Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hamas bygger nytt fängelse men UNRWA anklagar Israel för att nya skolor inte kan byggas

Den islamonazistiska terrororganisationen Hamas, vars enda syfte är att genom anfallskrig utplåna den judiska staten Israel, har funnit det angeläget att ”under the supervision of the Red Cross” bygga ett nytt fängelse i Gaza. Det framgår här.

Hamas har vidare funnit det angeläget att riva palestinska bostäder i Gaza, vilket framgår här.

Samtidigt har det hittillsvarande israeliska förbudet att importera byggmateriel lett till att 39 000 flyktingbarn i Gaza inte kan gå i skolan i år, enligt vad UNRWA’s talesman Chris Gunness påstår.

Man kanske kunde tycka att Hamas beslut att som det uppges under uppsikt av Röda Korset bygga ett fängelse också i någon mån undandragit en del barn från skolgång. Fast det nämns inte av Gunness eller någon annan. Och varifrån har Hamas trots förbudet fått byggnadsmaterialet? Kanske från de bostadshus man förstört?

Hur som helst ser vi tydligt vad Hamas prioriterar. Inte bostäder, inte skolor utan – ett fängelse. För detta blir man inte kritiserad alls, utan tvärtom samarbetar Röda Korset till synes invändningsfritt med denna islamonazistiska terrororganisation.

Malisen brukar kalla Gaza för ”världens största utomhusfängelse”. Nu har Gaza fått ett nybyggt inomhusfängelse också. Undrar vem som ska härbärgeras där. Knappast den judiske fången Gilad Shalit, som Röda Korset inte får besöka för Hamas, i strid mot folkrätten. Men det tycks alltså inte hindra Röda Korset från att ändå samarbeta med Hamas. Fast palestinska fångar kanske är mer värda att bry sig om än judiska enligt Röda Korset?

Att barnen saknar skolor är givetvis beklagligt. Men när man ser att innehållet i palestinska skolböcker är antisemitism, och läser att FN-skolorna i Gaza i själva verket nog är Hamas-fästen, ja då kanske det är lika bra att barnen stannar hemma i stället.

3 comments to Hamas bygger nytt fängelse men UNRWA anklagar Israel för att nya skolor inte kan byggas

  • […] ett fartyg från Libyen är på väg mot Gazaremsan är det lämpligt att komma ihåg att det är samma Libyen som under flera decennier försåg och […]

  • […] rivit palestiniers bostäder i Gaza för att i stället bygga ett fängelse. UNRWA har för sin del kritiserat Israel för att blockaden medfört att skolor inte kunnat byggas i önskvärd […]

  • […] i Gaza – däribland hotell och restauranger. Till detta bör läggas uppförandet av ett fängelse som Hamas ska ha byggt i samarbete med Röda […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.