Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Den så kallade vapenvilan …

Enligt flera media igår, bl. a. GP, Arutz-7 har en ”vapenvila” eller ”ceasefire” nu inträtt i Hamas anfallskrig mot Israel.

Men, som jag skrivit tidigare i denna bloggning, något som vinner stöd här, så är det för Hamas del inte alls fråga om en vapenvila, dvs. hudna, utan om en tahadhiya, dvs. en ”minskning av konfrontationens intensitet”, en ”lull in the fighting”. Men tom. israelisk press talar ändå om en vapenvila.

Jerusalem Post redovisar dock här hur tidigare ”tahadhiyas” avlöpt. Även Arutz-7 är i länken ovan medvetna om denna beteckning på dagsläget. Men den naivare delen av västerlandet – till vilken man tyvärr nog bör räkna GP, som inte redogör för begreppet ”tahadhiya”, hoppas på ”vapenvilan” som ett steg på vägen till fred.

För islamismen, i konkret fall representerad av Hamas, inträder fred emellertid endast i ett läge då, fortfarande i konkret fall, Israel utplånats. ”Vapenvilan” är endast ett sätt att samla kraft inför förnyade angrepp. ”Tahadhiya” är inte ens en vapenvila, bara en tid då man inte skjuter lika mycket.

Kanske bäst att sluta vara naiva och bli realister. Svårt, javisst, men ändå nödvändigt. Hamas önskar inte fred, inte ens ”vapenvila”, de kan ibland gå med på en ”tahadhiya”, men bara om det gagnar deras mål att utplåna Israel. Dagens läge gagnar alltså Hamas, eftersom de gått med på ”tahadhiya”. Men det gagnar knappast Israel, demokratin och friheten.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.