Det framgår av den israeliska utredningen som du kan läsa delar av här.

Bland annat står det så här:

At 5:17 AM the situation is evaluated and some of the findings: live fire was used by demonstrators towards IDF soldiers who were on the ship, including one soldier who descended down the rope and was shot in the abdomen. Live fire by the demonstrators was also aimed at the soldiers on the small Israeli Navy boats next to the Marmara. The first occurence of live fire was that used by the demonstrators. In addition, a gun with emptied magazines was found in the hull of the ship.

Alltså: terroristerna sköt först. Följaktligen hade de israeliska soldaterna all rätt att därefter försvara sig med samma medel. Eftersom Israel har för vana att vinna eldstrider, även större sådana, som vanligen kallas krig, så vann de även denna. Inga israeler dog. Men det gjorde många angripare. Ytterligare en seger över terrorn, alltså. Ytterligare en indikation på vad som väntar dem som angriper Israel, nämligen döden.

Bäst alltså att sluta angripa Israel.

– Man kan naturligtvis hävda, som den israeliska utredningen gör, att ingen kanske hade behövt dö om den israeliska stridsledningen hade varit mera på sin vakt, hade förstått att angriparna verkligen var beväpnade angripare och inte alls några fredliga aktivister för humanitär hjälp till Gaza. Men den israeliska stridsledningen var tyvärr alltför naiv, alltför övertygad om angriparnas fredliga avsikter, alltför fredligt sinnade själva, av allt att döma.

Nästa gång borde stridsledningens motto därför i stället vara ”shock and awe”. Och nästa gång blir nog i natt.

Det borde då även de libyer förstå, som nu har riktat in det moldaviskt-registrerade fartyget Amalthea mot Gaza, i syfte att bryta den sjöblockad som den krigförande staten Israel i fullständig överensstämmelse med internationell rätt har upprättat mot den krigförande – och anfallande – entiteten Gaza.

Israel kommer att ingripa mot detta fartyg om det inte senast vid midnatt i natt har ändrat kurs. Detta med all rätt.

Länkar: SvD, DN, SvD, DN, YNet – enligt vilken Amalthea har fått ett ultimatum att ändra kurs senast vid midnatt eller annars bli uppbringad. JPost rapporterar också.

Uppdatering 2010-07-14: Av allt att döma har Amalthea-islamisterna fegat ur. Enligt JPost styr fartyget nu mot el-Arish i egyptiska Sinai. – Och här samt här framgår att fartyget nu anlöpt hamnen i el-Arish.

15 svar på ”Terroristerna på Mavi Marmara använde skjutvapen mot de israeliska soldaterna”
 1. Your style is very unique in comparison to other people I’ve read stuff
  from. Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I
  will just book mark this page.

 2. Hi there would you mind sharing which blog platform you’re working with?

  I’m going to start my own blog soon but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your design seems different
  then most blogs and I’m looking for something unique.

  P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 3. I am not sure where you are getting your information, but good topic.

  I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for fantastic info I was looking for this
  information for my mission.

 4. Selma: Man måste vara bra korkad om man inte förstår att Ship to Gaza är en ren provokation mot Israel och folk med knivar och järnrör är inte fredliga. Det är stor skillnad på att borda ett fartyg och anfalla. Anfaller man ett fartyg med paintball gevär?! Ship to Gazas egna video visar hur de attackerar och försöker döda soldaterna.

  Och dem du kallar fredliga stöder dem som med FLIT enbart beskjuter civila Israeler. Du lever verkligen i upp och ner vända världen.

 5. Jaha du så du kallar Dem för Terrorister när de verkliga terroristerna är den israeliska regeringen som ens kunde tänka sig att anfalla ett fredligt fartyg, Visa mig du bevis om att det dem gjorde var lagligt. Så du tror att din källa är trovärdig, en utredning gjord av israel är den mest subjektiva utredningen man kan hitta! Vem som helst som var ombord har rätten att skydda sig själv soldaterna anföll med vapen! Skjut vapen som mördade nio personer! Att du ens kan skriva att det var rätt att dem dog visar bara hur omänsklig du är

 6. att vänstern ´går hand i hand med extremister som Hamas som arbetar för ett samhälle som vänstern egentligen vill motarbeta är helt coco. Jag är vänster, men jag förstår inte varför adet ska vara vänster att stödja en antimdemokratisk organisation som vill ta Palestina till medeltiden, stänga in sina kvinnor och mörda folk som sjunger och har roligt.Dethela är urskruvat. Och allt bara för att få näppsa USA och ISRAEL i röven. NÄ Vänstern är död för mig, alla mina fd vänner som inte genomsk¨ådar islamisternas spel bör gå till en avprogrammerare.

  Vill Palestinierna ha fred och ett eget land så är det bara att slänga ut Hamas, sluta att skjuta på Israel så ska ni se att allt ordnar sig. Varför tror ni Egypten fick tillbaks SINAI tror ni?

  Men hela den Palestinska befolkningen har blivit så traumatiserade av all martyrskaps propaganda att de inte ser klart längre. De är offer och deras identitet är offer. Så länge de inte förlåter och tar itu med sitt Islamska dilemma (att å ena sidan vara en krigförande organisation och å andra sidan säga att ISLAM är en fredens religion) Så kommer deras tungor att vara tveeggade och de går inte att lita på. Nä tacka vet jag ISRAEL som är en demokrati, dit homosexuella araber kan få sig en fristad till exempel. Det går att få fred men då måste man FÖRLÅTA och gå vidare och acceptera att maninte kan få allt här i världen.

 7. Helt rätt, varför förstår inte människor att det är itne israelerna som är bovarna, dem onda är hamas som gömmer sig bland civilbefolkningen, det är fan på tiden att man börjar demonstrera för Israels sak och inte palestiniernas, och Vänstern och ska attackera så ska man fan ge tillbaka dubbelt så mkt, jag förespråkar våld mot dem som attackerar en proisraelisk demonstration, Länge leve ISrael!

 8. Nämen vad chockad jag blir. Köper ni propagandan. Vad överaskande haha.

  1. Farbror lille, det är inte snällt att påstå att jag ljuger utan att samtidigt berätta vad jag ljuger om och samtidigt presentera bevis för vad som är lögn.

Kommentarer är stängda.