DN skriver idag, i sann TT-anda, dvs. med udden riktad mot försvararen, Israel, och inte mot angriparen, Gaza, om att Israel ”anfallit staden” Gaza och även gått in med stridsvagnar mot ”flyktinglägret” Jabalya:

Gaza city skakades under torsdagskvällen av explosioner sedan israeliska attackplan enligt palestinska uppgifter anfallit staden. Tidigare under dagen trängde israeliska stridsvagnar in i flyktinglägret Jabalya i Gaza som svar på en palestinsk raketattack dagen innan.

Men, som bloggen MXp skriver, har DN nog fel. Det har av allt att döma inte alls skickats in några stridsvagnar i Gaza.

Och det var långt ifrån fråga om bara en palestinsk attack utan flera.

För palestinska terrorister har nämligen beskjutit gränsövergången Kerem Shalom med granater och därmed stoppat hjälpsändningar från Israel. En Katyushamissil har dessutom avskjutits mot Ashkelon och flera andra Kassam-raketer har också träffat Israel. Detta enligt bloggen Fred i Mellanöstern.

Terroristerna tycks dessutom också ha avskjutit ett pansarskott direkt mot IDF i Israel. Detta enligt JPost.

Knappast ett ord om dessa angrepp mot Israel förekommer i DN-artikeln, som dessutom har den i sammanhanget fantastiska rubriken ”Gaza fruktar Israelisk invasion”.

Men vad kan man som Gaza-bo rimligen förvänta sig om just Gaza hela tiden beskjuter just Israel? Det finns väl ingen anledning för Gaza att frukta något som Gaza självt i så fall är den yttersta orsaken till? Det verkar i stället som om man önskar att bli invaderade. – Fast om man ändå hyser fruktan för just detta, finns en mycket enkel bot: Sluta skjuta på Israel!

Dagens Nyheters reporter, Nathalie Besèr, väljer alltså till synes att överdriva Israels försvarsåtgärder genom att falskeligen påstå att Israel skickat in stridsvagnar i Gaza, och väljer därjämte att tiga om den fulla vidden av Gazas terrorangrepp på Israel och på gränsövergången, ett angrepp som fick till följd att hjälpsändningarna från fienden Israel fick avbrytas. Som JPost skriver: ”Dozens of aid-carrying trucks were waiting on the Israeli side to enter the Gaza Strip.”

Och nu får de vänta ännu längre.

Länk: Israel i Sverige.

3 svar på ”Israel slår tillbaka i Gaza igen – men inte med stridsvagnar”
  1. Ingen som brukar läsa DN blir väl förvånad över ännu en enkelspårig, överdriven artikel med udden riktad mor Israel. Man fullföljer bara gamla traditioner. Alla minns väl hur DN stöttade alla slags vänsterrörelser på 70-talet.

    Och rödvinsvänstern och palestinasjalar har ju alltid gått bra ihop.

  2. Joel: Visst är det en förenkling. Problemet just i Gaza är att det är Hells Angels som har regeringsmakten där, till skillnad från tex i Sverige. De har dessutom röstats fram av befolkningen i Gaza. Men att lösa upp Hamas blir inte så lätt. Sossarna i Sverige vill t.ex. ha en dialog med Hamas, men knappast om organisationens upplösning. Vilken dialog vill sossarna ha med Hells Angels, tro?

  3. ”Fast om man ändå hyser fruktan för just detta, finns en mycket enkel bot: Sluta skjuta på Israel!”

    Alltså det där är en väldig förenkling av dt hela. Att säga att gazaborna har kontroll över sina terrorister är som att säga att Du skulle ha någon form av kontroll över Hells Angels, och att om du inte hjälper till och ser till att de slutar begå brott i usa så kommer ditt hem att bombas. Vill du slippa bli bombad? lös då upp hells angels. Svårare än så är det inte.

Kommentarer är stängda.