Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Lars Ohly: Alla sverigedemokrater ska lämna Sverige

Som du vet lämnade de flesta Sverigedemokratiska nyinvalda riksdagsmän Storkyrkan i Stockholm i samband med rikdsdagens öppnande i tisdags den 5 oktober, detta sedan biskopen i Stockholm Eva Brunne uttalat starkt stöd för de demonstrationer som ägt rum dagen innan. Så här sade hon bland annat:

Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.

Källa.

Det låter ju alldeles lysande, eller hur. Men vad var det egentligen som vänsterpartiets ledare Lars Ohly sade vid den där demonstrationen i Stockholm, egentligen? Expressen rapporterar. Jag citerar:

– Det är ingen som ska lämna Sverige förutom Sverigedemokraterna.

Hoppsan! Lars Ohly tycker alltså att samtliga sverigedemokrater ska lämna Sverige! Att sverigedemokraterna inte har ”samma rättigheter” som andra i Sverige.

Men vart ska de ta vägen, dessa hundratusentals människor, alla dessa svenskar?

De har ju inget annat land än Sverige, men ändå ska de kastas ut härifrån. Hur humanitärt är det?

Och biskopen i Stockholm tycker tydligen att detta ska ske ”med Guds hjälp”. Hon stödjer ju den demonstration där Lars Ohly uttalade dessa ord.

Inte undra på att de Sverigedemokratiska riksdagsledamöterna lämnade Storkyrkan. Som biskopen sade: ”Det är inte värdigt för en demokrati att göra skillnad på människor”. Ändå var det just det Lars Ohly gjorde när han tyckte att alla sverigedemokrater ska lämna Sverige.

Det är ganska intressant att konstatera att medan Vänsterpartiet riktar kritik mot Israel för sin ”terror” och apartheid gentemot araber, så tvekar inte partiledaren Ohly att förespråka motsvarande åtgärder mot sverigedemokraterna.

Om man jämför Israel – som ju inte har något emot att många araber stannar kvar som medborgare – och Vänsterpartiet – som vill ”kasta ut” alla sverigedemokrater – så är det alltså inte svårt att konstatera att de värsta apartheidförespråkarna, ja det är inte Israel utan helt klart Ohly och hans anhang.

Var sverigedemokraterna hamnar på skalan, det överlåter jag åt dig att bedöma. Läs här om vilka de anser ska tvingas lämna Sverige: Ingen, såvitt jag kan finna …

Länk: Dick Erixon (När det gäller citatet om när ”stenarna ska ropa” har han nog ganska fel, men i övrigt nog ganska rätt.)

1 kommentar tillLars Ohly: Alla sverigedemokrater ska lämna Sverige

  • JohannaV

    Stort tack. Tyvärr har jag inte hittat någon inom svenska kyrkan som har kunnat reda ut ”Storkyrkoincidenten# på liknande redigt sätt som du.

    Det råder en ohygglig mobbkultur inom Sv.K.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.