Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Sverige har inte i detta gäng att göra

2 mars, 2011 (23:50) | antisemitism, antisionism, Demokrati, Försvar, islamonazism, Israel, Liberalism | By: Sapere Aude!

Så lyder titeln på dagens huvudledare i Svenska Dagbladet.

”Gänget”, ja det är FN:s råd för mänskliga rättigheter. Ett råd där Libyen tills helt nyligen varit medlem – och ett råd där Sverige aspirerar på medlemsskap – tillsammans då med sådana förkämpar för mänskliga rättigheter som Kina, Kuba och Pakistan …

Nej, SvD har rätt: Sverige har ingenting där att göra.

Detta föranleder mig då att fundera på vilka andra situationer där (företrädare för) Sverige inte heller rimligen borde ha förekommit.

Jag presenterar ett litet bildgalleri på dylika situationer.

Först ut är Olof Palmes infama deltagande i en demonstration i Stockholm tillsammans med den Nordvietnamesiska kommunistiska ”diktaturens kreatur” i skepnad av dess Moskva-ambassadör Nguyen Tho Chyyan år 1968:

Olof Palme Vietnam

Nordvietnams armé var tillsammans med Vietcong – den kommunistiska gerillan i Syd – just då inbegripet i ett anfalls- och utplåningskrig mot den med USA allierade självständiga staten Sydvietnam. Ett utplåningskrig som man tyvärr vann, med påföljd att hela Vietnam förlorades åt den totalitära kommunistiska Nordvietnamesiska regimen.

Palmes ställningstagande för det kommunistiska anfalls- och utplåningskriget rönte så klart viss kritik. Något som framgår av följande bild:

Palme-affisch

Men Palme gillade också den kommunistiske diktatorn på Kuba, dvs. Fidel Castro. Här en bild på Palme, Castro – och Pierre Schori, tillsammans i bästa samförstånd:

Palme, Schori och Castro

För att inte tala om ledaren för al-Fatah, en palestinsk organisation som vill utplåna Israel. Han hette på Palmes tid Yassir Arafat, och de var till synes de bästa vänner:

Palme och Arafat

Även sossarnas Sten Andersson höll Arafat i handen:

Sten Andersson och Arafat

Och Arafat var ju i sin tur jättekompis med Libyens diktator Kadaffi och med ledaren för PFLP George Habash:

Kadaffi, Arafat och Habash

PFLP ville och vill fortfarande, kan jag hälsa, också utplåna Israel.

Så kommer vi till den sista bilden för dagen, där vår nuvarande utrikesminister Carl Bildt poserar tillsammans med Mattias Gardell. Den Gardell som berömmer Kadaffis och Libyens hårdnackade motstånd mot ”ondskans imperium”, med vilket Gardell avser ”fem samverkande krafter: reaktionärer, imperialism, zionism, rasism och fascism”. Han menar dessutom att USA ska besegras och har till yttermera visso lierat sig med en organisation, IHH, som vill bygga ”a Middle East without Israel and America”.

Bildt och Gardell

Som sagt: Sverige, och företrädare för Sverige, de må heta Palme, Andersson, Schori eller Bildt, har inte och har aldrig haft i detta gäng att göra.

Att dessa våra företrädare ändå har lierat sig, och fortfarande lierar sig, med ”diktaturens kreatur” – för att citera just Olof Palme – det är en skam för vårt land!

Länk: Paulina Neuding och Eli Göndör i Expressen.

Comments

Pingback from Går demokrati och Palestina ihop? « Sapere Aude!
Time 03 juni 2013 at 16:59

[…] kanske är de svenska socialdemokraterna också med i gänget. Här är bilder som tyder på detta, och nedan en bild på sossarnas Sten Andersson hand i hand med […]

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39