Dags för en självmordsmördare igen, denna gång i Hadera, Israel. Islamofascismen slår till på nytt mot fem oskyldiga medborgare i Mellanösterns enda demokrati.

En annan islamofascist, Irans nye ”president”, har nu muntligen uttalat det som för snart ett år sedan stod på banderoller (se nedan), nämligen: ”Utplåna Israel från kartan”. Och snart har han kärnvapen …

Jag har f.ö. läst färdigt Gardells bok. Ingen trevlig läsning. Mera härom när jag orkar. Några frågor bara: Varför finns det, enligt Gardell, islamofobi i väst, men ingen ”kristofobi” i öst? Varför finns det ”marknadsfundamentalism” enligt Gardell, men ingen islamisk eller annan fundamentalism? – Som sagt, jag återkommer.

Jag har även läst Jan Hjärpes ederade ”99 frågor om islam” (Stockholm : Leopard, 2004). Han behandlar visserligen den islamiska antisemitismen på ett ganska hedervärt sätt, men kopplar den huvudsakligen till motståndet mot den s.k. ”kolonialismen” – på så sätt förklarar han t.ex. sympatin för Tyskland under VKII, ”som inte var kolonialmakt efter nederlaget i första världskriget”. ”Staten Israel sågs som en fortsättning av kolonialismen, ’kolonialism genom ombud'”, heter det vidare (sid. 121).

Men vem som såg mm. får man inte ofta veta. Ej heller görs någon jämförelse med när islam med våld erövrade och ”koloniserade” bl.a. Nordafrika och Andalusien. Och när Hjärpe explicit talar om t.ex. Hamas, skriver han följande: ”Den palestinska organisationen Hamas kan ses [av vem?] som en form av det Muslimska Brödraskapet. Den har en ideologi som ligger nära och en verksamhet som ligger i linje med Brödraskapets i form av skolor och ett universitet, medicinska kliniker och sociala hjälpinstitutioner för behövande” (s. 105). Punkt! Icke ett ord om hänvisningen till ”Sions vises protokoll” i Hamas stadga (se nedan)! Icke ett ord om att Hamas vill utplåna Israel! Icke ett ord om att också Hitlertyskland hade universitet och sociala hjälpinstitutioner!

På motsvarande sätt med ”Hizbullah (”Guds parti”). Hizbullah har en betydande verksamhet i södra Libanon, med sociala och politiska institutioner. Organisationen påminner lite i sin uppbyggnad och arbetsformer med sjukhus, sociala verksamhet och skolor om det … Muslimska Brödraskapet. Man har mediaverksamhet, tidning, TV-kanal etc.” (sid. 106).

Icke ett ord om att också denna organisation vill utplåna Israel! Och vad är det man utsänder genom sin TV-kanal Al-Manar? Jo den värsta antisemitiska propaganda! Se härom nedan (2004-05-05), där du också kan hitta en länk till ett exempel på detta. Undertiteln på Hjärpes bok heter ”- och något mindre svar”, dvs. än 99. Men de ”svar” jag ovan lämnat borde väl ändå funnits? Varför vill inte Jan Hjärpe tala klarspråk fullt ut?