Jag läser på Arutz7 om hur man under förra årets Ship to Gaza-spektakel i Turkiet höjde en hakkorsflagga med undertexten ”Bra gjort” eller på turkiska ”ellerinize saglik”. Det hela finns dokumenterat på bild och i bakgrunden syns flaggspel med Turkiets och ”Palestinas” flaggor:

Ship to Gaza och hakkorsflaggan

Hakkorsflaggor är ju mest förknippade med nazismen i Tyskland och enligt Adolf Hitler utgör hakkorset symbolen för ”vår uppgift att kämpa för den ariska rasens seger och samtidigt segern för det skapande arbetets tanke, vilken varit och skall förbli antisemitisk”. (Läs här för källa och för intressanta bilder på hur en hakkorsflagga blåser över Hebron.)

Om man då i samband med en Ship to Gaza-manöver höjer en hakkorsflagga försedd med texten ”bra gjort” sänder det i alla fall i mina ögon budskapet att det var det som Hitler gjorde i den ”antisemitiska kampen” som var just ”bra gjort”. Att utrota judar, alltså.

Vi vet ju också, att den turkiska islamistiska organisationen IHH, som är medarrangörer av Ship to Gaza (eller vad man kallar ”Freedom flotilla”), skickat en delegation till Iran, där man uttalat att ”[w]e are here today with the longing and the determination to build a Middle East without Israel and America”. Läs här för källa.

På samma sätt som Hitler utrotade judar vill uppenbarligen vissa Ship to Gaza-sympatisörer utplåna Israel och detta kanske till och med som ett led i den antisemitiska kampen.

Vi vet även att Ship to Gaza-företrädare falskeligen påstår att att Israels sjöblockad mot Gaza, vilken syftar till att förhindra införsel av vapen till ett gentemot Israel fientligt territorium, har medfört att det råder en nödsituation i Gaza. Detta trots, att gränsövergångarna såväl gentemot Egypten som gentemot Israel hålls öppna för tillförsel av mycket mera förnödenheter än vad en blockadbrytande Ship to Gaza-aktion någonsin kan tillhandahålla. Israel har nu såsom förra gången erbjudit armadan att anlöpa den israeliska hamnen i Ashdod varifrån förnödenheterna kan föras vidare till Gaza efter kontroll. Ship to Gaza har vägrat. Och förra året var Hamas inte intresserat av att ta emot de varor som lastats av i Ashdod efter det att Israel uppbringat den tidigare armadan, vilket tydligt visar att det inte är humanitärt bistånd till befolkningen i Gaza som Ship to Gaza och Hamas är ute efter. Syftet är uteslutande att konfrontera och provocera Israel, under direkt antisemitiska och antisionistiska förtecken dessutom.

Det falska påståendet om nödsituationen i Gaza framförs på nytt i gårdagens Svenska Dagbladet, under rubriken ”Vi visar Gazas folk att vi bryr oss. … Vi sänder ett budskap till Gazas folk: Ni är inte ensamma”. Undertecknarna är drygt fyrtio personer, och listan toppas i papperstidningen av Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

De skriver bland annat följande:

Det råder inget tvivel om att blockaden är ett brott mot folkrätten. Förenta Nationerna, Europeiska Unionen, Sveriges regering, i stort sett hela det internationella samfundet och en enig juridisk expertis, har gång på gång slagit fast att så är fallet.

Jag tror de har fel. Haaretz skriver att det förbereds en FN-rapport enligt vilken ”Israel’s naval blockade of Gaza is in keeping with international law, and therefore its actions to stop the flotilla were also legal.” Och den juridiska expertisen är verkligen inte enig. Professorn i folkrätt Göran Lysén argumenterar här övertygande för att Israel har rätt att upprätthålla en sjöblockad mot Gaza. Nu tycks alltså FN komma att inta samma hållning.

När man därtill ser att FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon befarar att Ship to Gaza innebär en onödig konfrontation och har ”uppmuntrat regeringar att avråda sina medborgare från att delta” (se Mankell-länken nedan), ja, då kan man bara till slut hålla med ledarskribenten Claes Arvidsson i Svenska Dagbladet, som menar att Ship to Gaza redan har havererat.

Icke förty framhärdar Ship to Gaza-folket. I Svenska Dagbladet den 23 juni återfinns en intervju med nazistkramaren(?) Henning Mankell. Han tror inte att historien från förra årets Ship to Gaza kommer att upprepa sig för ”Det skulle förvåna mig om israelerna är så korkade”. Hans identitet har dessutom stulits på Facebook, av några han kallar ”råttor”. Själv är han dock av allt att döma – och för att använda hans egen terminologi – tillräckligt korkad för att som skeppsråtta på nytt avsegla med dessa antisemitism-inpyrda spökskepp.

Hakkorsflaggan vajar ominöst över Ship to Gaza och över dess deltagare, anhängare och medlöpare. Inte minst kastar den sina slagskuggor över den judiska staten Israel självt och över Israels själva existens och själva rätt att existera. Genom artikeln i Svenska Dagbladet och sitt därigenom i vart fall implicita stöd till IHH och Hamas har många utöver Henning Mankell och Gustav Fridolin komprometterat sig själva så till den grad att man tyvärr måste ifrågasätta om de anser att Israel har rätt att existera. Genom sitt stöd till Ship to Gaza spelar de tyvärr medvetet eller omedvetet den islamonazistiska terrororganisationen Hamas i händerna, den organisation nämligen, som genom anfallskrig vill utplåna judarna och den judiska staten Israel. De har mycket att förklara och att stå till svars för.

Jag återger härnedan den fullständiga listan på undertecknare.

Georg Andersson, fd kommunikationsminister och fd landshövding i Västerbotten

Michael Azar, idéhistoriker

Bengt Berg, riksdagsledamot (V)

Eva Bergman, regissör

Ulf Bjereld, professor i statskunskap

Thomas Bodström, advokat, f d justitieminister

Eva Brunne, biskop i Stockholm

Haideh Daragahi, litteraturforskare

Maud Edgren-Schori, socionom

Gösta Ekman, skådespelare

Gustaf Fridolin, språkrör (MP)

Bo G Forsberg, generalsekreterare Diakonia

Johan Galtung, fredsforskare

Kajsa Grytt, artist

KG Hammar, fd ärkebiskop

Jan Hjärpe, islamolog

Peter Hultqvist, riksdagsledamot, försvarspolitisk talesperson (S)

Helle Klein, journalist och präst

Ulrika Knutson, journalist

Sven-Eric Liedman, professor emeritus idé- och lärdomshistoria

Martin Lind, biskop emeritus

Hans Linde, utrikespolitisk talesperson (V)

Lars Lindgren, ordförande Svenska Transportarbetareförbundet

Henning Mankell, författare

Fred Nilsson, kommunalråd i Härnösand

Hans-Olof Nilsson, ordförande Livsmedelsarbetareförbundet samt ordförande IUL, Internationalen för livsmedelsarbetare, lantarbetare och hotellanställda

Suzanne Osten, regissör

Veronika Palm, riksdagsledamot (S)

Mårten Palme, professor i nationalekonomi

Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet

Janne Rudén, ordförande SEKO

Arne Ruth, publicist

Nawal El-Saadawi, författare

Pierre Schori, diplomat

Gudrun Schyman, samhällsdebattör, f d partiledare

Stellan Skarsgård, skådespelare

Maria Stenberg, riksdagsledamot (s)

Joakim Thåström, artist

Jonas Wallin, ordförande Elektrikerförbundet

America Vera-Zavala, dramatiker

Mikael Wiehe, artist

Sven Wollter, skådespelare

Ruben Östlund, filmregissör

Det finns mycket mer som man skulle vilja säga till dessa stackars människor. Jag nöjer mig här och nu med följande: Ni borde skämmas!

Länkar: Johan Lundberg i Axess, Lisa Abramowicz på Newsmill, Anna Ekström i Svensk Israel-Information.

24 svar på ”Ship to Gaza seglar under hakkorsflaggan”
 1. ”Kommunister i samverkan med nazister alltså, precis som Ship to Gaza nu!”…? Är du på riktigt..?

  Att proisraeler tvingas använda allt från skygglappar till ren historieförfalskning för att över huvud taget kunna motivera både den israeliska statens existens och dess vidriga handlingar i brott mot de mänskliga rättigheter är väl känt och knappast oväntat. Men man kan tycka att det till och med för en sådan måste finnas gränser?! Ditt resonemang är lika intelligent som om jag skulle koppla ihop dig med idioten i Norge. Han uppvisar precis samma islamofobiska åsikter som du. Men jag drar mig. Jag vill inte lägga mig på samma bedrövliga nivå.

  Att i ett val få cirka 30 procent av rösterna och sedan i parlamentariska förhandlingar komma i regeringsställning kan knappast sägas innebära att man vunnit ett val annat än i en rent praktisk mening. Visserligen är det så den parlamentariska demokratin fungerar, men ditt sätt att uttrycka dig vill påskina att nazismen hade majoriteten av det tyska folket bakom sig. Så var det inte.

  Jag önskar att du kunde bry dig om att ta reda på historiska fakta innan du börjar diskutera historiska skeenden. Men jag förstår att du drar dig för det. Kanske du skulle komma till insikt om vad som egentligen är förhållandet i Palestina.

 2. Nu vann ju inte Hitler något val… Han kom till makten via parlamentariska förhandlingar. Iofs i demokratiskt ordning, men något riksdagsval vann han aldrig. Att bygga sin argumentation på felaktigheter verkar inte vara några problem här.

  Men så ser det ut för varenda proisraelisk debattör. Så måste det väl vara om man ska få den skurkstaten att uppfattas positivt, kanske.

  1. Nazistpartiet blev största parti i två på varandra följande tyska val. Efter det andra – och sista! – valet, i vilket nazistpartiet förvisso förlorade röster men ändå förblev största parti, utsågs Hitler till rikskansler, dvs. statsminister. Om det är fel att mot denna bakgrund påstå att nazisterna vann valen, får envar bedöma.

   Vilka är det som enligt Katedervarg vann dessa tvenne val, tro?

   Jag noterar också att Shirer (Det tredje rikets uppgång och fall, bd 1, s. 219f., Forum, 1977) skriver följande: ”Kommunisterna följde ända in i det sista ordern från Moskva att först krossa socialdemokraterna” vilket ”visserligen skulle leda till en nazistisk regim men bara under en övergångstid”, sedan ”skulle kommunisterna ta makten och införa proletariatets diktatur”. – Jovisst, ja!

   – Kommunister i samverkan med nazister alltså, precis som Ship to Gaza nu! Fast denna gången är även många sossar med på tåget (båten) …

 3. ShpToGaza-patrasket vändar bort uppmärksamhet från den ockuperade Karelia

  År 1939 ockuperades den finska Karelen av f.d. Sovieten nu Ryssland..

  Ockupationen har inte upphört,,skapade ca 50.000 civilas död och en enorm flyktingström till Finland
  när ska skipa till Kerelen ?

  1. Skepp till Karelen är kanske mer relevant än Ship to Gaza. Det var ju dessutom femton miljoner tyskar som fick lämna Schlesien efter VKII. Vare sig finländare eller tyskar – eller deras ättlingar – kräver rätten att återvända – men de sitter inte i ”koncentrationsläger” i Gaza och Libanon heller …

 4. Att kritisera ShipToGaza-patraskets
  antijudisk rasism är Inte proisraelisk

 5. martin: vem är det som föraktar demokrati egentligen? Vad jag vet valdes Hamas i Palestina i ett val som jämställdes med ett finskt i fråga om fusk och liknande. Men se demokrati passar bara Israel om det blir rätt gubbar som blir framröstade. Ni är fan patetiska…

  1. Martin kan säkert svara också, men demokrati är mycket mer än ett fritt val en gång. Hitler vann också ett fritt val en gång och se vad som sedan hände. Detta är demokratins dilemma, det kan du väl hålla med om Nicklas?

 6. I de gamla svenska telefonkatalogerna fanns ett avsnitt som hette ”Om kriget kommer”. Där varnades fär hur man känner igen en erövrares försök att sprida desinformation. Det stämmer in nästan till punkt och pricka på dig. Nu är israelvännen desperat och då drar han nazistkortet=)

  Gääääääsp!

  Det är inte vi som håller på båten som bygger koncentrationsläger, det är dina gubbar.

 7. Eftersom du säger att STG seglar under svastikaflagg så gnäller du väl inte när andra byter ut davidstjärnan ur den israeliska väl?

 8. ”stackars människor”? Du kan väl inte mena allvar? Möjligen kan det epitetet användas på kyrkans folk. Möjligen! Men vad det gäller dom andra så drivs dom av sina egna agendor. Sven Wollter sade i en intervju att han var beredd att själv gå ut för att mörda i revolutionens namn. Mankells förlag har publicerat åtskilligt nazistisk antisemitiskt material. Pierre schoris faiblesse för terrorister är väl känd. detsamma kan sägas om dom andra betongsåssarna också. Man kan väl säga att det gemensamma för dessa käcka revolutionärer är att dom föraktar demokrati när den inte följer deras villfarelser.

  1. Du har rätt, Martin. Epitetet ”stackars människor” är absolut inte relevant för många av dessa av allt att döma egentligen antisionistiska, antisemitiska och islamonazistiska terroristkramare som frånkänner den judiska staten Israel rätten att existera. Det var ett understatement, verkligen!

 9. Jag tycker att det verkar otäckt med nazisympatisörer, i Turkiet eller Sverige. Men din rubrik är direkt felaktig!

 10. Vore bra om du kollade källa på det här med flaggan innan du postar desinformation. Den verkar ha tagits under en demonstration EFTER attacken som dödade 9 personer. Vet ej vad det är parti men det är inte någon båt i sikte. http://www.habervesaire.com/haber/1868/

  1. Så det är relevant att tycka att Hitler gjorde ett bra jobb men endast efter det att förra ship to gaza försökte bryta blockaden, inte före? Det är iaf. så jag uppfattar dig Christian.

Kommentarer är stängda.