Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

juli 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Förra gången FN erkände ”Palestina” blev det krig …

Det var år 1947 som FN antog en plan att dela återstoden av det brittiska mandatet Palestina mellan judar och araber. Judarna gick med på det, trots att det betydde att man fick avstå från Jerusalem. Araberna ville inte ha någon tvåstatslösning, förkastade planen och inledde istället ett anfalls- och utplåningskrig mot den judiska staten, Israel.

I torsdags erkände FN för andra gången ”Palestina” som en arabisk stat på återstoden av det brittiska mandatet Palestina. Det är konstigt att FN upprepade gånger ska behöva erkänna arabers rätt till en stat, samtidigt som araberna själva tycks vara helt uppslukade av idén att istället för att äntligen upprätta en egen stat, lägga all kraft på att utplåna en annan stat, Israel.

Visserligen sade Fatah-ledaren Mahmoud Abbas, tillika ”president” i ”Palestina” i FN i torsdags, att ”We did not come here seeking to delegitimize a State established years ago, and that is Israel; rather we came to affirm the legitimacy of the State that must now achieve its independence, and that is Palestine”. (Hela talet återges här.)

Ett liknande uttalande refereras i SvD: ”Palestina är för mig 1967 års gränser med Östra Jerusalem som dess huvudstad. Nu och för alltid”.

Men Abbas är som sagt alltjämt och likafullt al-Fatahs ledare. I deras ”styrdokument” heter det alltjämt att Israel ska utplånas.

Fatahs mål anges i artikel 12 vara: ”Complete liberation of Palestine, and eradication of Zionist economic, political, military and cultural existence”

Som medel anges följande i artikel 19: ”Armed struggle is a strategy and not a tactic, and the Palestinian Arab People’s armed revolution is a decisive factor in the liberation fight and in uprooting the Zionist existence, and this struggle will not cease unless the Zionist state is demolished and Palestine is completely liberated. Källa.

Utplånandet av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen i Palestina är målet alltså. Detta ska ske genom en väpnad revolution, genom vilken den sionistiska existensen ska utrotas och kampen kommer inte att upphöra förrän den sionistiska staten förstörts och Palestina är fullkomligt befriat.

Försonliga ord i FN. Kompromisslös kamp inriktad mot att utplåna Israel i Fatahs ”konstitution”.

Vad ska man tro? Antingen lider Abbas av schizofreni kan man tycka, eller också ljuger han i FN. Att Fatahs konstitution inte skulle återge Fatahs mål och medel på ett rättvisande sätt är ju ganska osannolikt.

Fast han behöver inte vara sinnessjuk. Hans försonliga ord är sannolikt bara ett sätt att utåt ge intryck av just försonlighet så att omvärlden sänker garden. När det väl skett blir det enklare för Fatah och dess meningsfränder inom Arabförbundet jämte Hamas, PFLP, Hisbollah och Iran att med gemensamma krafter på nytt angripa Israel i ”väpnad kamp”. Alla dessa stater och entiteter har nämligen i ord, skrift och handling tydligt visat att de har detta syfte: Att angripa och utplåna Israel.

Det synnerligen oroväckande är att FN låter sig luras. Och ju mer FN låter sig luras, desto större blir risken för att dessa stater och entiteter återupptar detta anfalls- och utplåningskrig.

Det ännu mera oroväckande skulle vara om FN:s uppslutning kring angriparen ”Palestina”, beror på att de faktiskt önskar Israels utplåning. Det går tyvärr inte att utesluta att det är detta som de stater som röstade för ”Palestina” i torsdags verkligen syftar till.

Här en tidigare film på samma tema. Alan Dershowitz talar:

Här är ytterligare en film från i torsdags:

Länkar: Israels ambassadör i SvT Debatt, SvD, DN, Dagen, Annelie Enochson mfl på Newsmill, NWT.

2 comments to Förra gången FN erkände ”Palestina” blev det krig …

  • Elsi

    Palestinsk nationalism är en konstgjord konstruktion, eftersom Judeen och Samarien har aldrig lagligen varit en del av suverän arabisk stat i området innan judiska invandringen började. Vi har bibeln som vittna om judarnas koppling till hela sitt hemland.

  • […] Detta framgår inte minst av Fatahs ”konstitution”. Jag upprepar: […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.