Jag vet inte vem som talar, men han talar bra! Enligt filmen talar han från Beit Sahour, en ort inte långt från Betlehem, som du kan läsa mer om här.

Budskapet är fred, kärlek, rättvisa och försoning. Och oavsett vem man kallar Gud, eller om man inte alls kallar någon Gud, är detta budskap ändå det mest grundläggande för att kunna leva tillsammans.

Vi behöver inte krig, hat, orätt och split. Det finns egentligen ingen anledning för oss att kriga, hata, göra orätt och så split. Det är bara om vi gemensamt, trots – eller tack vare – våra olikheter, går vidare mot ett bättre liv, som vi skall finna det. För vi är alla människor och vi behöver varandra, inte som hatobjekt, utan som medmänniskor, som vänner!

Detta är julens grundläggande, egentliga budskap. God Jul, alltså!

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,