I kväll kl 22 den 20 december 2011 visar SVT1 denna film: Tears of Gaza. Du kan redan nu se den härnedan:

Filmen tar sikte på att framförallt ur barnperspektiv belysa Israels försvarskrig i Gaza kring årsskiftet 2008-2009, dvs. ett försvarskrig som utlöstes sedan Hamas, som är den folkvalda regimen i Gaza och vars enda syfte är att genom anfallskrig utplåna Israel, avsänt tusentals raketer mot Israel. Israel hade redan år 2005 utrymt Gaza i syfte att skapa förutsättningar för fred. Detta respekterades naturligtvis inte av Hamas, som fortsatte sitt utplåningskrig mot Israel.

Inget av detta framgår i filmen. I stället får vi se hemska bilder på döda barn och vuxna. En pojke säger vid två tillfällen att det är ”judarnas” fel. Många fäder till alla barnen har dödats, visst. Men vad för yrke som fäderna hade, eller vilket parti de sympatiserade med – eller kanske till och med arbetade för – det får vi inte reda på. Sannolikheten är inte försumbar att det var Hamas – som vill utplåna Israel.

Slutklämmen i filmen lyder att ”De dödar våra barn och stal vårt land”.

Men om ”judarna” stal ”vårt land” – varför har då Israel lämnat Gaza? Om det var en stöld så har stöldgodset återlämnats. Israel erövrade Gaza inte genom stöld utan i ett försvarskrig. Men när Israel lämnar fortsätter ändå angrepps- och utplåningskriget mot den judiska staten Israel.

Sannolikt anser man alltså att själva Israel är ”en stöld”. Judarna har dock framgångsrikt försvarat sitt land vid flera tillfällen precis som 2008-2009. Att civilpersoner dör i detta såsom andra krig är givetvis tråkigt, men så har det alltid varit.

Gazas barn borde växa upp till att inse att arabernas angreppskrig mot Israel är förlorat och har varit det i mer än sextio år. Om de inser det kommer de i stället för att försöka utplåna Israel att samarbeta med den judiska staten och därmed bygga fred och välstånd.

Om inte kommer de att fortsätta att dö, tyvärr. Men det är deras val och skuld, inte Israels – eller judarnas.

Lars Adaktusson kommenterar filmen så här i Metro:

Filmen är ett hopklipp av sekvenser från kriget 2008-2009 mellan Israel och Hamas – döda, lemlästade och föräldralösa palestinska barn exploateras på ett sätt som kanske aldrig skett tidigare. Resultatet blir en brutal studie i mänskligt lidande, ett propagandanummer utan minsta ansats till helhet där Hamas regisserar och där den terrorstämplade gruppens eget ansvar för självmordsdåd och attacker mot civila förbigås med tystnad.

Att producera film enbart i syfte att sprida hat för med sig stort ansvar; det gör det också att visa sådan film. Skulle SVT ha sänt filmen om huvudpersonerna inte hade varit de förtvivlade barnen i Gaza – utan de i södra Israel?

Den franske filosofen Bernard Henri-Lévy har sagt att ”Denna film är inte en dokumentär utan ett propagandaverk. Det är en film som sataniserar Israel och inte främjar fred, men krig”.

Jag noterar även att en konsult – enligt eftertexten – är Erik Fosse, dvs. en av de två norska läkare som tyckte det var viktigt att under Israels försvarskrig i Gaza stödja angriparna.

Så varför visar då SVT en antiisraelisk propagandafilm som enligt initierade bedömare ”främjar krig” och vars syfte är att ”sprida hat”?

Att SVT gör det tyder på att SVT självt har detta syfte. Men att en TV-kanal som enligt sin egen propaganda påstår, att man är ”fri från politiska … krafter” vill främja krig – och i slutändan Israels utplåning, det kan väl knappast tolereras av någon, inklusive ägaren, som är svenska staten och i slutändan alla vi skattebetalare (och licensbetalare).

För så värst fritt från politisk (spräng)kraft är det väl inte att vilja utplåna Israel …

Länkar: SVT, Anna Ekström i UNT, Bengt-Ove Andersson från Samfundet Sverige-Israel, Bawar Ismail.

52 svar på ”Gazas tårar i SVT1: Är de självförvållade?”
 1. Gustav -> ”All kritik av Israel är antisemitism!”

  Javisst det är väl faktiskt så det har blivit i praktiken och då bland annat på grund av att Israelerna har velat ha det så. Deras självkritik är i det närmaste obefintlig.
  Judarna är så självupptagna med sitt eget lidande (och lider gör de nästan jämt för de kan inte leva utan problem) att de tycks tro att de är de enda som har råkat illa ut i världen.

  Det var många som led under Förintelsen och andra nazistiska brott. Vissa beräkningar visar på att det är mellan 12-14 miljoner människor som har mördats genom arkebuseringar, i gaskammare, dött av svält i koncentrationsläger med mera (i dessa grupper ingår inte de människor som dog krigshandlingar, till exempel bombningar).

  Av dessa utgjorde visserligen det judiska folket nästan hälften, men hur många har hört någon företrädare för Israel nämna alla de andra?

  Jag har tidigare skrivit att min erfarenhet är att judar i grupp är hopplösa, men som enskilda individer är de oftast trevliga. Det är min uppfattning som grundar sig på erfarenhet.

  Det är inte judar utanför Israel som står för aktuella terrorbrotten, de som gör sig skyldiga till dessa befinner sig i Israel.
  Visst påverkar de judar som lever utanför Israel, genom bland annat sin lobbyverksamhet i USA, de företeelser som sker i Israel. Dock är det inte de som står för den exekutiva makten, så långt som jag kan se.

 2. All kritik av Israel är antisemitism! Den som kritiserar Israels kärnvapen är antisemit – däremot är det viktigt att fördöma Iran för samma sak! Att kritisera Israel för användningen av fosforbomber är antisemitism – alla Israels krig är försvarskrig, även när man bombar civila! Att kritisera Israels bosättningspolitik är antisemitism – om Israel stjäl mark och fördriver människor är det för att man enligt Bibeln har rätt att göra så! Eller hur?

 3. Kenneth. Din pappa verkade vara en stor man, vilken tänkande filosof! jag e impad.

 4. Ann-Katrin → har man gjort uttryck för en fördom mot ett folk.

  Du tycks fortfarande inte ha förstått vad en fördom är, trots att jag förklarade det för dig.
  Detta är ingen fördom, det är min slutledning utifrån vissa premisser.

  Ann-Katrin → Man brukar kalla sådant rasism

  Vad menar du egentligen…?
  Du Ann-Katrin, det verkar som om du inte vet vad skriver om.
  ♦-> Fördom och rasism är INTE samma sak <-♦
  I rasismen kan det ligga fördomar, men det behöver inte alls vara så. Man kan vara emot en ras utan att ha några som helst fördomar. Likaså kan man vara fördomsfull utan att vara rasist.

  Du vill ge uttryck för något, som du inte har förmåga till.
  Börja med att analysera vad du verkligen vill få fram. När du gjort det bör du ta en skrivkurs eller be att någon hjälper dig.
  Som det är nu är du en modern och mycket förenklad Don Quijote som slåss mot ett antal väderkvarnar. Du fäktar hej vilt och du missar målet.

  På vanlig svenska kan man kalla det för kärringbabbel.

  Simma lugnt baby…

 5. Kenneth, kan man skriva så här,

  ”…Om man tittar lite på judarnas historia så verkar de vara ett folk som inte har förmåga att leva utan problem. Det är som om problem utgör deras livselixir…”,

  har man gjort uttryck för en fördom mot ett folk. Man brukar kalla sådant rasism även om det inte finns olika ”raser” av människor; vi är ju alla av en och samma ras.

  Det är nog snarare så att judarna har lyckats leva, trots de problem omvärlden har skapat för dem.

  Du har också uttryckt fördom om mig, vilken sorts Svenskar du tror att jag skulle tillhöra. Det kan bli en ovana, det här att vid varje tillfälle visa fördomar.

  De meningar du skriver här är de enda jag har sett från dig och de enda jag kan basera ett omdöme på. Dessa meningar innehåller fördomar om ett folk och fördom om person. Tycker du ska sluta göra bort dig nu och starta det nya året på en mer människovänlig fot. Rasister kan ju rehabilitera sig – om de vill – så gör ett försök. Gott Nytt År.

 6. Året innan min pappa dog (2008) sa han så här: ”Hela världen håller på att bråka med varandra. Vi gör inget annat än att slåss. Hela mänsklighetens historien visar på det.”.

  Min spontana reaktion var att förneka detta. Dock blev det svårt då jag egentligen tyckte att det fanns en substans i vad han sa.
  Jag tycker (eller tror) nog att det finns hopp om att det kan bli bättre. Jag tror inom mig att vi människor kan komma att förstå våldets meningslöshet och som en följd därav lugna oss.

  Om man frågar folk (oavsett folkslag) så vill de egentligen ha fred. Demokrati är ett bra ”verktyg” (så långt) att upp nå fred med. Mig veterligen har inte två demokratiska stater startat krig emot varandra. Demokratin skyddar oss emot att vissa psykopater som har kommit till makten (vilket inte är ovanligt) inte till fullo kan utöva sin ”snurrighet” rätt ut.

 7. @Ann-Katrin

  → Du har, Kenneth, samma rätt att visa folkförakt och fördomar som alla andra rasister.

  Jag har svårt att tänka mig att exempelvis så många Palestinier eller Irakier tycker att jag är fördomsfull. Jag tror inte heller att du av dem kan få stöd för det påstådda folkföraktet.
  Jag kan också tänka mig att nämnda folkgrupper mycket väl hade sett dig som rasist.

  Du tycks också höra till de Svenskar (vilka är många) som tror sig veta bäst genom att de gång efter annan rapar ur sig valda delar av den ”Politiska Korrektheten”.

  Fördom = Förutfattad mening. Alltså man har en förutfattad mening utan ha någon grund (kunskap) för det.
  Hur kan du veta vad jag har för kunskap?
  I din text finns det inget som visar på att du har någon som helst kunskap i ”ämnet”.
  Om du har något att komma med, förutom en bred mun, så gör det.

  Så långt har du bara låtit munnen (symboliskt för din text) gå per automatik på grund av att du inom dig känner en oidentifierad känsla, av något som du inte kan klä i ord. Dessvärre tycks du också tro att din känsla borgar för någon typ av sanning.
  Följaktligen tror du därav att du har, bara så, rätt att bära dig illa åt.

  Har du något konkret att komma med så gör det. Om inte skaffa dig ett kladdblock skriv ner ditt tankebrus och försöka att analysera det och då inte bara när du har din menstruation.

 8. @Matte
  → Till skillnad från dig kan jag alltså lära mig något.

  Och var visar du här på att:
  1 Du kan lära dig något ?
  2 Jag inte kan lära mig något ?

 9. Du har, Kenneth, samma rätt att visa folkförakt och fördomar som alla andra rasister. Men bra om du är medveten om det; jag undrade bara. Där är du mer uppriktig än många smygrasister.

 10. Kenneth:

  Begin har i alla fall lyckats skriva ett fredsavtal och förhandla, något som palestinerna inte klarar av.

  ”Inlärd retorik” Till skillnad från dig kan jag alltså lära mig något.

 11. @Ann-Katrin Roth

  Ann-Katrin -> Jaha, då vet man vad du tycker om judarna.
  ·
  Ja, det är väl lite det som är meningen med en blogg. Alltså att folk ventilerar
  vad de tycker, erfarenheter mm. So what’s the question?

  Ann-Katrin -> Jaså, har du det? Så upplyftande.
  ·
  Visst är det.

  Ann-Katrin -> Det tyckte andra också genom historien.
  ·
  Ja det verkar så.., och..?

  Ann-Katrin -> Du fattar inte vad du håller på med?
  ·
  Vad har du för belägg för att du förstår så bra?

  Kom igen Ann-Katrin, vad vill du egentligen med ditt inlägg?

 12. Kenneth: ”…Om man tittar lite på judarnas historia så verkar de vara ett folk som inte har förmåga att leva utan problem. Det är som om problem utgör deras livselixir…”
  Jaha, då vet man vad du tycker om judarna.

  ”…Vid möte med enskilda personer har jag goda erfarenheter av judar…”
  Jaså, har du det? Så upplyftande.

  ”Dock som grupp är de pest och pina…”
  Det tyckte andra också genom historien.

  Du fattar inte vad du håller på med?

 13. @Matte
  > Med tanke på en del personer som fått nobels fredspris så skulle jag inte se det som en speciellt stor ära.
  ·
  Helt rätt och Menachem Begin är en av dem. En före detta terrorist som blev tilldelad priset. Han var bland annat ansvarig för bombningen av King David Hotel i Jerusalem.

  Det var också därför som jag bla. skrev ”..dina egenskaper är given som fredspristagare.”.
  Dubbelbottnad ironi är inte din styrka förstår jag.
  Du verkar inte ha så mycket styrka överhuvudtaget. Det mesta som du rapar ur dig är inlärd retorik. Du står för något som kallas aktiv dumhet.

 14. Filip: ”…Både regissören och SVT är mycket tydliga med att filmen handlar om de civila offer i konflikten och inte orsaken till den…”

  Ja det var de men det betyder inte att filmen inte var propaganda. Regissören har medgett på SR att filmen var biased, en partsinlaga.

  ”…Filmen visar bara helt ocensurerat vad som hände i Gaza under bombningarna…”

  Verkligen? Hur vet man det? Var du där? Det var klipp från någonstans och manipuleringen är tydlig. Hur kom annars musiken dit? Vilka intervjuade, ställde frågor till barnen? Var finns Hamasstridarna vi vet dödades, 700+ stycken enligt Hamas egen uppskattning?

  ”…Att den israeliska armén medvetet bombade FN-skolan…”

  Jaså, det var en nyhet för dem som bryr sig om att kolla källor andra än Hamas:

  ”Patrick Martin rapporterade i Globe and Mail, 29 januari 2009: ”Most people remember the headlines: Massacre of Innocents as UN School is Shelled; Israeli Strike Kills Dozens at UN School… There was just one problem: The story, as etched in people’s minds, was not quite accurate. Physical evidence and interviews with several eyewitnesses, including a teacher who was in the schoolyard at the time of the shelling, make it clear: While a few people were injured from shrapnel landing inside the white-and-blue-walled UNRWA compound, no one in the compound was killed.”

  ”…och att man avrättade småbarn med skott i huvudet…”

  Enligt vilka då? Hamas?

  ”…Kan någon förklara hur man kan skapa en nyanserad bild av detta?…”

  Man håller sig till sanning och fakta och ifrågasätter en film som är så uppenbart propagande.

  ”…Hur ska små barn kunna hållas ansvariga?…”

  De är inte ansvariga. Barnen är utan skuld. Samtidigt bör de inte utnyttjas av Hamas och andra terrorgrupper för att piska upp hat mot ett annat folk och andra barn. Glöm inte att kriget startades av Hamas krigshandlingar, ett brott mot mänsklighetyen. Raketer och missiler i tiotusental under 8 års tid och innan dess tusentals dödade och skadade från mordbombningar från Hamas och andra grupper inne i Israel.

 15. Tycker att terrorstaten Israel faktiskt borde utplånas för kristnas, muslimernas och judarnas bästa.

 16. Kenneth:

  Med tanke på en del personer som fått nobels fredspris så skulle jag inte se det som en speciellt stor ära. Men tack ändå.

 17. @Matte

  Med fler personer som dig hade vi inte behövt något FN.

  Det är bara att vänta, Nobelkommittén kommer att höra sig. En person som du med dina egenskaper är given som fredspristagare.

  Tänk vilken begåvning du är. Kanske är det just därför som du kan förhålla dig så objektiv.
  Jag bugar och tackar…

 18. Kenneth:
  Palestinerna attackerade varken Jordanien eller Egypten när de ockuperade Västbanken respektive Gaza och de sköt inga raketer in i Egypten när de hade en blockad mot Gaza. så uppenbarligen accepterar de helt enkelt inte att det bor judar i området överhuvudtaget.

  Syrien har den senaste tiden dödat över 4000 tusen civila demonstranter, och var är demonstrationerna, krav på bojkottning och det kommer knappast göras någon film där man visar lemlästade civila syrier.

  Man behöver inte ha några kopplingar till landet eller folket i Israel för att tycka att de förtjänar att media är objektiva och inte tar saker ur sitt sammanhang när de rapporterar.
  Min retorik är enkel för att det är i grund och botten enkelt att se vilka som är för fred och vilka som är emot den.

  Ingen aning vad som driver dig, men du har en väldig naiv och blåögd syn på denna konflikten och med tanke på den syn du verkar ha på judiska folket så är jag inte förvånad över din kritik mot Israel, för gillar man inte judar så brukar man inte gilla Israel eller ens tycka att Israel har rätt att existera.

 19. @MAtte
  >…däremot om palestinierna slutade attackera Israel skulle vi komma någon vart.
  Och det gör de bara för nöjes skull, ingen som helst orsak..?

  >Israel terrorisera inte palestinierna..
  Nej uppenbarligen inte så som du ser det. Dock har väl mer än halva jordens befolkning en annan uppfattning.

  >…Israel hela tiden blir dömda efter en annan måttstock än övriga världen
  Jaså, verkligen, har du något bra exempel?

  Av ditt resonemang att döma tror jag mig kunna gissa att du är, på ett eller annat sätt är bunden till Israel och det judiska folket. Jag har inga kopplingar till vare sig israel eller araber/muslimer.
  Det du nu ”lägger fram” är en förenklad retorik som genomsyrar den Israeliska propagandan.
  Den är inte ens intelligent om därav kan följaktligen få människor få tilltro till den.

  Jag är närmare sextio år och har inget personligt att vinna på att kritisera staten Israel.
  Följaktligen vad tror du det är som driver mig till denna ”debatt”?

 20. Det är nog där våra meningar går isär, som jag ser det skulle Israel bli överkörda samma dag de slutar försvara sig, däremot om palestinerna slutade attackera Israel skulle vi komma någon vart.

  Israel terrorisera inte palestinerna, om Israel sätter inte stridsvagnar så är det ett svar på palestinernas attacker. Att Israliska barn lever i skyddsrum och är rädda för vistas ute pga av raketer, det är terror.

  Tack vare att Israel hela tiden blir dömda efter en annan måttstock än övriga världen så vet de att oavsett vad de gör så får de skit. Så Israel ser det nog som att de är bättre att vara vid liv än att bli omtyckta av tex FN.

  Vi har nog olika syn på vad terror är.

 21. @Matte
  Visst det finns många sätt att se det. Dock är jag besviken på judarnas sätt att handskas med problemet, de borde veta bättre än att låta våldet tala i första hand. Att man svarar på raketanfall är väl ganska givet, men att åka omkring med stridsvagnar och terrorisera familjer är, i vilket fall i min bok, inte försvarbart. Som det är nu leder deras handlade till att de får folk emot sig.

 22. Att judar inte skulle vara omtyckta(som du påstår) har med kristendomen och Jesus att göra skulle jag gissa.
  Judar utanför Israel skulle kunna ta till terror precis som muslimer och en del andra grupper gör men det har de inte gjort, judar kanske inte är så våldsbenägna som du verkar tro.

  Judars sätt att ”utnyttja” pengar skiljer sig knappast från någon annan i denna världen. Däremot har många judar lyckats i affärer på vilket sätt det nu är negativt.

  Jag har inte sett att Israel utövar någon förtryckarvåld, däremot försvarar de sig med rätta mot attacker.

 23. @Matte

  Matte → Det finns ca 20 miljoner judar i världen, i Israel ca 6 miljoner.
  ·
  Det är möjligt. Nämnt ”strax under 1%” har jag i och för sig, alltid tyckt verka högt.
  Av olika orsaker är de dock svårräknade och därav vet ingen (http://bit.ly/rFnMNB).

  Matte → Så de 14 miljoner som bor utanför Israel lever där än så länge utan problem.
  ·
  Nja det håller jag inte med om. Judar är inte så omtyckta runt om i världen. Inte här i Sverige heller. Det har inte med Nazi tiden att göra. Det var så långt innan.

  Utifrån dina uppställda premisser och din slutsatts så verkar det inte som om formell logik är din starka sida.

  De judar som lever utanför Israel har inga militära maktmedel och därav kan de inte utöva sitt förtryckar våld. Dock utnyttjar de gärna andra maktmedel, exempelvis pengar.

  Matte → svenskar som grupp är tillbakadragna, dryga, hycklare som lider av ”vi vet bäst syndromet
  ·
  Visst det håller jag med om. Jag är född i Sverige och hela min släkt är ”helsvensk” sen generationer. Trots det så stör jag mig nästan dagligen på Svenskarnas besserwisser attityd.
  Jag tror dessutom att den är en fotboja kring benet på vår utveckling.

  Matte → Och som svar på din lilla teori…
  ·
  Min lilla teori… Mig veterligen har jag inte ställt upp någon teori.

 24. @Elsi
  Kan hända, ja det är mycket som kan hända, men så lång har vi ett material att gå på.
  Om du har något annat att presentera gör det. Om inte håll inne med dina kommentarer då de bara ambivalenta spekulationer som inte leder någonstans.

 25. Kenneth: Det finns ca 20 miljoner judar i världen, i Israel ca 6 miljoner. Så de 14 miljoner som bor utanför Israel lever där än så länge utan problem. Tar man en titt på alla konflikter i världen så är muslimer iblandade och Israels grannar är just det, muslimer. Slutsatsen en vettig människa kan dra av detta är att det är Israels grannar som orsakar problem. Och som svar på din lilla teori så kan jag säga att svenskar som grupp är tillbakadragna, dryga, hycklare som lider av ”vi vet bäst syndromet” men många enskilda svenskar kan vara väldigt trevliga.

  Firas: Palestiner är inte Israeler, självklart finns det en gräns mot Gaza och tack vare palestinerna beteende, raketbeskjutningar och självmordsbombare så måste det på sina ställen finnas en mur. Skulle palestinerna börja arbeta för fred istället så skulle relationerna med Israel bli bättre och gränskontrollerna skulle inte behöva vara så hårda. Att palestiner är instängda av Israel är en ren lögn som allt annat du skriver, de kan resa ut igenom Egypten och Jordanien, om de inte kan det är det dessa länder som stänger in palestinerna. Och att jämnföra Israel med din kompis Hitler är helt absurd. De dog ca 3000 i Gaza kriget, majoriteten militanta palestiner med vapen i hand. I syrien har det dödats ca 4000 CIVILA syrier och ingen säger ett skit om det och ingen gör någon film om det. Intelligensen hos dig och dina norska nazistpolare är ett skämt.

 26. Har inte sett filmen och tänker inte heller titta på, men det är märkligt att nu först har gjorts filmen, kan hända att de har förfalskat bilder från libyen eller syrien där nu just pågår krig och våld, och finns säkert mycket att hämta material att förfalska bilder till propaganda.

 27. This is part of the actions of a few Jews in Palestine .. I migrated from a national twenty years ago because of the imprisonment and murder so do not be idiots and believe everything you say Israel

 28. Det ni skriver här är rent propaganda! Israel lämnade gaza för att skapa förutsättningar för fred säger du, detta är skit snack, de har ju byggt en mur som är värre än Berlin muren, folk lever i en stor fängelse, där de knappt har tillgång till livsmedelsresurser.

  ””Gazas barn borde växa upp till att inse att arabernas angreppskrig mot Israel är förlorat och har varit det i mer än sextio år. Om de inser det kommer de i stället för att försöka utplåna Israel att samarbeta med den judiska staten och därmed bygga fred och välstånd.”” Det är så jävla vidrigt att du argumenterar på det sättet, det är samma som att jag säger att Hamas borde döda judiska barn så att de ska inse att vi palestinier kommer alltid att finnas. Detta bevisar att ni är så jävla dumma, det som judarna gör skapa hat, skapar självmordsbombare, det klart som fan att folk blir självmordsbombare när deras föräldrar dör på det äckliga och brutala sättet.

  Hitler sa en gång i tiden att han kunde utrota alla Judar, men han lämnade några kvar för att världen ska förstå varför han ville utrota de. Hoppas att du förstår va han menar o att det judarna gör idag mot palestinier är hundra gånger värre än det hitler gjorde me de. Hoppas alla Israeler brinner i helvettet, jag hoppas att en ny Hitler dyker upp och bränna varenda israelisk soldat.

  Här är det en jude jag respekterar av hela mitt hjärta, se på hans föreläsningar och lär dig lite av han.
  http://www.savetubevideo.com/?v=vQCEw8SKlZU&feature=related

 29. Enligt uppgift utgör judar knappt en procent av jordens befolkning, men de får ca 20-25 % av alla Nobel pris.

  Jag har så många gånger funderat på vad det är som gör att dessa intelligenta personer inte förmår att lösa denna konflikt med andra medel än de som som i princip ligger i paritet med stenåldersmannens.
  Om man tittar lite på judarnas historia så verkar de vara ett folk som inte har förmåga att leva utan problem. Det är som om problem utgör deras livselixir.
  Vid möte med enskilda personer har jag goda erfarenheter av judar. Dock som grupp är de pest och pina.

 30. Synd bara att Adaktusson är den enda journalisten som överhuvudtaget försöker belysa problemets komplexitet. Han är ju frilans och har tillgång till en krönika… Undrar bara… Är det så att Sverige har så stark censur att avvikande åsikter inte får plats eller har vi en journalistkår som är så oproffsiga att alla på riktigt delar en hjärna och en åsikt och inga avvikande åsikter existerar? Eller är det så att det är mer lönt att uttrycka bara en åsikt, den som folk vill läsa och som alltså lättare blir publicerad?.. Intressant att några i kommentarerna nedan kallar en avvikande och för Sverige unik åsikt för propaganda, men den ensidiga och banala, men mycket effektiva medianbombarderingen är bara en rättvis belysning av problemet… Att många människor föredrar att vara ledda får är ju normalt… Men den svenska demokratin framstår ju lite som ett skämt…

 31. Både regissören och SVT är mycket tydliga med att filmen handlar om de civila offer i konflikten och inte orsaken till den.

  Filmen visar bara helt ocensurerat vad som hände i Gaza under bombningarna. Att den israeliska armén medvetet bombade FN-skolan och att man avrättade småbarn med skott i huvudet. Kan någon förklara hur man kan skapa en nyanserad bild av detta? Hur ska små barn kunna hållas ansvariga?

 32. Propaganda film????om verklighetens Palestina är propaganda för er då är ni verkligen rent av dumma.hade det hänt att din far och mor brändes ihjäl elr fått ett skott i huvudet hade du nog tyckt annat.jag skäms för sånna människor som er som verkligen e så dumma.jag hoppas er ondska i era liv som dom stackars palestinier får stå ut med varje dag så ni får känna på hur det är att leva så….

 33. Ibland funderar jag över hur nazisterna kom till makten på 30 talet i Tyskland och undrar, tänker inte folk själva, sen läser man kommenterarna här och då förstår man. Gazas tårar är en ren propagandafilm, Joseph Goebbels skulle vara stolt. Visst är det hemskt att människor och framför allt barn dör men så är det tyvärr i krig. Men som vanligt när det gäller rapporteringen från denna konflikt så är den väldigt ensidig, att palestinerna skjutit raketer in i Israel varje vecka i 8 års tid, plus skickat in självmordsbombare struntar man fullständigt i. Och detta började efter att Israel dragit sig tillbaka från Gaza och innan blockaden kom till. Barn dör och det är tragiskt, men ansvaret ligger hos ledarna barnens föräldrar valt. Väljer man ledare som har som mål att attackera och döda andra människor får man räkna med att dessa kommer att försvara sig och sina barn till varje pris. Israel accepterar inte att deras barn ska leva i skyddsrum och kommer med all rätt att försvara sig mot palestinernas raketer, vill palestinerna sina barn väl, sluta attackera Israel, så enkelt är det. Camilla och Adam ni är tragiska, tänk lite själva innan ni sväljer allt media kör ner i halsen på er.

 34. Fan ni counterjihadist extremister är ju överallt på nätet, skrämmande. Vad är det ni egentligen vill? Att Israel ska kunna massakrera Palestinier och vi ska ändå inte känna med dem? Är Palestinier verkligen inte värda mer än djur, är det så ni vill att det ska vara? Ert propagandakrig som ni för lär jag ALDRIG ALDRIG NÅGONSIN falla för, och det även om hela världen väljer att utrota palestinier lär jag stå på deras sida. Ni är hemska människor, usch avsky!

 35. Jag håller med om att den är väldigt vinklad och taget från ett perspektiv, som dessumton inte är helt korrekt eftersom, precis som du sa, israelerna framstår som monster. Samtidigt, är det ju såhär civilbefolkingen drabbas. Att civilbefolkningen hyser ett hat mot israelerna är ju inte så konstigt, speciellt inte att barnen gör det, när dom inte vet något annat. Det är klart att man som barn sörjer sin fars eller mors bortgång oavsett vad de skulle stå rent politiskt, barn är för små för att tänkta på det sättet. Det är dom vuxnas ansvar att stoppa kriget. Barnen är dom som drabbas hårdast, för dom få lära sig att israelerna är onda från början. I det stora hela tycker jag därför inte att flimen gör fel när det kommer till att visa konsekvenserna för
  civilbefolkningen och hur det påverkar dom. Framförallt visar den hur unga och barn påverkas till att i detta fall, vilja störta israelerna.
  Förövrigt: Psykisk jobbig dokumentär(eller vad man ska kalla det)med väldigt starka bilder.

 36. Sjuka människa! LIka vidrig är du som tar Israels sida i detta, som självaste baranmördarna själva! Läs på innan du yttrar dig om sådant skitsnack. Skam för dina åsikter och skam för dig!

Kommentarer är stängda.