Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

maj 2021
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Ilmar Reepalu anser inte att judarna har rätt till en egen stat

Ja, det är i alla fall min tolkning av denna intervju i Skånska Dagbladet, där kommunalrådet i Malmö, just denne Reepalu, uttalar sig som följer:

Vi accepterar varken sionism eller antisemitism. Det är ytterligheter som sätter sig över andra grupper och anser att de är mindre värda.

Hm. Så om svenskarna vill ha en egen stat – vilket vi har sedan länge – så innebär det då, enligt Reepalu, att andra ”grupper” – än svenskarna – är ”mindre värda” och därmed inte berättigade att ha en egen stat!?

Sionismen är en rörelse som syftar till en egen stat för judar. Detta syfte är uppnått. Staten Israel är sedan mer än sextio år etablerad.

Men enligt Reepalu är denna stat alltså ”en ytterlighet”. Enligt Repalu har av allt att döma staten Israel alltså inte rätt att existera!

Nu återstår att av Reepalu höra vilka andra nationalstater som han anser ”sätter sig över andra grupper och anser att de är mindre värda” och därmed inte har rätt att existera.

Om Reepalu inte klarar det, utan bara anser att det endast och uteslutande är den judiska staten Israel som inte har rätt att existera, ja, då tycks väl bara en sak återstå, nämligen att åtala Reepalu för hets mot folkgrupp?

För vilken rätt har han att endast utpeka den judiska staten Israel som en ”ytterlighet” och ingen annan nationalstat?

Länkar: Jihad i Malmö, Förintelsens minnesdag

8 comments to Ilmar Reepalu anser inte att judarna har rätt till en egen stat

 • lena

  tack! bra skrivet

 • […] som enligt honom inte finns… ”De får skylla sig själva!!” Mer om Ilmar här. Se även mer från Haiti och regnet som passar på att falla över […]

 • […] — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Fokus Israel V4 om Ilmar Reepalu anser inte att judarna har rätt till en egen statAnneli om Kol Hakavod Le’Tzahal och dess fältsjukhus i Haiti var uri = […]

 • […] har rätt till ett eget land, Reepalu går här emot Sveriges och FN:s uppfattning att Israel har rätt att existera. – Vi hanterar inte utrikespolitik i kommunen. Lagen förbjuder det. Därför kan jag väldigt […]

 • Det skulle vara intressant att veta vad Repalu anser om kurdernas kamp för en egen stat eller assyriernas.

  Jag skulle gissa att han anser kurdernas kamp (muslimer) rättfärdig, men antagligen inte assyriernas(kristna!

  Är deras dröm om ett eget befriat fädernesland lika rasistisk som han anser judarnas sionism vara?

  Eller ett för honom mer närliggande folk, esterna hade de verkligen rätt att befria sig från Ryssland och som nu diskriminera sin ryska minoritet. Israelerna diskriminerar inte sin arabiska minoritet (1/5-del av befolkningen)

 • […] Ilmar Reepalus uttalande när han jämställde sionismen med antisemitismen: ”Vi accepterar varken sionism eller […]

 • […] bra att Magnus Person upphöjer den Antisemitiske Reepalu >> & >> i Dagen idag >> För övrigt var artikeln mycket skrämmande – DEN VAR […]

 • […] har kanske tagit intryck av Ilmar Reepalus famösa och skandalösa uttalande: ”Vi accepterar varken sionism eller […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.