ShipwreckJag läser i Jerusalem Post, att organisationen Free Gaza Movement har köpt ett fartyg på Irland, som de tänker skicka till Gaza i uppenbart syfte att provocera Israel, inte att hjälpa palestinierna. Fartyget kommer att döpas om till ”MV Rachel Corrie”. Corrie var en kvinna som oförsiktigt nog ställde sig i vägen för en bulldozer som försökte försvara Israel genom att riva ett hus som användes i Gazas angrepps- och utplåningskrig mot Israel. Det blev hennes död. Inte så smart att försöka hindra Israel att försvara sig alltså.

Organisationen Free Gaza Movements svenska motsvarighet heter Ship to Gaza. Så här skriver de på sin hemsida:

Ship to Gaza utgår från att det råder en politiskt skapad humanitär nödsituation i Gaza.

Ship to Gaza avser att utrusta, bemanna och segla ett fartyg med humanitärt bistånd från Norden till Gaza via hamnar i Europa och Medelhavet. I Gaza kommer mottagandet att administreras av partipolitiskt oberoende organisationer.

Hur smart är det då att skicka fartyg till Gaza? Det har skett tidigare, och mot bakgrund av lastens innehåll, närmast ingenting, framstår syftet snarare vara att konfrontera Israel än att hjälpa Gaza. Detta har jag bloggat om tidigare.

Ship to Gaza

Hur stor är nöden i Gaza? Bloggen Israel i Sverige återger en mycket lång lista över den stora mängd förnödenheter som nått Gaza på senare tid. Här är originalet. Där finns även uppgifter på varor som exporterats från Gaza. Så det skulle gå mycket bra att skicka varor via Israel. Men det vill inte Ship to Gaza. Man syftar till konfrontation med Israel, inte till samarbete.

Så här såg det ut på en marknad i Gaza för ett tag sedan:

Gaza

Skriande misär, eller hur. Fler bilder finns här.

Och Jerusalem Post berättar nu (länken ovan), att Israel kommer att tillåta införandet av ytterligare förnödenheter nästa vecka. Men det står också följande:

Despite the transfer of the supplies, some of which have not been allowed into Gaza since Operation Cast Lead last winter, officials said that Israel’s policy remained the same and that as long as St.-Sgt. Gilad Schalit was being held in Gaza it would not approve the transfer of large shipments.

“Hamas is a terrorist organization that is holding Gilad Schalit, and as long as he is held there and Hamas continues to engage in anti-Israel terrorist activity there will not be a change to our policy,” one official said.

Så länge som Shalit är fängslad och så länge som anti-Israeliska aktiviteter utgår från Gaza, så kommer inte Israel att förändra sin politik, alltså.

Saken är alltså mycket enkel för Gaza: Frige Shalit! Avsluta angrepps- och utplåningskriget mot Israel!

Så enkelt är det och borde vara enkelt även för Ship to Gaza att begripa. Men orsak och verkan har anti-israeliska rörelser aldrig haft lätt att förstå eller snarare har det varit lätt för dem att bortse från sådant. För det är Israel som ska angripas, det är allt som saken gäller.

Det är för att de själva bortser från att det pågår ett angrepps- och utplåningskrig mot Israel från Gaza, som Ship to Gaza också är att anse som en anti-israelisk organisation, precis som ledningen i Gaza.

Vilka stöder då Ship to Gaza? Jo, följande organisationer, som därmed också måste betecknas som anti-israeliska:

* Arbetarkonvojen
* Arbetarnas Bildningsförbund (ABF)
* Emmaus Björkå
* Emmaus Stockholm
* Folkhögskolan i Angered
* Free Gaza Movement (Eng.)
* Broderskapsrörelsen
* Ibn Rushd
* Islamic Relief
* Islamiska Förbundet
* Judar för israelisk-palestinsk Fred
* Kommunistiska Partiet
* Kristna Fredsrörelsen
* Kristna Freds Göteborg
* Kulturföreningen Tellus
* Miljöpartiet Jönköping
* Olof Palmes Internationella Center
* Palestinagrupperna i Sverige
* Riksteatern
* SAC – Syndikalisterna
* Sensus studieförbund
* Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa
* SUM – Sveriges Unga Muslimer
* Vänsterpartiet

Källa.

I ledningen för Ship to Gaza återfinns Mattias Gardell som av outgrundlig anledning utsetts till professor i Uppsala. Representant i Stockholm är Dror Feiler, ledare för sekten Judar för Israelisk-Palestinsk Fred, som jag skrev om igår och som samarbetar nära med medlemmen i det Kommunistiska Partiet Henry Ascher, ett parti som inte drar sig för att om nödvändigt med våld utplåna den liberala demokratin.

Det är alldeles tydligt vad man är ute efter. Inte att hjälpa Gaza utan att angripa den liberala demokratin Israel. Precis samma syfte som det islamonazistiska terrorstyret i Gaza har alltså.

Ghost Ship to Gazas egentliga frakt är alltså antisionismens, kommunismens och islamonazismens spöken.

Länkar: SvD, Dagen, Dagen igen, SvD.

18 svar på ”Ghost Ship to Gaza”
  1. Micke: Israel ockuperar inte Gaza, jag förstår inte hur många gånger man måste informera om det.
    Och varför är det inga aktivister eller regeringar för den delen som kräver av palestinerna eller arabländerna att de ska följa internationella lagar samt erkänna Israel som faktiskt är nödvändigt steg i en framtida fredslösning.

    Det är just denna ensidiga kritik av Israel som gör att man misstänker att många som kritiserar Israel gör det av andra skäl än att de tycker att Israel har gjort fel i vissa frågor.

    Israel skulle inte ”ockupera” västbanken om inte araber och palestiner försökt utplåna Israel.

  2. Så du menar att bara för att FN ev. säger att det råder en humanitär nödsituation i Gaza så måste man tro på det oavsett motbevis i form av bilder? (Du får klicka på lite länkar också för att få hela bilden/alla bilder.) Vem försöker isf. FN lura (och varför?), och om du gått på det – hur lurad är kanske inte du – av FN!

  3. Att FN hävdar att det råder humanitär nödsituation i Gaza väger lätt mot denna bloggs motbevis: bilder från fruktstånd i Gaza… herrejesus, vem försöker du lura?

  4. Matte, visst gör dem det och det är naturligtvis fel, det jag menade är smutskastninegn av aktivister som bara är ute efter att Israel ska följa internationella lagar.
    Det är ju dessutom Israel som är ockupationsmakten, här låter det nästan som om det vore tvärtom.
    (Jag läser andra än svenska tidningar)

  5. micke: Vad menar du vänder på sanningen?! Det är FAKTA att det är Hamas som beskjuter Israel! Läs andra tidningar än svenska så får du en mer objektiv bild av hela konflikten.

  6. Chockerande att se hur mycket cynism och lögner som sprids här. Det som sägs här är ju i princip att om man står för rättvisa och kräver att internationell lag respekteras, ja då vill man krossa Israel… konstig syn på det hela tycker jag. Konstigt är det också när man hävdar att Israel måste försvara sig mot Gaza, och inte tvärtom… Ni vänder ju på sanningen totalt!

Kommentarer är stängda.