Den 20 december, som också är den första dagen av Chanukka, en av de viktigaste judiska högtiderna, visade Sveriges Television den antisionistiska propagandafilmen ”Gazas tårar”. Den tycks vara ett beställningsuppdrag till Hamas och dess handgångna män, i syfte att demonisera och delegitimisera Israel.

Idag den 25 december, på kristenhetens allra viktigaste dag, då man anser att ”frälsaren Jesus Kristus” föddes, sände dessutom Sveriges Radio som ”morgonandakt”, nja, heter visst ”Vid dagens början” numera, inte alls något kristet budskap, utan tvärtom ett uttalande av en muslimsk imam! Läs här:

Ett islam på svenska
När Abd al Haqq Kielan blev muslim blev han också invandrare – i sitt eget land…

Juldagen 6.45

Något märkligt hände när jag blev muslim.
Först en jublande känsla.
Sedan det nästan chockartade att jag inte bara konverterat till en annan religion –
utan att jag på köpet konverterat till att bli invandrare.
Jag hade blivit en varelse från den tredje världen…

Imamen i Eskilstuna, Abd al Haqq Kielan, som vi hört förut i programmet berättar om den förvandling som inträdde när han valde att gå in i islam.

”Nu förändrades Stockholm inför mina ögon. jag blev medveten om mina muslimska bröder. Den ene sopade i tunnelbanan, den andra skymtade bakom den ångande diskbaljan på någon restaurang.

Jag hade inte ens lagt märke till dessa människor tidigare och nu var jag en av dem. De var mina bröder och systrar”.

Går det att åstadkomma ett islam ”på svenska”. Precis som kristendomen för ettusen år sedan blev en ”svensk” religion? det undrar han mot slutet av programmet idag.

Vi hör traditionell flöjtmusik – ”Taksim”.

Programmet hördes första gången 17/12.

Källa.

Juldagen 6.45 alltså. På Jesu födelsedag sändes detta. Och för en vecka sedan på första dagen för en av de viktigaste judiska högtiderna Chanukka, den 20 december, sändes en anti-Israelisk propagandafilm i SvT.

Det verkar som om svensk s. k. ”public service” finner det angeläget att på judiska och kristna högtidsdagar utsända antisionistiska, islamiska och tom. islamistiska ”motbilder”. Man frågar sig då vad för ”public”, dvs. allmänhet som man riktar sig till med sin ”service”?

Knappast den judiska och/eller kristna allmänheten, eller hur.

Jag kan inte finna annat än att syftet är att i stället gå den muslimska och även den islamistiska och antisionistiska allmänheten tillhanda, just genom konfrontation mot kristendom och judendom – och den judiska staten Israel. En konfrontation som islamisterna själva verkligen inte är sena att bejaka, och som de sannolikt tackar SvT och SR så mycket för.

Sammanfattningsvis: Risken är tyvärr uppenbar att svensk ”public service” har övertagits av islamister. Kanske borde det de sysslar med hädanefter heta ”islamic service” i stället …

Uppdatering 2011-12-29: Lukas Berggren skriver i en ledare i Världen Idag om radiogudstjänsten från tredje advent. Berggren skriver: ”En rejält ensidig och försåtlig bild av skeendet i Israel målades upp, med utgångspunkt i den lutherska kyrkan i Jesu födelsestad Betlehem. Kyrkan var enligt prästen ett för israelerna ”utpekat mål”. Han talade vidare om ”belägringen av den urgamla födelsekyrkan”, vilken ”hotades av terror och förödelse” samtidigt som ”allt hotades att malas ned och pulvriseras”.

Berggren fortsätter: ”Nog hade det, om det nu skulle ha varit en politisk redogörelse, varit på sin plats att berätta att efterlysta palestinska terrorister och milismän från Fatah, Hamas, islamiska Jihad och palestinska säkerhetsstyrkor valde att fly in i Födelsekyrkan i Betlehem för drygt åtta år sedan. Detta för att undkomma israeliska trupper på jakt efter dem. I och med detta inleddes en belägring av kyrkan som kom att pågå mellan den 2 april och den 9 maj 2003. Palestinierna drog sig med andra ord inte för att använda just den kyrka, vilken ligger på den plats där traditionen säger att Jesus Kristus föddes, för att beskjuta de israeliska trupperna. Bland annat öppnades eld från ett klocktorn.”

Israel får alltså i en predikan av en präst i Svenska kyrkan – kyrkoherden Stefan Hiller – skulden för att de vill gripa militanta antisionistiska islamister och hindra dem att ockupera en kristen kyrka!

”Islamic service”? Ja, misstanken därom underbyggs mer och mer. Tom. tycks inte bara svensk ”public service” utan också svenska kyrkan inte tveka att delta i denna ”service”, dvs. tjänst (ingen guds”tjänst” dock).

Men vilken anledning har en kristen kyrkas företrädare att gå islamister tillhanda?

Länkar: Lyssna här i Sveriges Radio, MXp, Dagen.

Ett svar på ”God fortsättning? – SvT och SR sänder islamisk och antisionistisk propaganda på Chanukka och juldagen”
  1. Ja. Lennart.

    Bara detta. Att din översikt – sap aud. – är beundransvärd ( : ! : ) .

    Önskar God Fortsättning ( : ! : ) så .

    Ch.A.I´M./Charles — Morisoner

Kommentarer är stängda.