För en tid sedan bloggade jag under titeln ”Vad kommer Dan Eliasson att ljuga om idag?”. Nu kommer svaret. Eliasson uttalar sig nämligen i tidningen Offentliga Affärer. Av allt att döma är det hans anförande under Chefsdagarna i Helsingborg som refereras.

Bland annat hycklande struntprat säger han att ”[d]et handlar om att behandla andra som man själv vill bli behandlad.” Jaså.

Mig lät han avskeda för att jag, i likhet med alla svenska regeringar sedan 1948, tog politisk ställning för Israels rätt att existera och för att jag utnyttjade min grundlagsskyddade yttrandefrihet att tala om det i denna blogg. Han har också ljugit om mig bl. a. i Dagens Nyheter.

Nu vill han alltså bli behandlad på samma sätt.

Alltså uppmanar jag Regeringen att avskeda Dan Eliasson, t. ex. för att han är socialdemokrat eller av annan politisk orsak. Han vill det ju själv!

Jag uppmanar också allmänheten att ljuga fritt om Dan Eliassons påhittade brister. Han vill det ju själv! – Fast de reella bristerna, t. ex. hans fabuleringsförmåga, räcker i och för sig långt – att tala sanning om alltså.

Läs mera om Dan Eliasson här, här och här.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 svar på ”Generaldirektören för Migrationsverket vill bli avskedad”
  1. Det är kanske dags att gå vidare? Du gjorde nåt du inte fick, du reta tydligen chefen på nåt sätt, du stod på dig och du fick betala priset. Släpp det och gå vidare.

    1. Patrick: Jag gjorde ingenting jag inte fick. Saken gäller rättsstatens och demokratins grundläggande principer, nämligen bl. a. yttrandefrihet. Det gäller också Israels rätt att existera. Dessa principer tänker jag aldrig någonsin släppa oavsett hur retade mina chefer blir.

Kommentarer är stängda.