Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hebron idag: Die Fahne hoch …

15 december, 2008 (17:41) | antisemitism, Islamismen, Israel | By: Sapere Aude

Hebron Naziflagga I

Hebron Naziflagga II

… die Reihen fest geschlossen. Fatah marschiert:

Fatah polisens nazihälsning

Nja, Fatah står ju förresten stilla på bilden, när de heilar. Och förresten lär nog den vexillologiskt bevandrade protestera mot att kalla det fanstyg som förekommer på bilderna för en fana, då det snarare är att anse som en flagga.

Men ändå.

Så, vad ”fan” är nu detta? Jo, enligt vad som framgår av Arutz Sheva och på bloggen Jihad i Malmö, har en nazistflagga hissats i Hebron, ”Västbanken”.

Dessa eländiga bilder animerade mig att – med vissa ändringar ovan och nedan – citera den tyska nazistsång vars fulla text du finner här. Den verkar med dessa smärre ändringar mycket lämpad som en Fatahs eller Hamas’ kampsång. Och det skulle inte förvåna mig om den redan används som en sådan.

”Die Grünen Bataillonen” paraderar heilande under naziflaggan (åtminstone i detta mitt lilla ”collage”). Hitlers bundsförvant, den palestinske stormuftin av Jerusalem, Arafats släkting Hajj Amin al-Husseini som i likhet med Hitler ville utrota judarna, kan av allt att döma vara stolt över sina ättlingar.

Vad visar detta egentligen om dem som hissar naziflaggor och gör nazisthälsningar? Knappast på någon vilja till försoning i alla fall.

Snarare på en vilja till utrotning …

Inget utrymme för judar på västbanken”, var det ja. Troligen inte i själva Israel heller om islamonazisterna får som de vill.

För att en sista gång travestera den likaledes eländiga sången: ”Nun flattern Hitlerfahnen über Barrikaden”. Ja, faktiskt är det så. Detta sker nu i Hebron, i år, 63 år efter den sista(?) utrotningens slut …

Tillägg 2009-01-23: ”Know thy enemy” brukar man ibland säga. I detta syfte försöker jag tränga mig igenom Hitlers Mein Kampf. På sidan 137 i andra delen (Stockholm : Hägglunds förlag, 1992) finner man följande ord om vad hakkorset står för enligt Hitler:

hakkorset symboliserar vår uppgift att kämpa för den ariska rasens seger och samtidigt segern för det skapande arbetets tanke, vilken varit och skall förbli antisemitisk”.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Comments

Comment from Storvargen
Time 16 december 2008 at 11:26

Israels ”Lebensraum” skapades genom fördrivandet av 800.000 palestinier, som inte fick tillbaka sina hem efter kriget 1948. Israel är skapat av sionister, som inte erkänner Gud utan tar sin judiska utgånsgpunkt i en etnisk idé: Eftersom ”judar” har förtur till medborgarskap och en bättre frihet inom Israel, så är staten Israel därför att betrakta som rasistisk. Rasism och etnisk rensning, hmmm… Det verkar som att du kastar sten i glashus. Själv är jag i alla fall mot etnisk rensning.

Comment from Sapere Aude!
Time 16 december 2008 at 18:30

Till Storvargen:

Varför ska just ”palestinierna” få ”tillbaka sina hem” när miljontals tyska flyktingar efter andra världskriget inte fick det (och inga andra flyktingar heller)? Palestinieras ledare Hajj Amin al-Husseini stod för övrigt på Nazitysklands sida under VKII.

Det fanns dessutom ungefär lika många judiska flyktingar från arabstaterna som ”palestinier” från nuvarande Israel. Har de judiska flyktingarna fått tillbaka det de lämnade? Nej!

Dessutom så var det ingen fördrivning av så många ”palestinier” som åttahundratusen. Det var kanske så många som lämnade, men många av dem gjorde det på uppmaning av arabstaterna, inte på grund av att israeler tvingade dem.

Jag är inte heller en stark anhängare av nationalstater. Men Israel tillåter ju araber att bo där. Då kan väl i gengäld den palestinska myndigheten tillåta judar att bo på ”Västbanken”?

Etnisk rensning är inte bra, jag håller med igen! Men det är verkligen inte Israel som är den huvudskyldige till det.

Läs mer i min blogg så hittar du fakta kring detta.

Vänligen,
Lennart

Pingback from Dansk folkeparti ska granskas av FN « Varjager’s Weblog
Time 29 december 2008 at 12:09

[…] Från den 15 decemeber 2008, bloggen Sapere Aude!: […]

Pingback from Skrämmande om vänsterns och islamisters syn på islam och sharia « Varjager’s Weblog
Time 06 januari 2009 at 22:27

[…] Danskt folkeparti ska granskas av FN […]

Pingback from Skriv på till stöd för Geert Wilders och för rätten att kritisera islam « Varjager’s Weblog
Time 23 januari 2009 at 07:35

[…] själv tagit, vilket jag känner mig stolt över. * Med tanke på islams vurm för nazismen och viftandet med hakkorsflaggor och nazisthälsningarna runt om i Mellanöstern, för att inte tala om den senaste tidens gastande från muslimer sida om […]

Pingback from Fitnas upphovsman inför rätta-skriv på petitionen till stöd för Geert Wilders och rätten att få kritisera islam « Varjager’s Weblog
Time 24 januari 2009 at 02:40

[…] själv tagit, vilket jag känner mig stolt över. * Med tanke på islams vurm för nazismen och viftandet med hakkorsflaggor och nazisthälsningarna runt om i Mellanöstern, för att inte tala om den senaste tidens gastande från muslimer sida om […]

Pingback from Islamonazisterna flaggar upp igen på Västbanken « Sapere Aude!
Time 21 mars 2010 at 10:06

[…] i Sverige förmedlar denna nästan dagsfärska bild från Qalandiya den 19 mars. Som jag bloggat om tidigare: ”Nun flattern Hitlerfahnen über […]

Pingback from Ship to Gaza seglar under hakkorsflaggan « Sapere Aude!
Time 27 juni 2011 at 18:07

[…] segern för det skapande arbetets tanke, vilken varit och skall förbli antisemitisk”. (Läs här för källa och för intressanta bilder på hur en hakkorsflagga blåser över […]

Comment from Jerry
Time 15 juli 2011 at 07:10

@ Storvargen – ”Lebensraum skapades genom fördrivandet av 800.000 palestinier, som inte fick tillbaka sina hem efter kriget 1948.”
Samma sanning gäller i följande historiska fakta, ”..och TVÅNGSDEPORTERING av arabiska palestinier..” har du LÄST om, nu det är dags att du HÖR om ”tvångsdeportering av arabiska palestinier”; http://youtu.be/qFmK6S_u24A

Pingback from Ship to Gaza seglade under hakkorsflagg | Pettersson – försöker göra skillnad
Time 20 juli 2011 at 14:08

[…] segern för det skapande arbetets tanke, vilken varit och skall förbli antisemitisk”. (Läs här för källa och för intressanta bilder på hur en hakkorsflagga blåser över […]

Pingback from Stefan Löfven (S) i Hebron: Det Israel gör är djävulskt « Sapere Aude!
Time 18 december 2012 at 18:13

[…] här en närbild: Närmast hämtade ur en min bloggning från den tiden […]

Pingback from Naziflagg hissad i Gaza tillsammans med ”Palestinas” flagga! « Sapere Aude!
Time 07 april 2018 at 15:32

[…] Läs mer här. […]

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39