Bloggen Israel i Sverige gör mig uppmärksam på en artikel i Jerusalem Post.

Det är det nationella säkerhetsrådet i Ankara som nyligen beslutit att avföra länder som Syrien, Bulgarien, Georgien, Armenien – och Iran! – från sin lista över länder som hotar Turkiet.

I stället har Israel tagit plats på listan. Turkiet menar, enligt JPosts rapportering, att ”Israel nu utgör ett stort hot” mot Turkiet – till skillnad från Iran, alltså.

Kontentan tycks vara, att ett land vars regim hotar Israel med utplåning, dvs den islamonazistiska regimen i Iran, inte utgör ett hot mot Turkiet. I stället är det landet Israel, som hotas av utplåning, inte bara av Iran, som enligt regimen i Ankara, hotar Turkiet! Detta samtidigt som Turkiets premiärminister kräver ursäkter och kompensation av Israel för att israeliska soldater på skeppet Mavi Marmara försvarar sig mot islamister från just Turkiet, som försöker döda dem!

Men om angriparna, det må vara islamister från Turkiet, eller islamonazister från Iran, båda med föresatsen att utplåna Israel, stöter på motstånd från Israel och israeliska soldater som försöker försvara sig; innebär det då att försvararna plötsligt utgör ett hot?

På vilket sätt hotar Israel Turkiet?

Jo, på ett enda sätt. Nämligen genom att sätta käppar i hjulen för de turkar som vill utplåna Israel.

Men Israel försvarar sig – och kommer att försvara sig igen och igen – allt medan den alltmer islamistiska regimen i Ankara uppfattar detta försvar som ett hot.

Det enda som hotas är då enligt min uppfattning framgången i islamisternas strävan att utplåna Israel – på samma sätt som de vill utplåna varje stat som inte underkastar sig den islamiska lagen sharia.

Men att islamisterna och islamonazisterna inte kommer att lyckas att utplåna Israel, vare sig de kommer från Turkiet eller Iran eller från något annat håll, det är inget hot – det är ett löfte!

– Sedan kunde man väl tycka att ”västerlandet” snart borde anmäla sig som ett ”centralt hot” (alt. löfte) mot islamismen. Vi vet ju att islamismens främsta redskap, den islamiska lagen sharia, är oförenlig med demokratins grundläggande principer. Trots det vill islamisterna införa den islamiska lagen överallt, i hela världen, med eller mot vår vilja. I sista hand med våld.

Det framstår i alla fall för mig som ett verkligt ”centralt hot” …

Länk: Världen Idag.


4 svar på ”Israel är ett ”centralt hot” mot Turkiet”
 1. Det är jag, och mitt folk och mina 4000 tunga stridsvagnar som bestämmer om Israel har rätt att existera och inte någon tönt som kallar sig profanum eller forum romanum. Jag skojar, men bara lite grann. Det finns en del sanning i det jag säger!
  När det gäller Turkiet och Israel, skrev jag till en viss politiker i Israel,för en vecka sen, att Erdogan skulle vilja tala sött med Israel igen. Det ingår i hans plan att bli den islamiska världens ledare som stiftar stabilitet i MÖ. Det är egentligen den turkiske utrikesministern Davutoglus doktrin att det skall råda ”pax ottomana” igen i området.
  Att Mavi Marmara var en ordentlig tramp i klaveret från Turkiets sida är klart. Avsikten hördes väl i den turkiske kaptenens reaktion ” Fuck you, go back to Auschwitz”. Piratdåd, ett ord som jag klingar bekant från Palmes tid, är bara struntprat! Turkiet kunde inte tvinga Israel att krypa till korset (???) och det gör ont där stoltheten sitter! En passant, jag behärskar turkiska flytande och vet mycket väl vad en del turkar tänker om judar och Israel; det finns också en del som tycker annat! Fred vare med er som respekterar Israel. De andra kan dra till Zanzibar där det växer peppar buskar överallt! Capsicum kallas det visst för latinare!

 2. profanum_vulgus:

  Här kommer ett av MÅNGA tal där Iran hotar att uplåna Israel, plus Irans stöd till Hizbollah samt Hamas som i sin tur vill utplåna Israel och fösöker göra det varje dag, och du frågar hur Iran hotar att utplåna Israel?! De hotar inte bara, de försöker.
  http://www.youtube.com/watch?v=FckLO8HcNyo&feature=related

  Turkiet var en vän till Israel, sen vände Turkiet Israel ryggen genom Ship to Gaza provokationen(attacken.

  Det man kan lära sig är att det är osmart att attackera Israel.

 3. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude!]

  Hur har Iran hotat att utplåna Israel?

  Sedan spelar det väl ingen roll för Israels hot mot Turkiet hur förhållandet är mellan Israel och Iran?
  Turkiet hävdar ju att Israel förutom piratattacken mot det turkiska fartyget och mördandet av turkiska medborgare har stött eller planerat PKK-dåd inne i Turkiet samtidigt som piratdådet och strax efter.

  Vad man kan lära sig är kanske att det är osmart att mörda medborgare från ett vänland om man vill behålla dem som vänner.

 4. Undrar om NATO är med på noterna? Vår egen ”Quisling” Carl Bildt spelar nog med.

Kommentarer är stängda.