Här skriver Basem Mahmoud bland annat följande apropå det som på juristspråk kallas ”avhysningen” från moské-lokalen i Rosengård, Malmö:

Vi är inga husockupanter. Att vi beskrivs som detta visar bara hur diskrimineringen som vanligt slår mot sådana som oss: muslimer bosatta i Rosengård.

Den lokal som vi påstås ha ”ockuperat” har vi lagligen och utan några som helst problem hyrt i över 16 år. Vi har alltid betalat hyran i tid, det har aldrig varit bråk hos oss, och vi har på alla andra sätt skött vår del av hyresavtalet.

Till vår lokal har muslimer av en mängd nationaliteter kommit för att samtala och be: afghaner, somalier, albaner, egyptier, irakier, palestinier. Här har en vänskaplig och tillåtande attityd alltid rått.

Det är inte vi som bråkar, det här handlar om en korrupt hyresvärd som använder skattebetalarnas pengar till att bussa polisen på oskyldiga människor.

Men om hyresvärden vill använda lokalen för andra ändamål och därför i laga ordning uppsäger hyresavtalet för hyresgästens avflyttning vid en viss tidpunkt, är det då hyresvärden som blir korrupt om hyresgästen vägrar göra som hyresvärden vill, utan biter sig fast?

Nej, snarare tvärtom skulle jag säga. Ni är själva ”korrupta husockupanter” om ni stannar kvar.

Vidare skriver han:

Nu har polisen och hyresvärden ställt stora containrar framför vår lokal, för att vi inte ska kunna ta oss in.

Men det är inte er lokal och har aldrig varit er lokal. Den är hyresvärdens egendom, inte er. Ni har fått hyra den, men den tiden är över. Ni har ingen rätt i världen att ta er in. Alltså får ni se er om efter en annan lokal. Och jag önskar er all lycka i denna strävan!

Detta liknar ett visst förekommande ungdoms-gnäll: Vi har ingen ”lokal”, det är därför vi bråkar. Men varför måste man bråka? Muslimerna i Rosengård får väl finna en annan lokal att tillbe sin Gud i? Konstigare än så är det inte. Och diskriminering är det verkligen inte fråga om.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

9 svar på ”Rosengårds moské finns inte mer – punkt”
 1. Uppsägningen av ett hyreskontrakt…

  …var det som orsakade allt bråk i Rosengård.

  Om jag hyr en lokal i Sverige, så har jag inte samma rättigheter som om jag ägde den. Antingen förstod inte de som hyrde lokalen i Rosengård detta, eller så struntade de i det.
  När man bor i ett land har man inte bara rättigheter – man har också skyldigheter. Och en av dem är att ta reda på och följa landets lagar.

  Föreningarna som hyrde kunde ju istället köpt en lokal tillsammans.

 2. Du som inte kan anpassa dig till svensk lag, svenskt språk, åk hem. Kom hit på semester istället.

 3. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Eller ett annat välkänt gnäll: Vi har inget land! Som ju också motiverade att ta andras egendom.

 4. Nu är det ju så lennart att alla inte har samma uppfattning och kunnighet i området som du verkar ha, och som du säger vill du att så många som möjligt ska få komma till tals vilket innebär att du inte behöver kommentera vad alla skriver, det påverkar ändå inte dess åsikter, du har dina och dem har sina, låt det vara så.

 5. Bongoman, jag tycker inte att din beskrivning av Migrationsverket är helt rättvis.

  Det finns förvisso anledning att kritisera Migrationsverkets ledning f. n. Men Migrationsverkets uppdrag att erbjuda skydd för dem som förföljs i sina hemländer är jag, som anställd där, helt lojal med liksom de flesta andra som jobbar där.

  Men när Migrationsverkets ledning väljer att börja nästintill förfölja personalen, är frågan om ledningen verkligen förstått detta uppdrag i dess fulla vidd, om ledningen verkligen är lojal med detta uppdrag?

  Jag kan alltså försäkra dig om att det finns mycken lojalitet inom Migrationsverket, men det behövs mycket mer sådan på viktiga platser där den f. n. tycks saknas helt.

  /Lennart

 6. Det behövs lite mer kraft i staten som kastar ut de som av domstol funnits ovälkomna i landet. Heder åt de handläggare på MIG som finner mod att stämpla avvisning på besluten trots att de hotas av terroristkramande chefer.

  Samtidigt gör andra allt för att separera familjer, kasta ut kvinnor som har barn med svenska män och med andra handen bjuda in i utlandet för grova brott dömda brottslingar eller kanske dussintals barn som påstår deras mamma bor i Sverige. Man vägrar utföra DNA-test och litar bara på en snyfthistoria.

  Sveriges mest korrupta myndighet och en hel del avskräde till personal. Lägg ner, gör om, gör rätt.

 7. Per, den där kommentaren är närmast brottslig om den fick stå oemotsagd.

  Jag övervägde att stryka den, men tillåter den ändå. För det första därför att jag vill låta så många som möjligt komma till tals här. För det andra därför att kommentaren ändå innehåller ett uns av en gnutta logik, även om det är en orättfärdig logik, nämligen denna: Det finns många länder som inte medger att t. ex. judar bor där. I många länder i Mellanöstern minskar dessutom antalet kristna. Så om vissa muslimska länder inte tillåter judar och kristna att bo där, kunde man tycka att kristna länder i konsekvens därmed inte skulle tillåta muslimer att bo i dem. Så långt är det blott logik, men den är alltså orättfärdig. För varför skulle inte alla slags människor få bo var som helst om de bara följer landets lagar? Så är det också i liberala länder med en liberal lagstiftning.

  Problemet med vissa muslimer, islamisterna, är tyvärr att de inte alls vill följa en liberal lagstiftning. De vill införa shari’a, den islamiska lagen, även i Sverige, och därmed avskaffa det liberala statsskicket, inte bara i Sverige för den delen, utan överallt.

  Om dessa personer, som närmast strävar efter att genomföra en slags statskupp, skall få vara kvar i Sverige eller ej, är en fråga för domstolarna. För det är ett brott att försöka omstörta statsskicket, och utlänningar som begår brott kan utvisas om domstolen finner detta skäligt. Men då sker detta inte för att de är muslimer, utan för att de är skyldiga till brott.

  /Lennart

 8. Vad skönt när någon talar klarspråk om vad som händer i Rosengård,annars är det mest bortförklaringar och ursäkter som serveras tidningsläsaren.eller bloggläsaren.Dom verkar tycka att dom kommit till ett helvete i Rosengård och därför inte kan anpassa sig, till Sverige och oss svenskar.Lösningen på detta kan väl bara vara att de åker tillbaka till sina hemländer,För de svenska skattebetalarna kan väl inte göra mycket mer nu,Enär invandrarna redan får bostad uppehälle skolor sjukvård yrkesutbildning försörjningsstöd,ja allt vad samhället kan erbjuda.Tänk om den där Ilmar Reepalu knde sluta med sina bortförklaringar. Berra

Kommentarer är stängda.