Den islamonazistiska terrororganisationen Hamas, vars enda syfte är att genom anfallskrig utplåna den judiska staten Israel, har funnit det angeläget att ”under the supervision of the Red Cross” bygga ett nytt fängelse i Gaza. Det framgår här.

Hamas har vidare funnit det angeläget att riva palestinska bostäder i Gaza, vilket framgår här.

Samtidigt har det hittillsvarande israeliska förbudet att importera byggmateriel lett till att 39 000 flyktingbarn i Gaza inte kan gå i skolan i år, enligt vad UNRWA’s talesman Chris Gunness påstår.

Man kanske kunde tycka att Hamas beslut att som det uppges under uppsikt av Röda Korset bygga ett fängelse också i någon mån undandragit en del barn från skolgång. Fast det nämns inte av Gunness eller någon annan. Och varifrån har Hamas trots förbudet fått byggnadsmaterialet? Kanske från de bostadshus man förstört?

Hur som helst ser vi tydligt vad Hamas prioriterar. Inte bostäder, inte skolor utan – ett fängelse. För detta blir man inte kritiserad alls, utan tvärtom samarbetar Röda Korset till synes invändningsfritt med denna islamonazistiska terrororganisation.

Malisen brukar kalla Gaza för ”världens största utomhusfängelse”. Nu har Gaza fått ett nybyggt inomhusfängelse också. Undrar vem som ska härbärgeras där. Knappast den judiske fången Gilad Shalit, som Röda Korset inte får besöka för Hamas, i strid mot folkrätten. Men det tycks alltså inte hindra Röda Korset från att ändå samarbeta med Hamas. Fast palestinska fångar kanske är mer värda att bry sig om än judiska enligt Röda Korset?

Att barnen saknar skolor är givetvis beklagligt. Men när man ser att innehållet i palestinska skolböcker är antisemitism, och läser att FN-skolorna i Gaza i själva verket nog är Hamas-fästen, ja då kanske det är lika bra att barnen stannar hemma i stället.

3 svar på ”Hamas bygger nytt fängelse men UNRWA anklagar Israel för att nya skolor inte kan byggas”

Kommentarer är stängda.