Jerusalem Post rapporterar, att Turkiets premiärminister Erdogan uttalat sig så i en intervju med Al-Jazeera. Vidare menar Erdogan att vad Hamas sysslar med är att ”försvara sitt land”, samt att Israel inte kommer att få fred om man inte förhandlar med Hamas.

Carl Bildt är som vi vet mycket angelägen att välkomna Turkiet som medlem i EU. Men Erdogans uttalanden omöjliggör mer och mer ett sådant medlemsskap. Nu kom ett till. För enligt EU är Hamas just – en terroristorganisation. Det framgår här (pdf).

Vad vi hade behövt höra från Turkiet är precis motsatsen till det Erdogan säger. Hamas är en terroristorganisation. Dessutom sysslar de inte precis med att försvara sitt land, som Erdogan tror, utan med att genom angreppskrig försöka erövra någon annans land, nämligen judarnas land, Israel.

Här är den senaste statistiken över angreppskrigets ökande omfattning i form av beskjutningen av Israel från det Hamas-styrda Gaza:

Beskjutning från Gaza januari 2011
Källa.

Banden mellan den turkiska regimen och Hamas blir allt tydligare. Inte undra på att Erdogan kräver ursäkt av Israel för att man försvarade sig mot angreppet under Ship to Gaza=Ship to Hamas-spektaklet förra våren. Och nyss återkom skeppet Mavi Marmara där angreppet skedde, till Turkiet, under klang och jubel, och förnyade – verbala – angrepp på Israel. Svenske medborgaren Dror Feiler var där och citerades i Jerusalem Post: ”We promise that we will go again and again to Gaza, until Gaza and Palestine are free,” Israeli-Swedish activist Dror Elimelech Feiler told the crowd.”

Jag undrar vad Feiler egentligen menar med ”Palestina”. Uppenbarligen är det något annat än Gaza, men vad? Sannolikt inkluderar det i alla fall Israel, skulle jag tro …

Feiler var med i Ship to Gaza-armadan, och vem var det som tyckte att han personligen borde välkomna Feiler och andra anti-israeliska svenskar i Istanbul efter det att Israel hade frigivit dem, om inte Carl Bildt så klart! Foto från detta celebra tillfälle finner du bl.a. här.

Länkar: Fred i Mellanöstern, Arutz7.


Ett svar på ”Erdogan: Hamas är ingen terroristorganisation”

Kommentarer är stängda.