Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

maj 2020
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mia Farrow oroar sig för Gazas barn

Det rapporterar TT via Dagen.

Farrow menar bl. a. att 1,5 milj. människor i Gaza befann sig under ”total terror” under Israels senaste försvarskrig där, till skillnad då från läget i Sderot:

[D]et är en väldig skillnad mellan Sderot och vad som hänt Gazas folk. Jag skulle säga att svaret (på raketerna) var ganska överdrivet, emot hela folkrätten och vanlig anständighet.

Mia Farrow framhöll att Sderot har bombskydd och bomblarm och att staden drabbats av långt färre döda och sårade.

Logiken tycks vara den, att bara den angripne har bombskydd och bomblarm så är det OK att angripa.

Vidare menar hon, att det palestinska angreppskriget mot Israel och dess civilbefolkning leder till att palestinierna ”förlorar moraliskt”. Det israeliska försvarskriget, inte mot civilbefolkningen, utan mot terroristerna, beskriver hon däremot som ”ganska överdrivet, emot hela folkrätten och vanlig anständighet.”

För egen del anser jag det tvärtom vara ganska överdrivet, emot hela folkrätten och vanlig anständighet att som den islamonazistiska regimen i Gaza bedriva angreppskrig mot civilbefolkningen i Israel i syfte att utplåna Israel. Israels rätt att försvara sig är däremot helt i enlighet med folkrätten och vanlig anständighet.

Och apropå de palestinska barnen, kan du här se några bilder på vad några av dem har för sig – en del av dem tillhör tydligen Fatah också:

Barn11

Barn02

Också något för någon att oroa sig för, kan man tycka.

Fler bilder finns här och här.

Länk: SvD.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 comments to Mia Farrow oroar sig för Gazas barn

  • Niklas

    Jag hoppas du förstår att hävda att Israel agerade i enlighet med folkrätten och vanlig anständighet bara sätter på dig en dumstrut? Självklart agerade staten Israel inte i enlighet med folkrätten. Tyvärr blir man anklagad för att vara antisemit om man kommer med sådana påståenden. Trams. Israel skall inför skranket i Haag, tillsammans med Hamas, inget annat vore acceptabelt.

  • Niklas, vad jag skrev var, att Israel enligt folkrätten har rätt att försvara sig. Jag betvivlar inte att begick misstag i sin försvarskamp i Gaza. Men Hamas större misstag, ja brott mot folkrätten är själva dess grundläggande förnekande av Israels själva rätt att existera. Det verkar på dig som om det var fel av Israel att överhuvudtaget försvara sig? Du kanske inte heller tycker att Israel har rätt att existera?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.