det inverterade synsättet till den Israeliska författningen.Tog med detta för att ni ska förstå vad jag menar med historiska orsaker.

  Efter att palestinierna i fem eller sex krig försökt återerövra den mark de har förlorat, har nästan alla insett att man måste acceptera status quo eller förlora allt.

  Är det detta ni är missnöjda med ?

  När man ytligt sett granskar era argument så förefaller ni missnöjda med krigets ondska och grymhet mot en palestinsk befolkning vars ideal ni intresserar er för.

  Dessa palestinier har avvisat AlFatahs kompromiss-lösningar, och istället valt Hamas som företräder konfrontation.

  Varför ska då folket lida för ledarnas val? Är det detta ni är missnöjda med ?

  Slutligen några verkligt brännande frågor, som ni säkerligen terroriststämplar.

  Det finns säkerligen Israeler som menar att Israel borde sträcka sig bort till Eufrat och Tigris. Är det detta som upprör er ?

  Finner ni det otroligt att det isf finns svenskar som anser att Ryssland borde erövras ?

  Slutligen Al Aqsa mosken, som byggts ovanpå det tredje templet. Jag tycker att det vore inte alls en dum ide att flytta den mosken något tiotal meter, så att utgrävningar av templet kunde genomföras, eftersom den frågan djupt berör det Judiska folket.

  Jag misstänker dock att det kan bli kärnvapenkrig om man försökte idag, men det är inte helt omöjligt att det borde gå att acceptera ur teologisk synpunkt, då Islam är en rekonstruering av den judendom som fanns före år -70, och detta tempel är från den tiden.

  Det är alltså inte en omöjlig antagonistisk frågeställning i botten, utan snarare används frågan för att hetsa upp folk mot varandra. Själva frågeställningen verkar dock inte omöjlig.

 14. Jag tycker i alla fall inte att bilder är ett intelligent sätt att kommunicera.Man kan exempelvis visa en bild på en gris, och kommentera detta med texten ”Känner du igen dig ?” Bilder gör ju motparten svarslös, och allt slutar med att man byter bilder med varandra, vilket är meningslöst, om man har en förmåga att formulera sig.

  Nu tror jag att den här bloggarens syfte var att ge ett svar på detta bildkrig av propagandabilder vi har sett. Som synes så är det kontraproduktivt, då de som sugit i sig krigsbilderna från gasa inte alls vill se ”andra bilder”. De vill se MERA bilder.

  Vad är istället ämnen som man kan argumentera om ? Bilderna kan man ju inte argumentera om.

  Motsätter sig denna opinion som gärna låtit målföret gå i baklås av känslor själva existensen av Israel ?

  Motsätter man sig det moderna kriget som det formulerades av militärstrategen Clausewitz ?

  Motsätter man sig att ”någon” förstörde freden ?

  Men som sagt, den intellektuella nivån har ju redan sjunkit ned till att jämföra judar med nazister, grisar eller vad det nu må vara. I BILDER. Det blir ju lättare då, när målföret har gått i baklås..

 15. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pelena:
  Siffrorna verkar ändras hela tiden, det Israel påstått är att drygt 8 000 raketer skjutits mot Israel sedan 2001.
  Dessa har fram tills idag dödat 39 Israeler, under tiden har Palestinierna beskjutits av många gånger fler raketer, robotar och granater som har dödat 3 900 Palestinier. 100 (HUNDRA) palestinier på varje Israel som dött.

 16. Hamas har skjutit 7,200 raketer (Grads, Qassams) och granater mot Israel sedan 2005.

  Hur tror du barnen i Israel har känt det under alla dessa år? Skulle du vilja ha en sådan granne? Om samma mängd raketer och granater skulle skjutas in hit från min grannkommun, skulle jag begära att myndigheterna gjorde något åt det. Även en enda granat vore för många.
  Skulle inte du ringa till polisen?

 17. Lennart Eriksson

  Först och främst; vilken fantastisk blogg du har. Du vågar vara radikal, ärlig och rak när du tycker till vilket jag inte kan låta bli respektera.

  Jag delar dina åsikter och tycker det modigt att du visar sanningen med båda bild och text som redskap.

  Kika gärna in på min blogg, där jag skriver mycket om denna striden som just nu pågår. Mitt senaste inlägg handlar faktiskt om dig och din blogg- vilken för mig är en ny upptäckt.

  Gud välsigna dig!

  Allt gott

 18. hmm maram ser ut att behöva en hel påse med skruvar, vad sägs om israel, usa och eu helt stoppar med sitt bistånd? man kan inte äta vapen från iran men det är ju klart du är väl en av dem som flydde från misären därnere och du om nån borde vara jävligt tacksam för din fristad och nytt liv här men nä då, sitta och hata som där nere är melodin. jävla parasit!

 19. HAHAH, du säger att det inte vet vad det gör?? E du trög?? Dessa barn vet och det vet mycket än vad du nånsin kmr veta. Dessa barn fick se sitt hus rasa ner tack vare USA och tack vare Israel.. Dessa barn har sett sina syskon dö framföra deras ögon barn har aldrig ägt en lekplats där de kan leka ifred… använd dina hjärnceller och tänk för en sek. Vem stödjer Israel med vapen? Vem ger dom pengar? Vem skickar dit soldater.. Inte du direkt men USA USA gör det. Jävla idiot.. har du problem ring mig 0737022730

Kommentarer är stängda.