Det rapporterar TT via Dagen.

Farrow menar bl. a. att 1,5 milj. människor i Gaza befann sig under ”total terror” under Israels senaste försvarskrig där, till skillnad då från läget i Sderot:

[D]et är en väldig skillnad mellan Sderot och vad som hänt Gazas folk. Jag skulle säga att svaret (på raketerna) var ganska överdrivet, emot hela folkrätten och vanlig anständighet.

Mia Farrow framhöll att Sderot har bombskydd och bomblarm och att staden drabbats av långt färre döda och sårade.

Logiken tycks vara den, att bara den angripne har bombskydd och bomblarm så är det OK att angripa.

Vidare menar hon, att det palestinska angreppskriget mot Israel och dess civilbefolkning leder till att palestinierna ”förlorar moraliskt”. Det israeliska försvarskriget, inte mot civilbefolkningen, utan mot terroristerna, beskriver hon däremot som ”ganska överdrivet, emot hela folkrätten och vanlig anständighet.”

För egen del anser jag det tvärtom vara ganska överdrivet, emot hela folkrätten och vanlig anständighet att som den islamonazistiska regimen i Gaza bedriva angreppskrig mot civilbefolkningen i Israel i syfte att utplåna Israel. Israels rätt att försvara sig är däremot helt i enlighet med folkrätten och vanlig anständighet.

Och apropå de palestinska barnen, kan du här se några bilder på vad några av dem har för sig – en del av dem tillhör tydligen Fatah också:

Barn11

Barn02

Också något för någon att oroa sig för, kan man tycka.

Fler bilder finns här och här.

Länk: SvD.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 svar på ”Mia Farrow oroar sig för Gazas barn”
  1. Niklas, vad jag skrev var, att Israel enligt folkrätten har rätt att försvara sig. Jag betvivlar inte att begick misstag i sin försvarskamp i Gaza. Men Hamas större misstag, ja brott mot folkrätten är själva dess grundläggande förnekande av Israels själva rätt att existera. Det verkar på dig som om det var fel av Israel att överhuvudtaget försvara sig? Du kanske inte heller tycker att Israel har rätt att existera?

  2. Jag hoppas du förstår att hävda att Israel agerade i enlighet med folkrätten och vanlig anständighet bara sätter på dig en dumstrut? Självklart agerade staten Israel inte i enlighet med folkrätten. Tyvärr blir man anklagad för att vara antisemit om man kommer med sådana påståenden. Trams. Israel skall inför skranket i Haag, tillsammans med Hamas, inget annat vore acceptabelt.

Kommentarer är stängda.