På annat sätt kan man inte tolka det uttalande av rådet som refereras i Kyrkans Tidning. Det är de judiska bosättningarna som ska stoppas, givetvis, vad annars.

De försöker väl visserligen bara vara politiskt korrekta och ansluta sig till vad som är den allmänna meningen för närvarande hos USA:s och EU:s respektive ”ledning”. Men vad menar de egentligen?

Samtidigt läser jag här, att Israel givit mer än 36 000 byggnadstillstånd åt araber i östra Jerusalem, men att araberna trots detta bygger illegalt, utan att någon enda protesterar.

Jesus var jude. Vad hade Kyrkornas Världsråd sagt om Messias, när han – vilket kyrkorna väl tror – återkommer, önskar bygga ett hus åt sig i Betlehem, hans födelsestad? Det hade väl också varit en illegal bosättning, eller?

Enligt artikeln i Kyrkans Tidning kräver Kyrkornas Världsråd bojkott av bosättarnas produkter.

Jag vet en intressant tankeprodukt, som utgör själva grunden för Kyrkornas Världsråds verksamhet: kristendomen.

Bojkott var ordet för dagen alltså …

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

6 svar på ”Kyrkornas världsråd tycker inte att judar ska få bo i vissa delar av det Heliga Landet”
  1. Nja, om alla dessa palestinska araber skulle få bosätta sig i ett land som de flesta av dem vill utplåna så skulle just detta ske – den judiska staten skulle upphöra att existera. Så det funkar ju inte om man inte vill utplåna Israel. Jag tror till exempel inte att Sverige skulle vilja motta miljontals människor med den uttalade avsikten att utplåna Sverige eller? Lyckligtvis finns inga sådana, men otur är det för Israel att sådana människor finns.

    Bättre då att Israel betalar kompensation till de ca 750 000 araber som flydde/lämnade nuvarande Israel under befrielsekriget 1948, och att arabstaterna betalar kompensation till de ungefär lika många judar som ungefär samtidigt flydde/lämnade arabstaterna.

  2. Men det låter ju som en jättebra idé… låt judar bosätta sig fritt även i dom s.k. palestinska områdena, och låt de fördrivna palestinierna och deras ättlingar återvända till israel…. eller?

  3. Per-Henrik. Om ett land anfaller och du slår tillbaka det anfallet och tar mark, kallas det för erövrad mark. Legitimt överallt annars i världen…

  4. Per-Henrik: Men det byggdes väl många bostäder på Västbanken och i östra Jerusalem när området var beslagtaget av Jordanien 1948-67? Många polacker bygger väl bostäder i fd. tyska Danzig? Ryssar i fd finska Viborg? Det finns många sådana exempel. Har kyrkornas världsråd protesterat mot allt detta? Jag känner inte till det iaf. Så varför är det bara judar som inte får bygga på det de ”beslagtar”?

  5. Det är nog snarare så att man inte vill att det ska byggas bostäder på beslagtagen mark?
    Hade markinskaffningen skett genom ett avtal mellan två parter så hade det varit en sak, men tror tror jag det inte är?

Kommentarer är stängda.