Så lyder titeln på dagens huvudledare i Svenska Dagbladet.

”Gänget”, ja det är FN:s råd för mänskliga rättigheter. Ett råd där Libyen tills helt nyligen varit medlem – och ett råd där Sverige aspirerar på medlemsskap – tillsammans då med sådana förkämpar för mänskliga rättigheter som Kina, Kuba och Pakistan …

Nej, SvD har rätt: Sverige har ingenting där att göra.

Detta föranleder mig då att fundera på vilka andra situationer där (företrädare för) Sverige inte heller rimligen borde ha förekommit.

Jag presenterar ett litet bildgalleri på dylika situationer.

Först ut är Olof Palmes infama deltagande i en demonstration i Stockholm tillsammans med den Nordvietnamesiska kommunistiska ”diktaturens kreatur” i skepnad av dess Moskva-ambassadör Nguyen Tho Chyyan år 1968:

Olof Palme Vietnam

Nordvietnams armé var tillsammans med Vietcong – den kommunistiska gerillan i Syd – just då inbegripet i ett anfalls- och utplåningskrig mot den med USA allierade självständiga staten Sydvietnam. Ett utplåningskrig som man tyvärr vann, med påföljd att hela Vietnam förlorades åt den totalitära kommunistiska Nordvietnamesiska regimen.

Palmes ställningstagande för det kommunistiska anfalls- och utplåningskriget rönte så klart viss kritik. Något som framgår av följande bild:

Palme-affisch

Men Palme gillade också den kommunistiske diktatorn på Kuba, dvs. Fidel Castro. Här en bild på Palme, Castro – och Pierre Schori, tillsammans i bästa samförstånd:

Palme, Schori och Castro

För att inte tala om ledaren för al-Fatah, en palestinsk organisation som vill utplåna Israel. Han hette på Palmes tid Yassir Arafat, och de var till synes de bästa vänner:

Palme och Arafat

Även sossarnas Sten Andersson höll Arafat i handen:

Sten Andersson och Arafat

Och Arafat var ju i sin tur jättekompis med Libyens diktator Kadaffi och med ledaren för PFLP George Habash:

Kadaffi, Arafat och Habash

PFLP ville och vill fortfarande, kan jag hälsa, också utplåna Israel.

Så kommer vi till den sista bilden för dagen, där vår nuvarande utrikesminister Carl Bildt poserar tillsammans med Mattias Gardell. Den Gardell som berömmer Kadaffis och Libyens hårdnackade motstånd mot ”ondskans imperium”, med vilket Gardell avser ”fem samverkande krafter: reaktionärer, imperialism, zionism, rasism och fascism”. Han menar dessutom att USA ska besegras och har till yttermera visso lierat sig med en organisation, IHH, som vill bygga ”a Middle East without Israel and America”.

Bildt och Gardell

Som sagt: Sverige, och företrädare för Sverige, de må heta Palme, Andersson, Schori eller Bildt, har inte och har aldrig haft i detta gäng att göra.

Att dessa våra företrädare ändå har lierat sig, och fortfarande lierar sig, med ”diktaturens kreatur” – för att citera just Olof Palme – det är en skam för vårt land!

Länk: Paulina Neuding och Eli Göndör i Expressen.

Ett svar på ”Sverige har inte i detta gäng att göra”

Kommentarer är stängda.