Arutz7 skriver, att ytterligare en Kassam-raket avsköts från Gaza mot Israel på morgonen idag söndag. Tidigare i veckan har man skjutit mot staden Beer Sheba med Katyusha-raketer. Även granatkastarbeskjutning har förekommit.

Israel befinner sig under angrepp, alltså. Precis på samma sätt som landet har varit angripet under hela sin existens i mer än sextio år av stater, organisationer och personer som vill utplåna den judiska staten Israel med våld.

Israel besvarar elden – då framstår det i den grundfalska svenska mediarapporteringen som om Israel skjuter först.

Jag är ganska övertygad om att svensk media inte kommer att rapportera om dagens beskjutning förrän när Israel eventuellt har besvarat elden igen, och då igen framställa det som om det var Israel som skjutit först. Men så var det alltså inte den här gången heller.

Uppdatering 2011-03-06: Idag, en vecka efter att detta inlägg publicerades, rapporterar svenska media, såsom Dagen och Sveriges Radio, att Israel har ”skjutit tillbaka först”, efter att Gaza igår på nytt angripit Israel. Detta underbygger ytterligare min tes, att svenska media inte intresserar sig för att Gaza närmast oupphörligen olagligen beskjuter Israel. Det är först när Israel använder sig av sin lagliga rätt till självförsvar som det blir en nyhet. Som om det vore mera uppseendeväckande att Israel försvarar sig än att Gaza angriper. Som om Israel inte skulle ha rätten att försvara sig …

Länk: Reuters, Israel i Sverige, Sapere Aude!, Paul Widén.

2 svar på ”Ytterligare attack från Gaza mot Israel idag”
  1. Sverige vänder kappan efter vinden! det kommer en dag då de förstå derass misstag med att välja dessa arabpalestiner över Israel, vänta bara! skit i svenska nyheter och läs på internet om ni vil veta vad som händer

  2. Carl Bildt ville tydligen se Israels norra gräns vid sitt besök, han kankse är rädd för vad han får se eller får i huvudet om han åker till den södra gränsen…

Kommentarer är stängda.